Хорор филмови

Член од
1 мај 2008
Мислења
300
Поени од реакции
8
Дали зборуваш за овој?

Интересен филм, но не толку страшен. Повеќе е трилер отколку хорор.
Ако е најдобар филм што си го гледал во последните 3-4 години тогаш ти ништо не си гледал.
Не викам дека е лош, но не е ни толку добар.
ејј де бе тип4е .. ај да гледам ти шо си гледал . .??

Член од
31 јули 2008
Мислења
152
Поени од реакции
7
$h@doW m@n тоа што го збориш нема врска... јас сум глеал различни хорори, на пример како се затворени во куќа, како цел град е опседнат од нешто и слични работо... инаку обожавам хорори

де де кажи некој во кој цел град е опседнат *_* :vozbud:

HallowHim

you'll never walk alone
Член од
14 јануари 2009
Мислења
232
Поени од реакции
5
Серијалот според мене трае до Jason goes to Hell. После тоа све срање. Jason X блага веза нема со серијалот, а Freddy vs. Jason е се' освен хорор. И да, сега почнуваат одново да ги снимаат. Friday the 13th (2009) е убав филм, со ефекти кои тогаш ги немало, но премногу филмот го измешаа. Џејсон се крие подземја, WTF? И ја држи таа затворена, мислам тоа не е негов стил. Порано им ја мава мачетата и ај у пичку материну, а сега ги држи живи во подрумот. Кога веќе прават римејк нека се држат до карактеристиките на филмот.

da se soglasuvam so tebe,,,no sepak friday the 13-th remake e mnogu podobar od halloween remake ili od nightmare on elm street remake tie se sranje....ova sepak ima dobri efekti,...

Дали зборуваш за овој?

Интересен филм, но не толку страшен. Повеќе е трилер отколку хорор.
Ако е најдобар филм што си го гледал во последните 3-4 години тогаш ти ништо не си гледал.
Не викам дека е лош, но не е ни толку добар.

se soglasuvam so tebe...ne e tolku strasen....a za poslednite 3-4 godini za mene najdobar horor film DRAG ME TO HELL premnogu dobar film i isto taka strasen.....

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
no sepak friday the 13-th remake e mnogu podobar od halloween remake ili od nightmare on elm street remake tie se sranje....
Nightmare on elm street remake-от уште не е искочен. :) Halloween remake-от повеќе ми се свиѓаше од friday the 13-th remake-от (кољи глупи тинејџери, ништо ново), пошто Роб Зомби имаше задржано некои сцени од оригиналот а пак ја претстави приказната малку поинаку... У ''вториот'' дел од 2009 се изгуби, многу глуп филм.

a za poslednite 3-4 godini za mene najdobar horor film DRAG ME TO HELL premnogu dobar film i isto taka strasen.....
Не заебаај, DRAG ME TO HELL страшен филм?? Повеќе беше комедија у стилот на Evil Dead.
Од последниве 3-4 години би ги издвоил само Rec, шведскиот Låt den rätte komma in, и хорор-комедијана Zombieland.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
За Оrphan.. трилер, ама имаме крими-трилери, хорор-трилери.. значи поседува нешто од елементите на хорор. Доста напнат е, штета што на другар му се испушти спојлер и веќе знаев што се случува, ама не е криво детето, од нервоза го беше плукал екранот, буквално.

И да се надоврзам за Rec, продолжението не толку, ама кецот е за повеќе нијанси подобар од новите лигави хорор4иња.

Ќе коментирав за Drag Me To Hell, ама подфорумот е Филм и Тв. А чудово нема допирни точки со филм не пак со хорор.

Edit:

Имате понуда After.Dark.Horrorfest.2010 кој се одржа на 4ти Фебрурари.

8 Films have been announced:

Dread

Dread, the second in the Book of Blood franchise is a stylish horror/thriller about three college students working on a documentary for school focusing on what others dread in life.

The Final

After receiving a lake-house granted to him in his uncle’s will, Dane and his friends, Jack, Ravi, Andy and Emily prepare for a single night that will leave their tormentors scarred for life…physically and emotionally.

The Graves

On their last weekend together, 2 girls are lost in a remote part of the Arizona desert where they are lured to Skull City Mine, an abandoned mine town. But they soon learn Skull City is anything but abandoned, and there’s no way out.

Kill Theory

Are you capable of the unthinkable? That’s the question seven college students face when they visit a secluded vacation home to celebrate graduation and are put to a horrific test by a mysterious killer.

Lake Mungo

A sixteen-year-old girl drowns while swimming in the local dam. With a verdict of accidental death, her grieving family buries her. A series of clues lead the family to Lake Mungo where her secret past emerges.

The Reeds

A weekend boating trip through the Norfolk Broads becomes a terrifying, deadly ordeal for six 20-something year old friends.

Hidden

A man unwillingly returns to the small town he ran from 19 years ago. His cruel mother has recently died, and left him the house he grew up in and soon is entangled up in a series of events that seem beyond anyone’s control…

ZMD: Zombies of Mass Destruction

A conservative island community is under attack! Port Gamble, WA is being overrun with braineaters, and a rag tag band of rebels try to turn the tide and push the invading hoards of undead back.

Не изгледа ама баш привлечно. Lake Mungo е во вид на документарец, го имам дома заедно со Kill Theory. The Final го изгледав и не беше нешто посебно. Јас ќе ги симнам и другите. :smir:

Член од
1 мај 2008
Мислења
300
Поени од реакции
8
Сите до еден се тиња!

