Во животот имате ситуација за битно животно прашање за која останувате без поддршка од сите блиски, баш од оние од кои најмногу сте очекувале (родители, партнер (брачен-небрачен), брат/сестра). Чие предавство би ве погодило најмногу? На кого не би можеле да му простите никогаш?
Не се простува предавство
Same, for me...Предавството на партнерката не би го простил.
Цела македонија ја предаде македонија!Чие предавство не се простува? Па се знае чие на предавниците КОЈ ЈА ПРЕДАДЕЛЕ МАКЕДОНИЈА И КОЈ ИМАТ НАМЕРА ДА ГА ПРЕДАДАТ МАКЕДОНИЈА...
Mислиш ли дека родителите не можат да те предадат?се лажеш...можат.Предавство од родители мислам дека не е можно бидејќи тие секогаш го мислат најдоброто за тебе се грижат те чувале веќе цел живот(14досега) и никогаш не би ме изневериле ниту мене а верувам и никој друг не би го изневериле сопствените родители.
Цела македонија ја предаде македонија!
Секој различно го сфаќа. Мислам дека твоите родители не сакале да одиш во Скопје и сеа да се грижат они дали си жива здрава со кој дечко си била учиш ли неучиш...едноставно иако си полнолетна не сакаат да те „пуштат во светот“ што би рекле...иако на запад е многу поразлично, ние сме во Македонија..5века поназад од западот.Не би требало сега ти тоа да го сфаќаш како предавство затоа што сега треба повеќе да учиш.Свати ко како ЗАШТИТНА мерка.Mислиш ли дека родителите не можат да те предадат?се лажеш...можат.
Ете ке ти кажам мој пример:Сакав да одам на факс во Скопје а тие не ми дозволуваа,ме уценуваа дека ако не одам во Штип нема да одам на факултет,и покрај сите обиди да ги убедам никако не успеав...ете мене тоа ми е предаство ме натераа на сила...Точно е дека секогаш мислат најдобро но не и во мојот случај...ме натераа на сила да правам нешто што не сакам а сега скапо плакам за тоа и заради кој?заради моите родители нормалноИмам и други примери за други девојки кои на некој начин биле предадени од своите родители а посебно од мајката.Ама и не е битно толку,се случи тоа што се случи.