Ценовник за веб услуги

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Koja bi bila cenata na komplet profesionalna web strana. Znaci so se hosting, izrabotka bukvalno vkupnite trosoci. Baram da ima forum, moznost za video klipovi, sliki itn.
Цената би била веројатно од 500 па до 50.000. За ваков голем систем да добиеш цена треба многу подетална спецификација на функционалностите кои ги бараш.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Дали може некој да ми каже пошто многу е неразбирливо во коментари сите пишуваат.
За страна како кајгана и мотика дали треба хтмл,др, и слично искуство.
и што слично треба и колку испаѓа месечен надоместок, колку пари е севкупно.
Ми треба ваква страна на која можам да објавувам новости за комјунити менаџер на имеприја!
Ако може некој нека пише.

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Дали може некој да ми каже пошто многу е неразбирливо во коментари сите пишуваат.
За страна како кајгана и мотика дали треба хтмл,др, и слично искуство.
и што слично треба и колку испаѓа месечен надоместок, колку пари е севкупно.
Ми треба ваква страна на која можам да објавувам новости за комјунити менаџер на имеприја!
Ако може некој нека пише.
Kоментарите се разбирливи кадешто барањата се прецизни.
1. За страна како наведените немора да имаш никакво искуство ако си на позиција менаџер, тогаш треба да имаш само идеја и пари за да платиш луѓе со потребно искуство. Од друга страна, ако сакаш сам да ги правиш сајтовите (да ги програмираш) тогаш такви познавања ти се малку.
2. Месечен надоместок за што и за што тоа бараш вкупна цена?
3. Новости може да објавуваш и на твитер и фејсбук, секако и блог е решение, затоа е прашање што навистина сакаш.
4. Еве јас напишав, но не верувам дека ќе си задоволен од одговорот. Тоа е затоа што барањето е генерално непрецизно, исто како да прашаш колку чини една кола. Имаш од 10К евра, 50К евра, но и за 80 денари од 1,5 литри, а и поефтини во лименки.

Знам дека калкулација е потребна за да се димензионира буџет на секој проект, но ти треба да знаеш дека за истата да се добие одредени делови од проектот треба да бидат ставени „на маса“. Имаш два начини да стигнеш до целта, или вадиш колку е можно подетална листа на функционалности и бараш цена, или вадиш буџет и бараш функционалности за даден проект. Трето нема, иако многумина се обидуваат.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Кога букирав за хостел странава навистина ми остави впечаток, едноставна и прекрасна на некој начин. http://www.hobobearhostel.com/home/

Ме интересира колку би чинело изработка на ваква страна?

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Кога букирав за хостел странава навистина ми остави впечаток, едноставна и прекрасна на некој начин. http://www.hobobearhostel.com/home/

Ме интересира колку би чинело изработка на ваква страна?
Грубо од ова што го гледам треба да е некои 200 евра ... но во никој случај не треба да надмине 400.

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
Да, има флеш елементи, но сајтот не е изработен во флеш ... мислев дека во првата порака на тоа мислиш.
да така ќе дојде во право си
и за тој сајт да речеме цена 40-50К ?

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
да така ќе дојде во право си
и за тој сајт да речеме цена 40-50К ?
Да. Мислам дека секој кој би понудил помалку од тоа би се зафркнал и ќе треба да работи многу за малку пари, или пак би те зафркнал тебе и не би ти испорачал се што има таму. Сепак, за поточна цена треба малку подетална анализа отколку само гледање на сајтот нели, ова е само моја груба проценка, а истото не значи дека по анализа цената би можела да оди само надолу :)

Kajgana Shop

На врв Bottom