Ska Maniac
Бараба
- Член од
- 2 октомври 2013
- Мислења
- 11.300
- Поени од реакции
- 28.215
hahahahhahahahahahПоследната информација за нив е дека се блиску поврзани со транспортот.
На овие мислев.
hahahahhahahahahahПоследната информација за нив е дека се блиску поврзани со транспортот.
Се согласувам ама делумно со последната реченица твоја.Немам мака од никого,јас ќе си го повикам Алистер Кроули,Дион Фортуне,Долорес Ешкрофт,Елифас Леви(односно нивната литература),и те како ќе ме заштитат од сите овие празноглавци,лажни мајстори полни со измама.Јас добро ја познавам оваа проблематика и добра духовна одбрана би подготвил.Магијата е истовремено и уметност и филозофија и вештина,ама не е религија,лага и превара.
Me interesira tvoeto mislenje, za sto sme nie sozdadeni..oti velis ne sme tuku taka da lutame!?Ништо од тоа нема никакво влијание над нас, не сме ние создадени туку така да лутаме и да бидеме под влијание на некој си иживувајќи се над нашиот дух, а оној што го прави тоа, тешко нему, не во иднина, туку во сегашност му е тешко...
Христијанинот (искрен христијанин) оди на своја штета ако треба за да помогне на друг макар и да е тој што му мисли / прави лошо. Така во поголемата слика го зголемува доброто позитивното во светот. Не викам дека атеисти или од други религии не прават така.Одговорот на прашањето ќе си го најдеш за самата себе. Јас можам да одговарам за своето постоење и мојата смисла. Можам со саати да го тупам дека сум создаден за Љубов и проширување на свеста, откривање на моето вистинско Себство во Универзумот и слично, но од тоа секогаш ќе произлегуваат нови и нови под прашања и едноставно нема крај, а тие лавиринти се за мене и мојот ум, не да ги изнесуваме на форум, монолозите кој си ги имаме во главата.
Постојат повеќе видови на магија, има и бела, постојат и прана лекувања и не знам што уште не, колку ќе дозволиш нештата да влијаат над тебе толку тие ќе имаат моќ. Не верувам дека за некого смислата на животот е да го поминува секој ден во тага, биднувајќи жртва на психички напади за кој му се криви Јанко и Петко. Барем мојата не е... јас имам бескрајно оптимистички ставови за животот и би пробал да му дадам љубов дури на некој во кого би се сомневал дека ми фрла клетви и боцка Вуду кукли или призива демони да ме уништат! Мада по егоистичко од ова нема, кој ќе се замара со нас воопшто не знам! А и како што кажав, ако некој се веќе замара, тој пати и неговата моќ е еднаква како на тие што патат. Ако имаа моќ ќе се излекуваа самите, немаше да одат против животот на никој друг.
Од кај знаеш можеби да ги оставеше твоите христијански убедувања и да пробаше практично, на своја кожа да осетеше дали се може или не тогаш да те послушавме. ,,Еј, еве од искуство зборува девојката."Христијанинот (искрен христијанин) оди на своја штета ако треба за да помогне на друг макар и да е тој што му мисли / прави лошо. Така во поголемата слика го зголемува доброто позитивното во светот. Не викам дека атеисти или од други религии не прават така.
Сатанистот спротивно од христијанинот, ќе се уништи и самиот себе само да ги уништи другите. Во поголемата слика придонесува кон злото.
Ќе ја уништи и мајка си и сопствените деца.
Бела магија не постои, излегува од контрола во секој случај. Според мојте Христијански убедувања. Не можеш да играш со ѓавол и да го имаш под контрола.
Не мислам дека ќе ме послушате само коментирам...да ги оставеше твоите христијански убедувања и да пробаше практично, на своја кожа да осетеше дали се може или не тогаш да те послушавме. ,,Еј, еве од искуство зборува девојката."
Никој не рече дека не сме те послушале. Што има да се послуша тука? Некој совет ни даваш или? Изјасни се или тоа беа твоите ставови за магијата? Дека постои црна магија која ја прават сатанистите и дека влијанието на белата магија нема никаков ефект? Постојат многу сатанисти кој не се бават со правење магии и вештерство. Искрени христијани не познавам јас денес. Можеби ти си една од нив и мило ми е, нека ти биде! Ама тврдењето дека сатанисти се бават со магија не е точно, ако за тебе е - докажи!Не мислам дека ќе ме послушате само коментирам...
