Хорор филмови

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Гледај го, добар филм е но стариот, новата верзија е доста послаба у квалитет.
Обавезно стариот...Гледам на википедија дека има неколку продолженија, и дека има remake 2005. Срање е сигурно, како и повеќето ри-мејци :D

For god's sake, get out! :)

Член од
2 јуни 2008
Мислења
101
Поени од реакции
0
Вчера го гледав The Human Centipede. Ја мислев дека нема да се згрозам од хорор без духови и слични психопатски паранормални активности... Ама по ова се предомислив.

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Кога сме кај „плашењето“ - малце ОТ: Нема хорор филм кој може да ме исплаши толку колку што ме плашела емисијава кога бев мал. А воедно саундтраков е боље од било кој хорор филм (може и го има во некој филм искористено, незнам). Секоја чест на психопатот кој го создал ова :)

-сеуште ме ежи звуков, и мислам дека емисијава е пре пре пре озбилна за емитување...

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Кога сме кај „плашењето“ - малце ОТ: Нема хорор филм кој може да ме исплаши толку колку што ме плашела емисијава кога бев мал. А воедно саундтраков е боље од било кој хорор филм (може и го има во некој филм искористено, незнам). Секоја чест на психопатот кој го создал ова :)

-сеуште ме ежи звуков, и мислам дека емисијава е пре пре пре озбилна за емитување...
Потполно се согласувам со тебе.Емисијата беше врв.На секоја случка мораше да даваат таква музика која те вади од такт.Точно се усогласуваше
Серијата никогаш нема да ја заборавам.Гледав дури и репризи од неа.Се прикажуваше на Сител телевизија пред извесно време во Петок доцна навечер покрај 23-00.А и водителот Роберт Ста(е)к имаше страшен поглед.

http://images.tvrage.com/shows/7/6487.jpg

:vozbud:

CrAzY_BiTcH

Аin't funny?
Член од
1 февруари 2010
Мислења
82
Поени од реакции
6
Aj ке ве замолам за малку помош:pipi:

Сакам да гледам хорор филм и незнам кој да го изберам:
Дали Опседнатата кука во Конектикут(така некако беше)
Амитивил(старата верзија) или
Егзорцист...

Кој е подобар?:)

И за на крај....

Која е финтата на стариот филм Амитивил и на новиот?

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.391
Поени од реакции
25.192
Егзорцист оригиналот од 70некоја? Јас не би се двоумел, обавезно тој ако не ти е гледан.

CrAzY_BiTcH

Аin't funny?
Член од
1 февруари 2010
Мислења
82
Поени од реакции
6
Благодарам за помошта:)
A koja е разлиакта мегу стариот и новиот Амитивил и за филмот Егзорцист?

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Благодарам за помошта:)
A koja е разлиакта мегу стариот и новиот Амитивил и за филмот Егзорцист?
„Различни филмови, различна приказна“.
Е сега има 5 филмови со главен наслов „Егзорцистот“ и ниеден не е римејк на оригиналот сите се продоложениа или претходници (prequel) а тој што излезе прв во 1973 е најдобриот.

Од хорорите што имаат направено римејк, значи имаат слично сценарио (пример Амитивил), старите се најчесто тие подобрите. Подобро се направени, изглумени, имаат подобра атмосфера.

U

UniqueGirl

Гостин
Aj ке ве замолам за малку помош:pipi:

Сакам да гледам хорор филм и незнам кој да го изберам:
Дали Опседнатата кука во Конектикут(така некако беше)
Амитивил(старата верзија) или
Егзорцист...

Кој е подобар?:)

И за на крај....

Која е финтата на стариот филм Амитивил и на новиот?
Мислиш на ""?
, види кој више ти се свиѓа.
Патем "Paranormal activity" добар е?
Месец - два уназад се токмам да го зеам, го немаше..

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Мислиш на ""?
, види кој више ти се свиѓа.
Патем "Paranormal activity" добар е?
Месец - два уназад се токмам да го зеам, го немаше..
Еден од најдискутираните филмови на форумов, за кој има тотално спротивставени мислења. Многумина се согласивме дека е третокласен ванаби хорор, ама имаше и некои кои ги "погодил". Изгледа е сепак прашање на вкус.
Лесно се наоѓа btw.

Од филмовите од тој тип, со снимање во прво лице, моја препорака се The Blair Witch Project, шпанскиот [Rec] (има и холивудска преработка на англиски Quarantine) и Cloverfield.

A кога се работи за тематика опседнатост, од поновиве добар впечаток ми има оставено The Exorcism of Emily Rose.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.310
Поени од реакции
8.296

Дали некој го има гледано филмот ?
и ако има некој линк
торент
нека пиши пп:tv:

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.044
Поени од реакции
1.990
може ли да ставите некој линк за преводи (македонски српски хрватски) а да не се a da ne e titlovi.com

Kajgana Shop

На врв Bottom