Хип хоп културата во Македонија

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
hahhah vo pravo si a i poveketo glumat pisuvaat tekstovi socijalni a majka im e direktorka a tatko im minister :tapp:
Е ајде де. Некој не ни виделе што е да се излезе надвор, да ти биде страв да не те начука некој...

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
:pop:

Хип-Хоп културата е добра во Македонија. Проблемот е што еден стил се врти нон-стоп. Пеат за улица, за жени, за пари --- и стилот им е ист со малку исклучоци. Станува досадно, немам време да слушам туѓи проблеми. Ако си имал тешки времиња, тогаш ќе пробаш да ги заборавиш а не да ги пееш во песна... или можеби само за пофалба, т.е фалење. :)

Вистината е ова. Инаку респект до Чиста Околина, Уличен Ритам и Green Out.

Peace.
па ова болдираново е Green Out...
контрадикторен пост

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
:pop:

Хип-Хоп културата е добра во Македонија. Проблемот е што еден стил се врти нон-стоп. Пеат за улица, за жени, за пари --- и стилот им е ист со малку исклучоци. Станува досадно, немам време да слушам туѓи проблеми. Ако си имал тешки времиња, тогаш ќе пробаш да ги заборавиш а не да ги пееш во песна... или можеби само за пофалба, т.е фалење. :)

Вистината е ова. Инаку респект до Чиста Околина, Уличен Ритам и Green Out.

Peace.
Ако има проблеми некој ... слободно нека си ги искаже преку музиката своја зашто како прво рапот е токму поради тоа експониран. Почнал како начин на изразување ... и ако имам јас проблем ќе си го чувам во текстовите нема да го изразам надвор... тоа е нешто што некои мислат е фалење некои тажење... а уствари најтажни текстови да прават оние кои немаат проблеми и пеат УЛИЦА а незнаат што значи под 350 денари за едно искачање :pipi:

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
Ако има проблеми некој ... слободно нека си ги искаже преку музиката своја зашто како прво рапот е токму поради тоа експониран. Почнал како начин на изразување ... и ако имам јас проблем ќе си го чувам во текстовите нема да го изразам надвор... тоа е нешто што некои мислат е фалење некои тажење... а уствари најтажни текстови да прават оние кои немаат проблеми и пеат УЛИЦА а незнаат што значи под 350 денари за едно искачање :pipi:
Добро, не викам дека неможе да ги искаже. Нека ги искаже ако ги доживеал. Но финтата е што денеска некој видел на филмовите како изгледа тоа, и одма пее за тоа, ако ме разбираш.

Сеа гледам некој гангстерски филм или филм со рап, и истиот ден седам на компјутер правам некој текст и снимам песна.

Така прават скоро сите денеска.
А инаку мене не ми беше зборот за тоа, зборот ми беше ист стил имаат скоро сите :)

Peace.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Во Македонија сега има Хип - Поп за разлика од порано кога имаше Хип - Хоп, нон стоп музика и артисти топ, додека кичот не почна културата да ја става в гроб!

:рапериштеипол:

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
Еве нешто малку поинакво!​

PhantomerX

Несопирлив
Член од
30 октомври 2008
Мислења
623
Поени од реакции
46
Во Македонија сега има Хип - Поп за разлика од порано кога имаше Хип - Хоп, нон стоп музика и артисти топ, додека кичот не почна културата да ја става в гроб!

:рапериштеипол:
Дечко ме бендисуваш... Лошо шо си купи гитара :)

Респект за нив :)

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Дечко ме бендисуваш... Лошо шо си купи гитара :)

Респект за нив :)
Не ме потсеќај на старите времиња...

Хеви метал то она жељи,
хеви металац бичу ја,
хеви металац то сам ја !

ITK

Член од
10 октомври 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
51