Хит на денот

Статус
Затворена за нови мислења.

n/a

Член од
28 декември 2011
Мислења
1.194
Поени од реакции
2.258
Секојпат кога се сетам на Mosaique, ми текнува на една многу интересна ситуација. Лично познавам двајца членови на овој, според мене, еден од најдобрите состави на современава македонска музичка сцена. Првиот намерно, вториот сосем случајно - се сретнавме на роденден на заеднички пријател и јас без да знам кој е, почнав муабет за музика, па се спомна и Мозаик - на човекот му стана истовремено срам (од моите фалби) и своевидно задоволство што сеуште се спомнува бендот со своевидна носталгија... се сложивме дека иако имаат издадено еден единствен албум со наслов „?“, овој состав претставува фантастичен спој на исклучителни музичари со различна музичка „позадина“.... Мозаик, самото име си кажува...
Иако веќе не постојат како состав, ве почестувам со ова:

Towelie

теХАЦЕ
Член од
26 јуни 2011
Мислења
307
Поени од реакции
254

Umesto podrske sledi pogled kameni,nije opcija da ih razocaras i osramotis.Ali hej svoje puteve sam biram,a to se ne zove inat nego ponos,on je pogon u zilama.Sto cini da plivas sam za svoje ja,za svoju stvar.Matori shvate da si car kad im drugi kazu da si car.To tako biva i nema ljutnje,vazna je briga.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom