Црна магија

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.305
Поени од реакции
5.911
Немам мака од никого,јас ќе си го повикам Алистер Кроули,Дион Фортуне,Долорес Ешкрофт,Елифас Леви(односно нивната литература),и те како ќе ме заштитат од сите овие празноглавци,лажни мајстори полни со измама.Јас добро ја познавам оваа проблематика и добра духовна одбрана би подготвил.Магијата е истовремено и уметност и филозофија и вештина,ама не е религија,лага и превара.
Се согласувам ама делумно со последната реченица твоја.

saltwater

El Nino
Член од
18 декември 2012
Мислења
14
Поени од реакции
3
Sekoj ima pravo da veruva vo toa sto saka vprocem poradi toa i ima poveke religii vo svetot fakt e deka site se baziraat na nesto duhovno,natprirodno i na momenti neobjasnivo za obicniot covek. Dokolku ne e taka nemase da nastane ni hristijanstvoto i da bide toa sto e sega bidejki koga se pojavil nasiot Spasitel moral da ja pokaze Bozjata mok za da gi ubedi nevernicite a koga toa go storil t.e. ja pretvoril vodata vo vino, go oziveal pocinatiot , go izlecil bolniot so toa go smenil mislenjeto i na najgolemite nevernici megu koi bile i istaknati intelektualci i politicari vo toa vreme. Poentata mi e deka postojat luge koi imaat odredeni moki da pravat dobro ili loso na ostanatite luge. Za dobrite sakam da go spodelam toa sto go znam i toa sto sum go slusnal od luge sto licno go imaat doziveano. Za onie nasi popoznati kako gataci, jasnovidci i sl. koi vsusnost se luge koi najcesto bile na cekor od smrtta i imale bozjo prividenie a so toa i dobile odredeni moki koi bi gi koristele da im pomagaat na lugeto vo imeto na Bog i neveruvanjeto vo niv i nivnite dela e isto kako da se odrekuvate od svojata religija i svojot Bog. Inaku na smetka na niv i nivnite dela vo denesno vreme postojat i takvi koi toa go koristat da specalat pari od luge na koi im e potrebna pomos. No sepak ovie vistinskive e mnogu lesno da se prepoznaat bidejki :-Nikogas ne baraat nekakov nadomest za toa sto go pravat.
-Nikogas ne odat kaj lugeto za da pravat nekakvi rituali tuku lugeto doagaat kaj niv.
-Nikogas ne se reklamiraat po razni sajtovi, vesnici, vizit karti ilidr. sredstva za marketing.
-Ne ziveat raskosno i ne se oblekuvaat raskosno so raznorazni skapi nakiti.
Licno ne sum baral pomos od nekoe takvo lice i nedaj boze da treba a imam zapoznaeno i razgovarano pri sto bev prijatno iznenaden i zacuden bidejki toa bese zena vo postari godini koja ne e od moeto mesto na ziveenje., mnogu malce patuva i nema duri ni mobilen teleefon pa kamoli internet i sl. Toa sto sakam da kazam e deka prvpat vo zivotot me vide a mi kaza nekoi raboti od moeto minato del od niv epten malce poznati na drugite, a mi kaza i nekoi raboti koi gi planiram a seuste gi nemam spomnato nikomu. A tuka se i svedostvata na luge koi licno gi imam zapoznaeno megu koi se : 45 godisen sopstvenik nafarma , 40 godisen sopstvenik na kafeana, 27 godisna advokatka i dr. Dokolku ja sfativte poentata a imate nekoi prasanja so zadovolstvo ke go spodelam toa sto go znam.

S

SpaceTraveler

Гостин
Ништо од тоа нема никакво влијание над нас, не сме ние создадени туку така да лутаме и да бидеме под влијание на некој си иживувајќи се над нашиот дух, а оној што го прави тоа, тешко нему, не во иднина, туку во сегашност му е тешко... :D

Член од
5 мај 2016
Мислења
1.330
Поени од реакции
856
Ништо од тоа нема никакво влијание над нас, не сме ние создадени туку така да лутаме и да бидеме под влијание на некој си иживувајќи се над нашиот дух, а оној што го прави тоа, тешко нему, не во иднина, туку во сегашност му е тешко... :D
Me interesira tvoeto mislenje, za sto sme nie sozdadeni..oti velis ne sme tuku taka da lutame!?

S

SpaceTraveler

Гостин
Одговорот на прашањето ќе си го најдеш за самата себе. Јас можам да одговарам за своето постоење и мојата смисла. Можам со саати да го тупам дека сум создаден за Љубов и проширување на свеста, откривање на моето вистинско Себство во Универзумот и слично, но од тоа секогаш ќе произлегуваат нови и нови под прашања и едноставно нема крај, а тие лавиринти се за мене и мојот ум, не да ги изнесуваме на форум, монолозите кој си ги имаме во главата.

Постојат повеќе видови на магија, има и бела, постојат и прана лекувања и не знам што уште не, колку ќе дозволиш нештата да влијаат над тебе толку тие ќе имаат моќ. Не верувам дека за некого смислата на животот е да го поминува секој ден во тага, биднувајќи жртва на психички напади за кој му се криви Јанко и Петко. Барем мојата не е... јас имам бескрајно оптимистички ставови за животот и би пробал да му дадам љубов дури на некој во кого би се сомневал дека ми фрла клетви и боцка Вуду кукли или призива демони да ме уништат! Мада по егоистичко од ова нема, кој ќе се замара со нас воопшто не знам! А и како што кажав, ако некој се веќе замара, тој пати и неговата моќ е еднаква како на тие што патат. Ако имаа моќ ќе се излекуваа самите, немаше да одат против животот на никој друг. :)

Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
Одговорот на прашањето ќе си го најдеш за самата себе. Јас можам да одговарам за своето постоење и мојата смисла. Можам со саати да го тупам дека сум создаден за Љубов и проширување на свеста, откривање на моето вистинско Себство во Универзумот и слично, но од тоа секогаш ќе произлегуваат нови и нови под прашања и едноставно нема крај, а тие лавиринти се за мене и мојот ум, не да ги изнесуваме на форум, монолозите кој си ги имаме во главата.

Постојат повеќе видови на магија, има и бела, постојат и прана лекувања и не знам што уште не, колку ќе дозволиш нештата да влијаат над тебе толку тие ќе имаат моќ. Не верувам дека за некого смислата на животот е да го поминува секој ден во тага, биднувајќи жртва на психички напади за кој му се криви Јанко и Петко. Барем мојата не е... јас имам бескрајно оптимистички ставови за животот и би пробал да му дадам љубов дури на некој во кого би се сомневал дека ми фрла клетви и боцка Вуду кукли или призива демони да ме уништат! Мада по егоистичко од ова нема, кој ќе се замара со нас воопшто не знам! А и како што кажав, ако некој се веќе замара, тој пати и неговата моќ е еднаква како на тие што патат. Ако имаа моќ ќе се излекуваа самите, немаше да одат против животот на никој друг. :)
Христијанинот (искрен христијанин) оди на своја штета ако треба за да помогне на друг макар и да е тој што му мисли / прави лошо. Така во поголемата слика го зголемува доброто позитивното во светот. Не викам дека атеисти или од други религии не прават така.
Сатанистот спротивно од христијанинот, ќе се уништи и самиот себе само да ги уништи другите. Во поголемата слика придонесува кон злото.
Ќе ја уништи и мајка си и сопствените деца.
Бела магија не постои, излегува од контрола во секој случај. Според мојте Христијански убедувања. Не можеш да играш со ѓавол и да го имаш под контрола.

S

SpaceTraveler

Гостин
Христијанинот (искрен христијанин) оди на своја штета ако треба за да помогне на друг макар и да е тој што му мисли / прави лошо. Така во поголемата слика го зголемува доброто позитивното во светот. Не викам дека атеисти или од други религии не прават така.
Сатанистот спротивно од христијанинот, ќе се уништи и самиот себе само да ги уништи другите. Во поголемата слика придонесува кон злото.
Ќе ја уништи и мајка си и сопствените деца.
Бела магија не постои, излегува од контрола во секој случај. Според мојте Христијански убедувања. Не можеш да играш со ѓавол и да го имаш под контрола.
Од кај знаеш можеби да ги оставеше твоите христијански убедувања и да пробаше практично, на своја кожа да осетеше дали се може или не тогаш да те послушавме. ,,Еј, еве од искуство зборува девојката."
Ама ете твојот пат е христијански и јасно ми е зошто не ти се прифатливи поимите како бела магија и слично. Мада јас не сум христијанин ама сепак не сум толку многу убеден дека бела магија може да му помогне на некој до кој знае кој степен, сепак многу од тие нешта се авто-сугестија. Искрени христијани денес, јок, а од лично искуство ти кажувам дека имам пријатели кој фанатички истражуваат теми како што се сатанизам и слично, а секогаш биле тука за мене. Многу традиционални ти се овие мислења, затоа те разбирам! :)

Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
да ги оставеше твоите христијански убедувања и да пробаше практично, на своја кожа да осетеше дали се може или не тогаш да те послушавме. ,,Еј, еве од искуство зборува девојката."
Не мислам дека ќе ме послушате само коментирам...
За моја сатисфакција ќе се преправам дека ова цитираново иде од некој друг, тој си го знае одговорот :)

S

SpaceTraveler

Гостин
Не мислам дека ќе ме послушате само коментирам...
За моја сатисфакција ќе се преправам дека ова цитираново иде од некој друг, тој си го знае одговорот :)
Никој не рече дека не сме те послушале. Што има да се послуша тука? Некој совет ни даваш или? Изјасни се или тоа беа твоите ставови за магијата? Дека постои црна магија која ја прават сатанистите и дека влијанието на белата магија нема никаков ефект? Постојат многу сатанисти кој не се бават со правење магии и вештерство. Искрени христијани не познавам јас денес. Можеби ти си една од нив и мило ми е, нека ти биде! Ама тврдењето дека сатанисти се бават со магија не е точно, ако за тебе е - докажи!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
Никој не рече дека не сме те послушале. Што има да се послуша тука? Некој совет ни даваш или? Изјасни се или тоа беа твоите ставови за магијата? Дека постои црна магија која ја прават сатанистите и дека влијанието на белата магија нема никаков ефект? Постојат многу сатанисти кој не се бават со правење магии и вештерство. Искрени христијани не познавам јас денес. Можеби ти си една од нив и мило ми е, нека ти биде! Ама тврдењето дека сатанисти се бават со магија не е точно, ако за тебе е - докажи!
тоа беше само мојот став за магијата ништо повеќе, ти рече да кажиш нешто со докази па да те послушаме - на тоа одговарав.
Молба - едно е кога зборуваш со некој в лице друго е кога читаш се допишуваш, така да ве молам кога читате нешто од мене имајте на ум не се нервирам лесно, знам дека ретко кој мисли како мене на духовен план, и не осудувам никого и ако не е со огромни букви не го доживувајте како расправија. Мојш да замислиш смирен лик што ти кажува нешто по свое.
Бог имал рај, ѓаволот направил свој и суетно го понижувал Божјото дело. Сатанисти се слуги на ѓаволот, не се сите исти сигурно.
сатанисти - мој поим за сатанисти не се комерцијални - овој сатанизам што се појавува како црквата на ѓаволот во америка и слични, то е според мене театар. Искрениот слуга на ѓаволот не е таму. Тоа се луѓе што се спремни крвта некому да му ја испијат а камо ли магии. За мене сатанисти и заведени од сатанисти се токму тие што практикуваат магија и со тоа директно придонесуваат кон злото. Ама таа енергија што се контролира од таквите луѓе е нешто што во некој момент ќе си го изеде господарот.
Ни една магија не е бела. Ни едно играње со енергијата не е наивно и мало.[DOUBLEPOST=1464443373][/DOUBLEPOST]
Знаеш ли како Соломон го изградил храмот? Прочитај го текстов: Testament of Solomon
ај ќе читам па ќе ти кажам и така рикна компјутерот не можам да работам па сега ќе се занимавам со Соломон...
го имам читано во библијата...