За моја сатисфакција ќе се преправам дека ова цитираново иде од некој друг, тој си го знае одговорот
Знаеш ли како Соломон го изградил храмот? Прочитај го текстов: Testament of SolomonСпоред мојте Христијански убедувања. Не можеш да играш со ѓавол и да го имаш под контрола.
тоа беше само мојот став за магијата ништо повеќе, ти рече да кажиш нешто со докази па да те послушаме - на тоа одговарав.Никој не рече дека не сме те послушале. Што има да се послуша тука? Некој совет ни даваш или? Изјасни се или тоа беа твоите ставови за магијата? Дека постои црна магија која ја прават сатанистите и дека влијанието на белата магија нема никаков ефект? Постојат многу сатанисти кој не се бават со правење магии и вештерство. Искрени христијани не познавам јас денес. Можеби ти си една од нив и мило ми е, нека ти биде! Ама тврдењето дека сатанисти се бават со магија не е точно, ако за тебе е - докажи!
ај ќе читам па ќе ти кажам и така рикна компјутерот не можам да работам па сега ќе се занимавам со Соломон...Знаеш ли како Соломон го изградил храмот? Прочитај го текстов: Testament of Solomon
Прво никој не сака да те нервира или да ти ги омаловажува твоите мислења, твоите убедувања се сосема твој, ама според многумина кој ја проучувале и христијанската религија и останатите доктрини, твоето духовно мислење е на многу мало ниво ограничувајќи се само на тоа што ти налага црквата да го веруваш. Затоа Ipsissimus постави добар линк, оди и читај, ако воопшто знаеш кој е Соломон - предпоставуваме дека би требало да знаеш, како искрен и верен христијанин.тоа беше само мојот став за магијата ништо повеќе, ти рече да кажиш нешто со докази па да те послушаме - на тоа одговарав.
Молба - едно е кога зборуваш со некој в лице друго е кога читаш се допишуваш, така да ве молам кога читате нешто од мене имајте на ум не се нервирам лесно, знам дека ретко кој мисли како мене на духовен план, и не осудувам никого и ако не е со огромни букви не го доживувајте како расправија. Мојш да замислиш смирен лик што ти кажува нешто по свое.
Бог имал рај, ѓаволот направил свој и суетно го понижувал Божјото дело. Сатанисти се слуги на ѓаволот, не се сите исти сигурно.
сатанисти - мој поим за сатанисти не се комерцијални - овој сатанизам што се појавува како црквата на ѓаволот во америка и слични, то е според мене театар. Искрениот слуга на ѓаволот не е таму. Тоа се луѓе што се спремни крвта некому да му ја испијат а камо ли магии. За мене сатанисти и заведени од сатанисти се токму тие што практикуваат магија и со тоа директно придонесуваат кон злото. Ама таа енергија што се контролира од таквите луѓе е нешто што во некој момент ќе си го изеде господарот.
Ни една магија не е бела. Ни едно играње со енергијата не е наивно и мало.
1, никој не сака да го омаловажи моето мислење а некој вели "ако воопшто знаеш кој е Соломон" - добро ајде.Прво никој не сака да те нервира или да ти ги омаловажува твоите мислења, твоите убедувања се сосема твој, ама според многумина кој ја проучувале и христијанската религија и останатите доктрини, твоето духовно мислење е на многу мало ниво ограничувајќи се само на тоа што ти налага црквата да го веруваш. Затоа Ipsissimus постави добар линк, оди и читај, ако воопшто знаеш кој е Соломон - предпоставуваме дека би требало да знаеш, како искрен и верен христијанин.
Ни едно отварање на библијата исто така не е наивно и мало, ама ете, луѓето се осмелуваат да ја отворат и да ги програмираата своите мозоци како што се нејзините кодови, да шетаат наоколу и да ги проповедаат нејзините безсмислици! Кој е за тебе вистински сатанизам ако не оној за кој велиш дека е театар во Америка? Постојат групи кој слушаат блек-метал, колат крави и пеат мрачни молитви на гробишта? Си видела некогаш или си прочитала нешто на некој си српски сајт или списание во кое што пишува дека крајот на светот ќе биде во 2012 година? Биди малку по конкретна кога зборуваш за вакви теми... во спротивно делуваш збунето и без некое посебно познавање.