Четиринасеттиот Ангел односно Луцифер

^SaW^

^K^B^
Член од
2 јуни 2006
Мислења
892
Поени од реакции
1
Четиринасетиот Ангел односно Луцифер

Не ми е јасно едно...процитајте го ова:
"Луцифер бил 14насетиот ангел на небото...се вели дека Луцифер се свртел против Бога и бил истеран од небото тој паднал под земја...и така таму го изградил Пеколот."
Луцифер не бил лош туку добар....јас мислам дека се борел за неговите права...што мислите вие?Но тој не смеел да се спротистави на Бога.

JuveFan

Џабарлак
Член од
11 мај 2006
Мислења
918
Поени од реакции
7
Како што разбрав Луцифер бил ангелот што му се спротиставил на Бога:duel: , сакал да има место на небото само за него. Бога го отфрла на небото и го остава на земјата, но сепак немал власт над сите на земјата па отидол подолу и го направил Пеколот. Има уште 2 ангели кои заминале кај Луцифер ама не знам како се викаат тие:toe:

Член од
16 јули 2006
Мислења
312
Поени од реакции
4
mn interesna tema. vecnata borba pomegu rajot i pekolot definitivno nikogas nema da zavrsi. za ova dosega nemam slusnato iako dosta se interesiram za angelite ( osobeno arhangelite ) pa ako moze da se pise nesto podetalno i od sigurni izvori, znaete malce pojasno i posiroko.
:devil3: :angel1:

K

kicodarker

Гостин
14 angel

verojatno koi se pricinite poradi koi lucifer go predizvikav bog gi znae samo lucifer no pred se toj dignal bunt protiv bog zatoa sto sakalda bide ramen ili nad bod no bog ne mu dozvolil voopsto i lucifer ja kreiral salata za grsnicite pekolot kako demon na temnata strana i uzasot
toj e voedni i pricinata za smrttta na emili rouz bidejki demonot sto ja progonuvase bese naimenuvan kako lucifer
lucifer e katolicko ime za demonot
zerrzevit e pravoslavnoto ime na demonot
pa koj se bori protiv boga i negovata volja ke mu pravi vecno drustvo na lucifer vo pekolot
i covek moze da se promeni od negativa na pozitiva
a angel ne moze:devil3::icon_evil:devil1::devil2::violent1::nerv:

С

Сатори

Гостин
...

Луцифер не бил борец на сопствените или на било чии други права.Тој бил само ангел кој се убедил себе си дека е посемоќен од Бога, кој му го дал животот.Затоа кога одлучил да оди против него, морал да ги поднесе и последиците кои со тоа доаѓале.
Тој го заслужил пеколот!

^SaW^

^K^B^
Член од
2 јуни 2006
Мислења
892
Поени од реакции
1
znam jas samo deka 13 angel se vika Gabriel...toj e i dobar i los mislam em e algel ama ubiva(ne luge)tuku tie sto se na stranata na lucifer....e ovoj e borec(ova go znam od eden film)...ali mi imaat kazuvano i drugi luge

Член од
21 јули 2006
Мислења
24
Поени од реакции
0
Луцифер бил најдобриот ангел на Бог.Но после сакал да биде над Бог и бидејќи не можел го направил пеколот

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Fintata e deka Lucifer se svrtel kon boga , posto bog povekje vnimanie im posvetuval na lugjeto negoli na angelite

Ilidan

ак
Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.574
Поени од реакции
5
е ја имаф чуено за луцифер ама врска немаф што е тоа

а сеа знам дека е ангел протеран од небото :)

