20 години живеев таму и тоа Циганите комшии ми беа, никој ништо не ми испразнил. Циганите се на почетокот само, не дека се низ цела населба.
Еве уште еден оглас
Povolno se prodava stan vo zgrada na prvi kat, blisku do shkoloto Strasho Pindzur, vednash di detskata gradinka/crkvata. Vo stanot ima vgradeno radijatori za sopstveno parno.
www.pazar3.mk
Не правам муабет за велосипед. Не се петнаесет, преку сила 9 до 10 се до строг центар/плоштад.
Не е точно, секој ден 7 километри пат од Аеродром до Тафталиџе го возев од 50 до 90 минути ако се успиев и излезев во период од 7 и 30 до 8 за на работа. Излегував во 6 и 30/7 и си одев во 3 дома за да избегнам шпицови. И тоа одев по Трета Македонска, хаосот навистина почнува од кај комбинатот/кјуби и ескалира пред Рамстор каде ми се случувало да чекам и по пола саат ако се исклучени семафорите, а беа исклучени секој втор ден пошто некоја делегација амбасадори решила да проаѓа и мора да се блокира пола град.
Не збориме за тоа што ти треба туку зошто сите се бутаат у Аердром, Карпош и Центар и кукаат дека становите се скапи. За тоа праиме муабет. Да, пошто другата страна од градот е преку Атлантикот. Имаш многу повеќе зеленило ако ти е за такво шетање, ако ти е за шетање за да седнеш у Бисер или Капитол на пиво, нема такво нешто.