Чакри

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Se slagam....ne mora da sedis vo lotus pozicija.

Mozes i na stolica da sednes. Nozete na zemja. Racete da ti lezat na nogata - levata na leva, desnata na desna. Rbetot ispraven za da moze energijata da plovi. Ova e sve disciplina. Od pocetok e tesko, ama posle teloto se naviknuva.

Mnogu e bitno prvo da naucis grounding and centering.. Najlesno bi bilo pred da meditiras, zamisli si deka od prvata cakra ti rastat korenja i odat dlaboko vo zemjata. Oseti se pricvrsten - grounded. Povleci energija od Majkata Zemja. Zamisli deka od 7ta cakra (na vrvot od glavata) ti vlaga svetlina. Oseti ja taa energija kako cirkulira niz tvoeto telo. Sega si napravil grounding and centering.

Posle meditacija moras da ja iscedis visok energijata. Toa mozes da go napravis preku svoite "korenja". Ako zaboravis, mozno e da se osekas ligtheaded.
Ова со исцедувањето на енергијата ти е многу добро. Често ми се случуваше после медитација да имам покачен притисок. Каде ја имаш научено таа техника на медитирање? Јас најчесто правам медитација на светлина.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Ова со исцедувањето на енергијата ти е многу добро. Често ми се случуваше после медитација да имам покачен притисок. Каде ја имаш научено таа техника на медитирање? Јас најчесто правам медитација на светлина.
Imam procitano vo nekolku knigi za cakri. Ne e zdravo toj odvisok od energija da se nosi vo sebe :smir:

Е тука те чекав:)

Нешто не ти е јасно....нема аура овде

Читај ВНИМАТЕЛНО

а фотограм е

Всушност на линкот кај оваа слика(а и останатите)..

:ne::ne::ne:обрни внимание и на corona discharge..(ствара плазма која убаво се гледа на "сликата") Кај паричките-+електрична енергија=магнетно поле па и јонизација, и на различен фотосензитивен материјал РАЗЛИЧНО СЕ МАНИФЕСТИРА....исто е и со листови..кога би НЕМАЛЕ ВОЛТАЖА НЕМА ДА ИМАМЕ ТАКВА ФОТОГРАФИЈА ДУРИ И ДА ГО ПОСТАВИМЕ фотосензитивниот материјал....капиш???

Си чула за електро-хемија и физика:)

повторно читај Внимателно

Нема аура...ова нема никаква врска на крај краеви види кој го проучува

Истиот ефект го добива на друг начин т.е Gas Discharge Visualization....

И Сега???

Што правиме м??

На фотографиите јасно се гледа јонизацијата а и влијанието на магнетното поле-но дали ТИ ЈА ГЛЕДАШ.

Без висока волтажа НЕМАМЕ Kirlian PHOTOGRAPHY т.е ова е исто како со инфра ред да гледаш мраз и наеднаш да се активира термите(над 2000 целзиуса добиваш...и ете ти,анализирај).

Зошто наместо Technical University of Informational Technologies, Mechanics and optic ова не го проучуваат некои си квазимодовци...неее ма ЈОК,тие...само шибаат книги и прават пари...пари на вашето незнаење...дај жити се во паричка

Мислам..:vozbud::pos2:

Така да

ЈОК...всушност делумно мозокот проиведува Ел.Енергија и со биоелектрографија се следи активноста....на мозокот:)

Не на некоја си таму Аура..

Пак Јок...

Ете гледаш како грешиш уште повеќе....

Има посебна терапија т.н Симптоматска но истата се применува кога нема АЛТЕРНАТИВА,на пример при СИДА имаме дијареа,грчеви,туберколоза,болки,тумори...и нормално е кога има пациентот дијареа или пак покачена температура да земе лек конкретно за тоа...ако има болки-Исто.

Слично е и со радијациска болест каде има мноогуу мали шанси за преживување...треба тон витамини Б(Б6) за да го "вратат" црниот дроб и мозокот ...инаку ова е ужасна болест.

