Novite stanovi se ispokupuvaa so pečalbarski pari od Avganistan i EU. Imam prijatel koj sto kupi 3 stana so pari od avganistan,normalno so namera da gi izdava pod kirija,edno vreme mu bea puni site tri,kirii od 200-250 evra,sega edniot prazen mu stoi,i edniot 150e kirija i edniot neodamna mu go otkazaa si nasle poeftina kirija. Sega drugarov kosata si ja kube i ne znae sto da pravi,stanovite gi platil po 1050 evra,sega ni za 800 ne moze da gi prodade. Ako ostane na samo eden stan pod kirija on smetkite za trite so kirijata od prviot ne moze da si gi plati. Malce falese i mene da me izlaze vo istata taa zgrada vo lisice da kupam i jas dva stana,eden za mene i eden za izdavanje. Hehe. Lani bev da gledam eden star stan vo lisice,demek hitno pari mu trebale na gazdata,ej abe gazdava kako od puska ispuka zadna cena 50.000 i kraj,demek gabe go prodaval.Kako sto razbrav sega i za 40.000 se molel da mu dadat.
Admin,zasto ja frli tuka temata,nikoj da ne ja gleda? Da ne dobi opomena od nekoj od gradežnive tajkuni ili agenciite?
Mislam deka e fer da ja staviš pod ekonomija. Ako cena na stanovi ne spaga pod ekonomija ne znam sto ke e drugo.