Шедоу Мен, еве ти една добра листа.

http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=3394255&postcount=855
Ха ти ја видов баш денес листата не е кој знае што ..
бдв го гледав тој филмот Инсајд шо рече дека е многу брутален .
добро сеа филмот има 2/3 сцени шо се фрики али у глобала филмо беше СРАЊЕ .. мислам од почеток првите 10 мин. се интересни после и мало дете може да каже шо ке се десаша во филмот.
само најглупо нешто беше шо овој џандарот со тоа детето во куката влезе и после не ни го ни пушти туку со него го влечеше цело време , наместо да и маане на таја 2 куршума в глава . толку од мене .

добро сеа малце претерав со Тhe Orphan не е до толку хорор , али е супер ..
мислам не знаеш цело време шо се случува цело време си мислиш едно па друго на крај сосем трето излага .. такви филмови ми се интересни за гледање .. а дрег ми ту хел друже е у глобала ЗАКОН филм , али има неколку сцени шо го расипуваат целиот филм на пример кога козата зборува и коа на моб. и се појавува оваа бабата .. абе бегај комедија .
го глеав на блу реј и добар сараунд иначе ке го гасев сместа .

I

Intex

Гостин
Хорор филмови коа треба да се погледнат

The Omen

Pet Sematary

Amityville Horror

Mirrors

Case 39

Forget Me Not

The Unborn

Final Destination 1 2 3 4

The Ring

The Grudge 1 2 3

The Eye

Infection

The last house on the left

Sillent Hill

И според мене најдобро филм4е шо сум го гледал во последните 3/4 години е :

The Orphan (филмот трае повеке од два саата . ви препорачувам да го гледате сами , оти ако сте со другари по еден саат ке почнат да стенкат да го изгасете филмо:tv:)
Не сум фан на хорори, не ми се нешто посебно, ама од тие шо си ги напишал, пола ми се гледани. Океј, некои се навистина напнати од овие, некои се послаби со ебењето у мозок.
Ама, едно големо ама, шо хорор виде у Final Destination серијалот? Да, сите ги ставаат у жанрот хорор, ама е далеку од хорор. Изненаден на моменти, глави летаат, триста курци, ама не е хорор, повеќе е у некој нов жанр блади. xD

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Ха ти ја видов баш денес листата не е кој знае што ..
бдв го гледав тој филмот Инсајд шо рече дека е многу брутален .
добро сеа филмот има 2/3 сцени шо се фрики али у глобала филмо беше СРАЊЕ .. мислам од почеток првите 10 мин. се интересни после и мало дете може да каже шо ке се десаша во филмот.
само најглупо нешто беше шо овој џандарот со тоа детето во куката влезе и после не ни го ни пушти туку со него го влечеше цело време , наместо да и маане на таја 2 куршума в глава . толку од мене .

добро сеа малце претерав со Тhe Orphan не е до толку хорор , али е супер ..
мислам не знаеш цело време шо се случува цело време си мислиш едно па друго на крај сосем трето излага .. такви филмови ми се интересни за гледање .. а дрег ми ту хел друже е у глобала ЗАКОН филм , али има неколку сцени шо го расипуваат целиот филм на пример кога козата зборува и коа на моб. и се појавува оваа бабата .. абе бегај комедија .
го глеав на блу реј и добар сараунд иначе ке го гасев сместа .
Ако филмовите од листата не ти се допаѓаат а "Drag Me To Hell" ти се допаѓа тогаш мислам дека нема зашто да дискутираме повеќе, без навреда.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.610
Drag me to hell RULZ :smir:
а дрег ми ту хел друже е у глобала ЗАКОН филм ,
Dudes... :pos2:
Само да ви ги потенцирам разликите во мислење:

IOsonoINTERISTA напиша:
Мислам дека ова е мојата прва рецензија за филм кој го немам догледано:

Drag Me to Hell (2009)

Чисто разочарување. И чиста единица. И нека не доаѓа на поправен.

Го прекинав во 43-та минута. Ако можете да гледате после тоа, секоја чест. Јас не можам. Сум пишал и порано: мразам хорори кои се направени не да бидат страшни, туку да бидат гадни. Овој е одвратен хорор. Ништо страшно нема. Само сцени од кои ќе ви се згади и ќе ви се повраќа. Очекував многу, а добив обична повраќаница.

Ова ви го пишувам пошто секој од вас сам си знае какви хорори сака, па ќе може да си одбере дали да го гледа или да го скокне. Јас сакам хорори кои не се за луѓе со слабо срце. Не сакам хорори кои не се за луѓе со слаб стомак.

Кец. Одвратно...

Драх ме то Хел е повраќаница... бљувотина... не е хорор. Единствен ефект што може да предизвика е да повратите ако сте јаделе нешто во периодот на гледање...

Член од
1 мај 2008
Мислења
300
Поени од реакции
8
Ако филмовите од листата не ти се допаѓаат а "Drag Me To Hell" ти се допаѓа тогаш мислам дека нема зашто да дискутираме повеќе, без навреда.

:pos2: без навреда за твојта листа :pos2:

драг ме ту хел мене ми е добар , о да го земам пак да го гледам не .
и кажав има некои сцени шо го прават филмот :kesa:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.405
Поени од реакции
25.269
Drag me to Hell ак е филм јас сум Хари Потер и Одајата на тајните.

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Пак на ИМБД Drag me to Hell има 7.2 оценка :tv:

Јас лично после пола сат гледање го исклучив ... :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Drag me to Hell ак е филм јас сум Хари Потер и Одајата на тајните.
Мислам дека се работи за помлад член, на кои ваквите филмови му се допаѓаат, новата генерација има малце подруг "вкус" нели. Најверојатно немал искуство со некој стварно квалитетен хорор од типот на Тhe Thing или пак The Shining, или еве од поновите REC.

Kajgana Shop

На врв Bottom