Сума сумарум

--- надополнето ---

А вашето мислење т.е ставот по оваа тема...или само попкорнс:)
Kako sakas misli si....mislenje ne si mi smenil. Ja znam sto imam videno. Znam kako se menja bojata na aurata so samite msili sto mi proagale niz glava.

Taka da, ti teraj si so tvoe (ne)veruvanje, toa e tvoe pravo
:toe:

S

smart ass

Гостин
Јас немав намера да ти сменам мислење(лоботомирам),јас едноставно дискутирав и прашав дали ова има научна основа....излезе дека е псевдонаучна.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Јас немав намера да ти сменам мислење(лоботомирам),јас едноставно дискутирав и прашав дали ова има научна основа....излезе дека е псевдонаучна.
ili pa naucnicite go opisuvaat ona istoto, samo so drug termin...na kraju kraeva nie sme site sustestva sto nosime so nas elektro magnetski polinja....taka da - toa e edna stvar opisana na dva razlicni nacina. Nie sme body-mind-spirit. Naucnicite uste doznavaat od sto sve e napraveno coveckoto telo (pokraj se razbira materijalnata strana sto site ja gledame).

S

smart ass

Гостин
Значи чакрите се електромагнетски полиња сега....аххх етее што се криело,ама не разбираш дека таква слика се добива на неконвенционален начин,а и зависи од волтажата материјалот.....

Како тоа досега јас немам одбиено некој предмет,или пак имам магнет во потколеницат и клучот ми затоа оди натамууу"...како не сум приметил,имам и на рбетот магнетни полиња:pos2:

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Значи чакрите се електромагнетски полиња сега....аххх етее што се криело,ама не разбираш дека таква слика се добива на неконвенционален начин,а и зависи од волтажата материјалот.....

Како тоа досега јас немам одбиено некој предмет,или пак имам магнет во потколеницат и клучот ми затоа оди натамууу"...како не сум приметил,имам и на рбетот магнетни полиња:pos2:
Slusaj, smart ass.....ako ne mozes nesto pametno da pridoneses na ovaa tema i da im pomognes na luge - apstiniraj. Si kaza sto si mislese? Da. Have a nice life then, off you go

Imas sve, samo ne si svesen. Ignorance IS a bliss, how wonderful the life is then. :pos2:

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Edna rabota imam da kazam.
Probav ednas so budenje na kundalibnito , nekoi tehniki.
I znaete sto sanjav , dve zmii kako so stap probav da gi udram ama gi promasiv :) pa posle pocnaa de me brkaat.
Po nekoe vreme procitav deka sonot moze da znaci budenje na zmijata.
Aj sega naukata da ja vklucime tuka.
Ili edna druga rabota , me boli glava , aj neka dokaze nekoj so naucni metodi(eksperimenti ili bilo sto drugo) deka stvarno me boli.
Hahahah nema logika.

S

smart ass

Гостин
Slusaj, smart ass.....ako ne mozes nesto pametno da pridoneses na ovaa tema i da im pomognes na luge - apstiniraj.
Несмеам!!! и НЕМА ДА ПРИДОНЕСАМ НА НАЧИН ПРЕВАРАНТСКИ КОЈ ГИ ГОРИ РАЈАТА...ЧАКРИ...хех...:vozbud: Како брее абе нуклеарен реактор имам близу хипофизата!!:pos2:

Знаеш ли дека според законот ако на повредено лице(пр сообраќајка) не му помогнеш може да одговараш т.е обврзан си да помогнеш:),НЕ АПСТИНИРАМ!!!

Јас само знаете неќам чакри и макри лоботоми
Si kaza sto si mislese? Da. Have a nice life then, off you go
НЕ!

Чекај само да докажам-и драги читајте она списанието ШЕСТО СЕТИЛО и толку е....ојовте:pos2:

Понатаму одете на јога и медитација да ве "шишаат" за некои 2-3000 денари....

