RealGirL
My LiFе...My ST0Ry
- Член од
- 13 февруари 2006
- Мислења
- 2.348
- Поени од реакции
- 19
Нема да те наречам чичко затоа што не би ми доликувало,затоа што сме на исти години...фала што ме просветли али си останувам на моето мислење!Thief напиша:Ах, ќе гориш ти во пеколот.
Туку, шегата настрана...
Не е тука темата за вакви дискусии (теистичко-атеистички), инаку да ме запознаеше пред година-две, ќе видеше кој е најголемиот атеист по сите напоредници и мердијани. Конвертит сум, ама и апостол Павле бил.
Еве, јас сум атеист (ме тераш да користам времеплов и да се вратам во едно друго време). Зарем ти како атеист не си приврзаник на доброто? Зарем не си против алчноста, подлоста и злото? Зарем ја оправдуваш постапката на Луцифер да заземе место кое не го заслужува, за кое не е достоен? Зарем си ан негова страна само од омраза кон Бога, а со прикриен и лажен атеизам? Ако си на страната на Луцифер, тогаш не си атеист, туку сатанист. Бивајќи сатанист, индиректно го признаваш постоењето Господово.
Но, мене ме интересира дали им веруваш на твоите дома? На љубениот? На брат/сестра (ако имаш)? Дали веруваш кому било? Атеизмот претпоставува неверување, а не нерелигиозност за што претпоставувам дека кај тебе се работи.
И, ако прочита подобро, Бог не е чичко со долга бела бреда, ами универзален дух (spiritus universalis). Бог, на некој чудесен и само нему познат начин сме и ти и јас.
И, еден навистна искрен совет од чичко Тиф: Атеизмот е најлошата работа. Човек кој не верува, практично не постои. Ти постоиш и веруваш. Не нарекувај се со име што не си.
Мислам дека убаво си кажав јас не верувам во вакви работи али во случајов сум на негова страна заради начинот на кој што го сватив ова!И бај д веј не сум сатанист..далеку од тоа!
Бог е универзален дух....не верувувам во нешто што неможам да го видам или почуствувам!
Не му верувам на никого,освен на себе си!
А како може ти како поранешен атеист мене да ми солиш памет а?
Ај невр мајд...јас со моето ти со твоето размислување:wink: