- Член од
- 4 август 2010
- Мислења
- 51
- Поени од реакции
- 9
Oколу 200-300 евра за сличен дизајн и иста функционалност (значи идентичен сајт на овој).
Комплетно од дизајн до целосна функционалност без користење на џумла или вордпрес ќе му напраиш ваков сајт за 200 евра?Oколу 200-300 евра за сличен дизајн и иста функционалност (значи идентичен сајт на овој).
Не ми се верува. За статичен сајт само со хтмл се мислам да не сум ефтин кога ќе наплатам 200 евра, ти ваков сајт за 200?Oколу 200-300 евра за сличен дизајн и иста функционалност (значи идентичен сајт на овој).
Конечно избива на површина она што го кажвам веќе некое време. Има прекумерна инфлација на „неквалитетни“ информатичари во мк. Еден тон деца почнуваат да се занимаваат со веб дизајн/изработка на глупи страни . А Конкуренцијата како шо знајме си ја турка цената надолу. Во нормални услови ова би било ок понашање ама на нашиот мизерен македонски пазар. Пребрзо ќе се заситат работите за вакви сајтчиња.Не ми се верува. За статичен сајт само со хтмл се мислам да не сум ефтин кога ќе наплатам 200 евра, ти ваков сајт за 200?
Земи ако не и ти за 490 денари...
Јас искрено не би се нафатил под 300 евра да се замарам за ваква страна затоа што навидум изгледа доста лесна и проста но верувајте има мн дизаин има мн за работа ако не е во јоомла што е и подобро има доста работа едино најлесно е да ја симнеш со програми има такви значи цела фул и да ја менјаш незнам дали чоекот си најде некој али убав сајт си избрал ми се свиѓа .
Решеније за да немате конкуренција е да почнете да се занимавате со оваква изработка на веб позз и срекјно.
http://www.embraceyourelement.com/
Искрено ако знаеш како да се претставиш и како да му презентираш на клиентот тоа што ќе го направиш тогаш ич да не ти е гајле за овие... Се е у комуникацијатаКонечно избива на површина она што го кажвам веќе некое време. Има прекумерна инфлација на „неквалитетни“ информатичари во мк. Еден тон деца почнуваат да се занимаваат со веб дизајн/изработка на глупи страни . А Конкуренцијата како шо знајме си ја турка цената надолу. Во нормални услови ова би било ок понашање ама на нашиот мизерен македонски пазар. Пребрзо ќе се заситат работите за вакви сајтчиња.
Да се сложвам, само ќе треба да јадиш крофни дури му објаснуваш на некој зошто детето на комшијата прави сајт за 50 евра а ти за 5к. За да го достигниме то нешто треба да созреј малку пазарот, премногу е млада „индустријава“ а клиентите за ваков пазар се премногу конзервативни и затоа има простор за шпекуланти и лесна заработувачка. Од друга страна па поголеми проекти тука не барај така да... ако си од оние кои ги викаш квалитетни не се замарај со овај пазар.Искрено ако знаеш како да се претставиш и како да му презентираш на клиентот тоа што ќе го направиш тогаш ич да не ти е гајле за овие... Се е у комуникацијата
Иначе, може еден период ќе ја заситат работата ама со тек на време ќе настане јаз помеѓу стварно квалитетните и wannabe дизајнерите/програмерите, а гласот за лоши страни и кој ги направил се шири
Брату, ела во Приватна Порака ќе се договоримеПријатели, ме интересира колку би чинело изработка на сајт php, koј би бил концепски сличен на ова:
http://travel2ohrid.com/
Значи тоа би било изгледот, но дејноста би била друга.
Ви благодарам.
Кога сме кај професионализмот... Професионалец треба да има професионален пристап. Сајт шлепнат на гага хост + гага домејн на .tk подрачје... пуфки на друг да му продаваш. Регистрирај фирма (купи си домен на .mk подрачје), плаќај вработен, данок на државата па ела да те видам со математиката.Гледам дечкиве на форумов бараат 200-300 евра, ама јас Ви барам 5300 ДЕНАРИ за: ПРОФЕСИОНАЛЕН САЈТ, хостинг (UNLIMITED webspace, UNLIMITED bandwidth!!!),TOP LEVEL DOMAIN, + 99,9 % UPTIME, + СЕКОЈДНЕВНИ БЕКАПИ + 1 месец ТЕСТ ПЕРИОД + 3 МЕСЕЦИ ГРАТИС!!!
Ова ти што го промовираш... 1600 денари * 12 месеци = 18.000-ки годишно. Шо одржувате толку ме интересира? Јас до сега имам направено преку 40 страници, и неам мрднато со прст за одржување. Бекап, јаката работа, на добар хост ја имаш автоматски секој ден.Потоа си плаќаш секој месец по 1600 денари за хостингот, заБЕЗБЕДНОСТ + СЕКОЈДНЕВНИТЕ БЕКАПИ. Кај нас имаш потполна сигурност!
Мислам дека ова се најевтините цени во Македонија, а иПОШИРОКО!