Член од
16 јули 2006
Мислења
312
Поени од реакции
4
kicodarker напиша:
verojatno koi se pricinite poradi koi lucifer go predizvikav bog gi znae samo lucifer no pred se toj dignal bunt protiv bog zatoa sto sakalda bide ramen ili nad bod no bog ne mu dozvolil voopsto i lucifer ja kreiral salata za grsnicite pekolot kako demon na temnata strana i uzasot
toj e voedni i pricinata za smrttta na emili rouz bidejki demonot sto ja progonuvase bese naimenuvan kako lucifer
lucifer e katolicko ime za demonot
zerrzevit e pravoslavnoto ime na demonot
pa koj se bori protiv boga i negovata volja ke mu pravi vecno drustvo na lucifer vo pekolot
i covek moze da se promeni od negativa na pozitiva
a angel ne moze:devil3::icon_evil:devil1::devil2::violent1::nerv:
za toa sto spomna za emili rouz da ti kazam deka lucifer so drugite 5 demoni ja opsednuva emeli. mn e interesnem fimot ako go nemas gledano gledaj go. inaku jas ne veruvam vo toa i ne mi stoese bas realna prikaznava so se raskazuva, iako velat deka e po vistinata prica.

Ann.

Queen of Nature
Член од
27 април 2006
Мислења
504
Поени од реакции
50
Јас колку што знам Луцифер прво бил најсветлиот и најубавиот ангел во Рајот,но алчноста и кај него преовладала и посакал да ја има моќта како и самиот Господ.Дознавајќи за таа цел Господ му ги одзел крилјата и го исфрлил од Рајот и така најубавиот и најсветлиот анѓел се претворил во Луцифер...Мислам дека беше така...ако грешам нека ме поправи некој:)

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
И јас имам слушнато за ова!Иако не верувам во вакви работи,на страната на Лицифер сум!
Исто е и во животот..додека му го лижеш гзот на претпоставениот ти си добар..ако му се спротивставиш или имаш поголеми апетити те гази и те фрла на дното-се е тоа метафора!:wink:

Член од
22 јануари 2005
Мислења
980
Поени од реакции
4
РиалГрл е на страната на нечестивиот. Иш, црни ѓаволе, иш сатано. :) Дајте крстена вода, троа лукче и разни други помагала.

Не се работи тука за кревање бунт против претпоставениот, зашто тој ја експлоатира работната сила на пролетеријатот, туку за алчност и желба да се биде семоќен пред семоќниот. Метафората треба да биде со лошото дете што учи со тебе во клас, кое сака да ги има сите петки и се крева против мирниот и фин соученик кој дава се` од себе да ги добие добрите оценки. ;)
Луцифер бил ангел кој сакал да стане Бог. А, Бог е еден и единствен, тој е spiritus universalis, па ни ти ни јас не можеме да бидеме, иако (не се сомневам, барем за тебе, јас можеби и имам некој грев) сме добри и послушни и не многу грешни.

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
Различните мислења се должат на тоа дека јас сум атеист а ти верник!

Член од
22 јануари 2005
Мислења
980
Поени од реакции
4
Ах, ќе гориш ти во пеколот. :):):)
Туку, шегата настрана...

Не е тука темата за вакви дискусии (теистичко-атеистички), инаку да ме запознаеше пред година-две, ќе видеше кој е најголемиот атеист по сите напоредници и мердијани. :) Конвертит сум, ама и апостол Павле бил. ;)

Еве, јас сум атеист (ме тераш да користам времеплов и да се вратам во едно друго време). Зарем ти како атеист не си приврзаник на доброто? Зарем не си против алчноста, подлоста и злото? Зарем ја оправдуваш постапката на Луцифер да заземе место кое не го заслужува, за кое не е достоен? Зарем си ан негова страна само од омраза кон Бога, а со прикриен и лажен атеизам? Ако си на страната на Луцифер, тогаш не си атеист, туку сатанист. Бивајќи сатанист, индиректно го признаваш постоењето Господово.

Но, мене ме интересира дали им веруваш на твоите дома? На љубениот? На брат/сестра (ако имаш)? Дали веруваш кому било? Атеизмот претпоставува неверување, а не нерелигиозност за што претпоставувам дека кај тебе се работи.

И, ако прочита подобро, Бог не е чичко со долга бела бреда, ами универзален дух (spiritus universalis). Бог, на некој чудесен и само нему познат начин сме и ти и јас.

И, еден навистна искрен совет од чичко Тиф: Атеизмот е најлошата работа. Човек кој не верува, практично не постои. Ти постоиш и веруваш. Не нарекувај се со име што не си. ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom