Хорор филмови

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
http://en.wikipedia.org/wiki/Drag_me_to_hell

gledaj dobro kakov zanr e i potoa zboruvaj.....

p.s gledaj kakov zanr ima i twilight
http://en.wikipedia.org/wiki/Twilight_(2008_film)

i porasni malku uste ne si za horror filmovi DETE......
ЛОЛ, покажи малце респект барем кога се работи за филмови немој да се ставаш пред Иосоно..срамота е.

Друго за хорор филмови,пошто викаш дека ги познаваш и дека ние не се разбираме во истите, направи една листа на добри хорори да видиме каков вкус имаш ако не друго. Истакни некој добар стар хорор ако си возрасен и искусен според она што му го викаш на Иосоно?

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
28 Weeks Later - кратка рецензија

28 Недели подоцна“ е продолжение на „28 дена подоцна“. Режисерот на првиот дел, Дени Бојл, овде е само продуцент а останатите се нова екипа.

И уште на почеток да кажам, достоен наследник на првиот дел. Стилот на сниимање наследува нешто од првиот дел ама има многу новини.

Најдобрата страна на филмот е визуелниот дел за кој имам највисоки оцени. Добра фотографија со интересна игра на бои, контрасти и ефекти, добра поставениост на објектите на сцената. Имаме светли сцени, имаме мрачни сцени, а има дури и сцени снимани со обична камера (а не филмска) па едно време ќе го има и онај Blair Witch/Paranormal/Cloverfield/Rec ефект. Крв и слично според мене има онокли колку што треба. Некој можи ќе речи има малце повеќе, ама никој нема да речи има многу. За визуелниот дел единствена забелешка ми е тоа што во една сцена или две камерата премногу се тресеше со што се намалува прегледноста.
Музиката е исто така многу добра. Сликата и музиката веројатно се најзаслужни за таа напната тажна хорор атмосфера.

За глумата немам ниту посебно негативни ниту посебно позитивни забелешки, просечна.
И уште да кажам за сценариото. Во првиот дел се работеше за мала група луѓе па има повеќе место за да се даде длабочина на ликовите. Овде се кажува за цел населен град па има помалку место за тоа, па така и главните ликови не се нешто подлабоко обработени. На имдб некои најдуваат дупки, нелогичности во текот на приказната. Тие нелогичности се оние што се карактеристични за секој хорор филм, нема некои што се вистински глупави.

Значи, филмот си ги има тие сцени, ама не нешто претерано страшен. Но има интересна атмосфера низ цел филм. Па вреди да се изгледа.

Сумирано, еве една 8/10 од мене.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Сцената кога главниот актер ќе биде у соба со жена му! толку :)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Kill everybody and return alone.
Вака би требало да е, мада мислам дека не е тој филмот шо го бараш, погрешил Болиглава.
Тој е тој е сега проверував по интернет:salut:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.609

Така ми текна да постирам, го видов случајно трејлерот. Го обожавам серијалов! Знам дека не се смета како дел од култните серијали за сериски убијци, ама мене ми е омилено филмче. Страшен е, смешен е, има јаки сцени, има актерска екипа која многу ми се допаѓа уште од предходно гледани други филмови и серии... И поттикна нов бран на вакви филмови, за жал повеќето беа Epic Fail, освен можеби првиот дел на I Know What You Did Last Summer.

ОК, не оставајте спојлери, го ставив видеото за некој од поновите филмаџии ако не го изгледал. Има три дела, уживајте!

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Деновиве изгледав доста хорор филмови, имам уште неколку за гледање од тие што ги симнав. Да ги изгледам сите па ќе пишам некоја препорака. Сега за сега, се одвои http://www.imdb.com/title/tt0402743/. Се разбира во недостаток на квалитетни хорои кои што ги немам гледано морав да барам многу по нетов :)

Иако има само 5, оцена на имдб мислам дека филмов заслужува најмалце 6. Што за хорор филмови кои по дифолт добиват ниски оцени е доста добро. Филмот генерално не е екстра, но е многу напнат и има доста језива атмосфера. Поготово уводниот дел е многу језив !:vozbud: Глумата е солидна,исто така поготво од главниот лик.

Сепак имајте на ум дека не се работи за филм од 1 класа, истиот обработува малце глупа тематика но заслужува да се погледне заради напнатоста и сетапот у самиот филм.

HallowHim

you'll never walk alone
Член од
14 јануари 2009
Мислења
232
Поени од реакции
5
ЛОЛ, покажи малце респект барем кога се работи за филмови немој да се ставаш пред Иосоно..срамота е.

Друго за хорор филмови,пошто викаш дека ги познаваш и дека ние не се разбираме во истите, направи една листа на добри хорори да видиме каков вкус имаш ако не друго. Истакни некој добар стар хорор ако си возрасен и искусен според она што му го викаш на Иосоно?

hahahahahaa mnogu smesno......so se odnesuva za filmovi osobeno horror znam premnogu,,,,...i se stavam pred iosono i pred sekoj drug so nema vrska u filmovi....a za listata ima mnogu so mi se dopagaat,,,no nema da gi kazuvaam da ne izlezit nekoj triler ili komedija so znam jas,,,,, kako na primer drag me to hell spored vas e triler ili drama taka? i odete ucite malku so e horror, i so triler potoa zboruvaj..........

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Кој рече дека е драма? кој рече дека е нешто воопшто, јас реков дека филмот е катастрофа,бљувотина! и така е. Дали е драма или хорор или комедија, за овој филм не е ни битно затоа што е тиња! и е гаден,за гледање онака да ти се слоши.

gODHEAD

Crucified
Член од
6 декември 2007
Мислења
1.827
Поени од реакции
1.163
Wind Chill, језиво филмче

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.609
hahahahahaa mnogu smesno......so se odnesuva za filmovi osobeno horror znam premnogu,,,,...i se stavam pred iosono i pred sekoj drug so nema vrska u filmovi....a za listata ima mnogu so mi se dopagaat,,,no nema da gi kazuvaam da ne izlezit nekoj triler ili komedija so znam jas,,,,, kako na primer drag me to hell spored vas e triler ili drama taka? i odete ucite malku so e horror, i so triler potoa zboruvaj..........
хаха

Ако, нема гајле, можеш да не караш само немој да не тепаш аман :pos2:
Нас ни е мило што конечно дојде некој да не просветли... пошто ние сме убедени дека Драг ми то Хел не е ни филм, ама ај, ќе седнеме ќе научиме, млади сме :pos:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Drag me to hell е се` само филм не бе баце, каде пред IoSono? Со ова автогол си даде :tapp:

HallowHim

you'll never walk alone
Член од
14 јануари 2009
Мислења
232
Поени од реакции
5
Кој рече дека е драма? кој рече дека е нешто воопшто, јас реков дека филмот е катастрофа,бљувотина! и така е. Дали е драма или хорор или комедија, за овој филм не е ни битно затоа што е тиња! и е гаден,за гледање онака да ти се слоши.

dobro de spored tebe togas koj e dobar horror film. mislam od 2000 godina pa do sega? da mislaat site kako tebe zosto togas voopsto izleguvaat horror filmovi...?jas znam deka od 1970 pa do 1990 se najdobrite horror filmovi legendi kako sto se Halloween, friday the 13-th, nightmare on elm street, the shining, samo childs play e sranje, film za deca, znaes so pojke mi se dopaga vo drag me to hell? snimkata, efektite samo za toa mi se dopaga...

Kajgana Shop

На врв Bottom