Ценовник за веб услуги

Член од
4 август 2010
Мислења
51
Поени од реакции
9
Oколу 200-300 евра за сличен дизајн и иста функционалност (значи идентичен сајт на овој).

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.562
Oколу 200-300 евра за сличен дизајн и иста функционалност (значи идентичен сајт на овој).
Комплетно од дизајн до целосна функционалност без користење на џумла или вордпрес ќе му напраиш ваков сајт за 200 евра?
Значи ти за обична страна колку наплатуваш 50 евра?
:tapp:

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Не ми се верува. За статичен сајт само со хтмл се мислам да не сум ефтин кога ќе наплатам 200 евра, ти ваков сајт за 200?

Земи ако не и ти за 490 денари...

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
*inclined facepalm*

Знаете како викаат...
Предноста на демократијата е што секој има право на збор/глас.
Лошата страна на демократијата е што секој има право на збор/глас.

Истото важи и за овој пазар. Секогаш ќе има такви што нудат изработка на страна за екстремно смешна сума.
За квалитетот на услугата не се ни прави муабет, ама важно е што постои. Доволно е само тоа за да те заебе.
Зошто?
Живееме во таква земја каде што повеќето луѓе, поготово тие од бизнис полето, се неписмени кога се работи за технологија/техника. Ќе те прашаат за понуда да им доставиш, за изработка на страна, и (поради тоа што повеќето се непрофесионални) ќе те прашаат зошто толку висока цена, кога има луѓе што изработуваат страни за далеку поевтини цени, како овие колегата Јане што ги бапна тука. И оди убедувај се. Од едната страна не е убаво ниту за твојата репутација, а ниту пак од финансиска гледна точка да одбиеш потенцијален клиент, ама па од друга страна, вредноста на занаетот се намалува преку тоа. Многу убаво гласи линкот на портал: http://kajgana.com/kako-veb-dizajnot-otide-u-kurac

Бегам да спијам, пошто почнав да се нервирам.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.562
Види што им пишува на пдфот :D

Со сите пакети е вклучено гратис www. домен и хостирање според Вашите потреби.

бахахаххахахха

JURAGAANTE

Professional !!!
Член од
4 април 2009
Мислења
411
Поени од реакции
31
Јас искрено не би се нафатил под 300 евра да се замарам за ваква страна затоа што навидум изгледа доста лесна и проста но верувајте има мн дизаин има мн за работа ако не е во јоомла што е и подобро има доста работа едино најлесно е да ја симнеш со програми има такви значи цела фул и да ја менјаш незнам дали чоекот си најде некој али убав сајт си избрал ми се свиѓа .
Решеније за да немате конкуренција е да почнете да се занимавате со оваква изработка на веб позз и срекјно.
http://www.embraceyourelement.com/

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Не ми се верува. За статичен сајт само со хтмл се мислам да не сум ефтин кога ќе наплатам 200 евра, ти ваков сајт за 200?

Земи ако не и ти за 490 денари...
Конечно избива на површина она што го кажвам веќе некое време. Има прекумерна инфлација на „неквалитетни“ информатичари во мк. Еден тон деца почнуваат да се занимаваат со веб дизајн/изработка на глупи страни . А Конкуренцијата како шо знајме си ја турка цената надолу. Во нормални услови ова би било ок понашање ама на нашиот мизерен македонски пазар. Пребрзо ќе се заситат работите за вакви сајтчиња.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.536
Поени од реакции
29.100
Зошто мислите дека овие ги добиваат клиентите со ефтини цени? :) Баш напротив јас се радувам да има се повеќе вакви, зошто после одреден период клиентот сваќа дека добил неквалитетен и нефункционален сајт, нели колку пари толку музика, и ќе си побараат професионалец, а предтоа ќе се изгори самиот себе. :)

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.562
Јас искрено не би се нафатил под 300 евра да се замарам за ваква страна затоа што навидум изгледа доста лесна и проста но верувајте има мн дизаин има мн за работа ако не е во јоомла што е и подобро има доста работа едино најлесно е да ја симнеш со програми има такви значи цела фул и да ја менјаш незнам дали чоекот си најде некој али убав сајт си избрал ми се свиѓа .
Решеније за да немате конкуренција е да почнете да се занимавате со оваква изработка на веб позз и срекјно.
http://www.embraceyourelement.com/
:pos::pos::pos:

Ти не ни имаш поима како работи и што би требало да праиш за да ја напраиш таа страна нели? :D
--- надополнето: Oct 8, 2011 1:23 PM ---
Конечно избива на површина она што го кажвам веќе некое време. Има прекумерна инфлација на „неквалитетни“ информатичари во мк. Еден тон деца почнуваат да се занимаваат со веб дизајн/изработка на глупи страни . А Конкуренцијата како шо знајме си ја турка цената надолу. Во нормални услови ова би било ок понашање ама на нашиот мизерен македонски пазар. Пребрзо ќе се заситат работите за вакви сајтчиња.
Искрено ако знаеш како да се претставиш и како да му презентираш на клиентот тоа што ќе го направиш тогаш ич да не ти е гајле за овие... Се е у комуникацијата
Иначе, може еден период ќе ја заситат работата ама со тек на време ќе настане јаз помеѓу стварно квалитетните и wannabe дизајнерите/програмерите, а гласот за лоши страни и кој ги направил се шири :)