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Toa li e problem , parite?
Pa ne davaj pari po net se se naoga gaga

S

smart ass

Гостин
Edna rabota imam da kazam.
Probav ednas so budenje na kundalibnito , nekoi tehniki.
I znaete sto sanjav , dve zmii kako so stap probav da gi udram ama gi promasiv :) pa posle pocnaa de me brkaat.
Po nekoe vreme procitav deka sonot moze da znaci budenje na zmijata.
.
Сонот значи БУЛШЕТ...сон трае 2-4 секунди и потоа иде друг и то...а јас ќерата абе не ги памтам....

Aj sega naukata da ja vklucime tuka.
Ili edna druga rabota , me boli glava , aj neka dokaze nekoj so naucni metodi(eksperimenti ili bilo sto drugo) deka stvarno me boli.
Hahahah nema logika
Па ќе користиш инддуција и дедукција,потоа апстракција(дали си бил на промаја,дали не).ч и се разбира мерење на пулсот,притисокот и шеќерот во крвта(има домашни мерачи)....и на крај краеви сам ќе докажеш ќе си земеш АНАЛгин и така ќе ти помине болката...во главата:vozbud::pos2:

Ќе ти помогне ли си помош на Јога или непостоечките чакри?????

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Сонот значи БУЛШЕТ...сон трае 2-4 секунди и потоа иде друг и то...а јас ќерата абе не ги памтам....

Па ќе користиш инддуција и дедукција,потоа апстракција(дали си бил на промаја,дали не).ч и се разбира мерење на пулсот,притисокот и шеќерот во крвта(има домашни мерачи)....и на крај краеви сам ќе докажеш ќе си земеш АНАЛгин и така ќе ти помине болката...во главата:vozbud::pos2:

Ќе ти помогне ли си помош на Јога или непостоечките чакри?????
Kako go dokaza toa naukata ziti sve?(so merenje na elektromagnetnite branovi na mozokot dodeka covek spie):pos2:
Pa ja sum siguren so primena na indukcija , dedukcija i prosto trojno pravilo deka ti si vecno u son i hahahhaahha nikad se nemas ni razbudeno.
aaaaaaaaahahhahahaha indukcija i dedukcija hahahhahahahahahahahhahahahhah razbudi se aspirini ne ti pomagaat.
RAZBUDI SE

--- надополнето ---

i USTE NESTO DRUGO JOGATA E SRANJE U BOJA , NE JA PROBUJ.

--- надополнето ---

SE NADEVAM OVA KE TI POMOGNE U BUDENJETO

S

smart ass

Гостин
ОШО!!!

Апстракција дали е научен метод???

знаеш ли ти што значи да бидеш способен критички ДА РАЗМИСЛУВАШ.

Ај докажи

i USTE NESTO DRUGO JOGATA E SRANJE U BOJA , NE JA PROBUJ.
Каква боја???

--- надополнето ---

Kako go dokaza toa naukata ziti sve?(so merenje na elektromagnetnite branovi na mozokot dodeka covek spie):pos2:
Pa ja sum siguren so primena na indukcija , dedukcija i prosto trojno pravilo deka ti si vecno u son i hahahhaahha nikad se nemas ni razbudeno.
aaaaaaaaahahhahahaha indukcija i dedukcija hahahhahahahahahahahhahahahhah razbudi se aspirini ne ti pomagaat.
RAZBUDI SE

Епа докажи ајде??

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Ke ti dokazam i ke me svatis ama posto ja nemas iskuseno budnosta nisto nema da se sluci i nema da ima nikakov efekt.
Analogijata so slepecot i svetlinata(ti teknue sto imam pisuvano?)
Aj uste ednas.
Ako si slep i imas doktorska titula za svetlinata i si No 1 u svetot za taa oblast.
Diskutiras so nekoj covek(prosecen) na taa tema i ti mu kazues
E=h*f
h=6.62606896(33)×10−34 J*s
(A baj d vej Plank vika:
All matter originates and exists only by virtue of a force... We must assume behind this force the existence of a conscious and intelligent Mind. This Mind is the matrix of all matter )
Da se vratime nazad na diskusijata megu slepecot i prosecniot covek sto gleda.
I sega prosecniot covek ne znae za plankova konstanta i frekfencija i energia , ama kako za cudo gleda.
Gi gleda pticite na nebo , ribite vo okeanite i se zivo i divo.
I ti vika gledaj kolku ubav papagal , a ti mu vikas ne be nemoze da se dokaze toa u svetot na slepcite.
Na kraj moze da se zakluci deka budnost ne se dokazuva na zaspan covek.