S

SpaceTraveler

Гостин
тоа беше само мојот став за магијата ништо повеќе, ти рече да кажиш нешто со докази па да те послушаме - на тоа одговарав.
Молба - едно е кога зборуваш со некој в лице друго е кога читаш се допишуваш, така да ве молам кога читате нешто од мене имајте на ум не се нервирам лесно, знам дека ретко кој мисли како мене на духовен план, и не осудувам никого и ако не е со огромни букви не го доживувајте како расправија. Мојш да замислиш смирен лик што ти кажува нешто по свое.
Бог имал рај, ѓаволот направил свој и суетно го понижувал Божјото дело. Сатанисти се слуги на ѓаволот, не се сите исти сигурно.
сатанисти - мој поим за сатанисти не се комерцијални - овој сатанизам што се појавува како црквата на ѓаволот во америка и слични, то е според мене театар. Искрениот слуга на ѓаволот не е таму. Тоа се луѓе што се спремни крвта некому да му ја испијат а камо ли магии. За мене сатанисти и заведени од сатанисти се токму тие што практикуваат магија и со тоа директно придонесуваат кон злото. Ама таа енергија што се контролира од таквите луѓе е нешто што во некој момент ќе си го изеде господарот.
Ни една магија не е бела. Ни едно играње со енергијата не е наивно и мало.
Прво никој не сака да те нервира или да ти ги омаловажува твоите мислења, твоите убедувања се сосема твој, ама според многумина кој ја проучувале и христијанската религија и останатите доктрини, твоето духовно мислење е на многу мало ниво ограничувајќи се само на тоа што ти налага црквата да го веруваш. Затоа Ipsissimus постави добар линк, оди и читај, ако воопшто знаеш кој е Соломон - предпоставуваме дека би требало да знаеш, како искрен и верен христијанин. :)

Ни едно отварање на библијата исто така не е наивно и мало, ама ете, луѓето се осмелуваат да ја отворат и да ги програмираата своите мозоци како што се нејзините кодови, да шетаат наоколу и да ги проповедаат нејзините безсмислици! Кој е за тебе вистински сатанизам ако не оној за кој велиш дека е театар во Америка? Постојат групи кој слушаат блек-метал, колат крави и пеат мрачни молитви на гробишта? Си видела некогаш или си прочитала нешто на некој си српски сајт или списание во кое што пишува дека крајот на светот ќе биде во 2012 година? Биди малку по конкретна кога зборуваш за вакви теми... во спротивно делуваш збунето и без некое посебно познавање. :)

Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
Магичен прсте
Прво никој не сака да те нервира или да ти ги омаловажува твоите мислења, твоите убедувања се сосема твој, ама според многумина кој ја проучувале и христијанската религија и останатите доктрини, твоето духовно мислење е на многу мало ниво ограничувајќи се само на тоа што ти налага црквата да го веруваш. Затоа Ipsissimus постави добар линк, оди и читај, ако воопшто знаеш кој е Соломон - предпоставуваме дека би требало да знаеш, како искрен и верен христијанин. :)

Ни едно отварање на библијата исто така не е наивно и мало, ама ете, луѓето се осмелуваат да ја отворат и да ги програмираата своите мозоци како што се нејзините кодови, да шетаат наоколу и да ги проповедаат нејзините безсмислици! Кој е за тебе вистински сатанизам ако не оној за кој велиш дека е театар во Америка? Постојат групи кој слушаат блек-метал, колат крави и пеат мрачни молитви на гробишта? Си видела некогаш или си прочитала нешто на некој си српски сајт или списание во кое што пишува дека крајот на светот ќе биде во 2012 година? Биди малку по конкретна кога зборуваш за вакви теми... во спротивно делуваш збунето и без некое посебно познавање. :)
1, никој не сака да го омаловажи моето мислење а некој вели "ако воопшто знаеш кој е Соломон" - добро ајде.
2, јас кога те читам имам впечаток дека си нервозен може грешам

Го прочитав она што некој грк го напишал за Соломон, еве и јас кога немам друга работа сешто сум во состојба да напишам за Соломон ама ни јас ни гркот не сме ја виделе изградбата на храмот. Точно е дека некој може да го контролира ѓаволот ама само со Божја помош. Св Георгиј Победоносец на негова наредба статуите во храмот на Диоклецијан прозбореле и на негова наредба пред очите на Диоклецијан паднале и се искршиле. Со Божја помош, сам само мислиш дека контролираш а те контролираат

Инаку СпејсТ моето знаење ти се чини малку затоа што како одат годиниве повеќе сакам да слушам други мислења отколку да кажувам што знам и што мислам. На духовни теми.

Kajgana Shop

На врв Bottom