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Искрено ако знаеш како да се претставиш и како да му презентираш на клиентот тоа што ќе го направиш тогаш ич да не ти е гајле за овие... Се е у комуникацијата
Иначе, може еден период ќе ја заситат работата ама со тек на време ќе настане јаз помеѓу стварно квалитетните и wannabe дизајнерите/програмерите, а гласот за лоши страни и кој ги направил се шири :)
Да се сложвам, само ќе треба да јадиш крофни дури му објаснуваш на некој зошто детето на комшијата прави сајт за 50 евра а ти за 5к. За да го достигниме то нешто треба да созреј малку пазарот, премногу е млада „индустријава“ а клиентите за ваков пазар се премногу конзервативни и затоа има простор за шпекуланти и лесна заработувачка. Од друга страна па поголеми проекти тука не барај така да... ако си од оние кои ги викаш квалитетни не се замарај со овај пазар.

W

WildChild

Гостин
Пријатели, ме интересира колку би чинело изработка на сајт php, koј би бил концепски сличен на ова:

http://travel2ohrid.com/

Значи тоа би било изгледот, но дејноста би била друга.

Ви благодарам.
Брату, ела во Приватна Порака ќе се договориме ;)

JURAGAANTE

Professional !!!
Член од
4 април 2009
Мислења
411
Поени од реакции
31
Топче што се праиш паметен пишујси промовирајсе сам и од кај ваков заклучок или само колку да пишеш нешо поззз

W

WildChild

Гостин
Гледам дечкиве на форумов бараат 200-300 евра, ама јас Ви барам 5300 ДЕНАРИ за: ПРОФЕСИОНАЛЕН САЈТ, хостинг (UNLIMITED webspace, UNLIMITED bandwidth!!!),TOP LEVEL DOMAIN, + 99,9 % UPTIME, + СЕКОЈДНЕВНИ БЕКАПИ + 1 месец ТЕСТ ПЕРИОД + 3 МЕСЕЦИ ГРАТИС!!!

Потоа си плаќаш секој месец по 1600 денари за хостингот, заБЕЗБЕДНОСТ + СЕКОЈДНЕВНИТЕ БЕКАПИ. Кај нас имаш потполна сигурност! ;)
Мислам дека ова се најевтините цени во Македонија, а иПОШИРОКО!

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Гледам дечкиве на форумов бараат 200-300 евра, ама јас Ви барам 5300 ДЕНАРИ за: ПРОФЕСИОНАЛЕН САЈТ, хостинг (UNLIMITED webspace, UNLIMITED bandwidth!!!),TOP LEVEL DOMAIN, + 99,9 % UPTIME, + СЕКОЈДНЕВНИ БЕКАПИ + 1 месец ТЕСТ ПЕРИОД + 3 МЕСЕЦИ ГРАТИС!!!
Кога сме кај професионализмот... Професионалец треба да има професионален пристап. Сајт шлепнат на гага хост + гага домејн на .tk подрачје... пуфки на друг да му продаваш. Регистрирај фирма (купи си домен на .mk подрачје), плаќај вработен, данок на државата па ела да те видам со математиката.

Да го занемариме погорниот дел за момент... Ти ако работиш ГАГА и незнаеш да си го цениш трудот, незначи дека другите го прават тоа. Напрај ти 5 страни, по 5300 денари, 25.000-ки. Одбиј на тоа хостинг и домејн, ќе ти останат 300 евра едвај. Јас ќе направам една за 300 евра.

p.s. незнам зошто постојат будали што се одлучуваат да купат Мерцедес за 50.000 евра, ко имаш југо за 6.000...

Потоа си плаќаш секој месец по 1600 денари за хостингот, заБЕЗБЕДНОСТ + СЕКОЈДНЕВНИТЕ БЕКАПИ. Кај нас имаш потполна сигурност! ;)
Мислам дека ова се најевтините цени во Македонија, а иПОШИРОКО!
Ова ти што го промовираш... 1600 денари * 12 месеци = 18.000-ки годишно. Шо одржувате толку ме интересира? Јас до сега имам направено преку 40 страници, и неам мрднато со прст за одржување. Бекап, јаката работа, на добар хост ја имаш автоматски секој ден.

А форумџиите бараат 200-300 евра еднократно. Нема одржување освен продолжување на доменот и хостингот на годишно ниво... кој е поевтин ако сајтот опстојува 2 години?

W

WildChild

Гостин
Хахах :D
Абе брат, ставивме .tk затоа што не ни се даваа пари од џеб за домен.
Безпари го основавме тимов! :(
Сега е го преместам на друг домен.
1600 ти се сигурност едно др. се е бклучено во ти пари! ;)
И што ако направиш еве за 300 евра веб страна?
После ќе свириш? И само веб страната + домен + еднаш ти плаќаат и толку, така? :D
--- надополнето: Oct 10, 2011 12:36 PM ---
BTW НЕ ГО ПОТЦЕНУВАМ ТРУДОТ!

Kajgana Shop

На врв Bottom