--- надополнето ---

ONCE A TYRO ASKED A ZEN MASTER, "MASTER, WHAT IS THE FIRST PRINCIPLE?"
WITHOUT HESITATION THE MASTER REPLIED,"IF I WERE TO TELL YOU, IT WOULD BECOME THE
SECOND PRINCIPLE "

ALL BEINGS ARE FROM THE VERY BEGINNING BUDDHA.
IT IS LIKE WATER AND ICE:
APART FROM WATER, NO ICE,
OUTSIDE LIVING BEINGS, NO BUDDHAS.
NOT KNOWING IT IS NEAR, THEY SEEK IT AFAR.
WHAT A PITY!
IT IS LIKE ONE IN THE WATER WHO CRIES OUT FOR THIRST;
IT IS LIKE THE CHILD OF A RICH HOUSE
WHO HAS STRAYED AWAY AMONG THE POOR.
THE CAUSE OF OUR CIRCLING THROUGH THE SIX WORLDS
IS THAT WE ARE ON THE DARK PATHS OF IGNORANCE.
DARK PATH UPON DARK PATH TREADING,
WHEN SHALL WE ESCAPE FROM BIRTH-AND-DEATH?

S

smart ass

Гостин
Ako si slep i imas doktorska titula za svetlinata i si No 1 u svetot za taa oblast.

--- надополнето --
[/[/RIGHT]
НЕ!!! Тогаш не можеш да имаш докторска дисертација за свелината(и не постои) и како прво и нема Но 1 за
оттука

Da se vratime nazad na diskusijata megu slepecot i prosecniot covek sto gleda.
I sega prosecniot covek ne znae za plankova konstanta i frekfencija i energia , ama kako za cudo gleda.
Gi gleda pticite na nebo , ribite vo okeanite i se zivo i divo.
I ti vika gledaj kolku ubav papagal , a ti mu vikas ne be nemoze da se dokaze toa u svetot na slepcite.

Ова ти е нелогично но сепак и да претоставиме некој да е бр1 за светлината а е слеп сепак според брановата должина на објектот(папагал) ќе знае која боја е како е....а дали е убав...тоа зависи од многу фактори меѓу кои и ....вкусот

а да не ги прикажуваш ра ботите пристрасно!!
(A baj d vej Plank vika:
All matter originates and exists only by virtue of a force... We must assume behind this force the existence of a conscious and intelligent Mind. This Mind is the matrix of all matter )
Планк ниту ПОТВРДУВА ниту НЕГИРА КРЕАТОР само вели дека сепак треба да се земе ПРЕДВИД!!

--- надополнето ---

АХХ ДА!! Ќе заборавев-Фала за мудростите:vozbud::pos2:

QUOTE=cvetanovskiigor;3628269]

[/COLOR]ONCE A TYRO ASKED A ZEN MASTER, "MASTER, WHAT IS THE FIRST PRINCIPLE?"
WITHOUT HESITATION THE MASTER REPLIED,"IF I WERE TO TELL YOU, IT WOULD BECOME THE
SECOND PRINCIPLE "

ALL BEINGS ARE FROM THE VERY BEGINNING BUDDHA.
IT IS LIKE WATER AND ICE:
APART FROM WATER, NO ICE,
OUTSIDE LIVING BEINGS, NO BUDDHAS.
NOT KNOWING IT IS NEAR, THEY SEEK IT AFAR.
[/QUOTE]
Една од мене ТИ СИ МАКЕДОНИЈА:vozbud::vozbud::pos2::pos2:

ОШО Ги негира Чакрите??

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
leleee , abe si gi vrtis rabotite kako ti odgovaraat .
jebi ga toa e toa .
Rabotata okolu doktorskite tituli kako sto i ti ubavo znaes bese samo predpostavka neli?

Kajgana Shop

На врв Bottom