Хип хоп културата во Македонија

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Конечно да начекам flow шо ми се свиѓа. Текстот е небитен, ова е баш од оние за расположење песМа, да ја слушаш пред искачање за да набие позитивна атмосфера со ритамот... :) Или барем ја така ја доживувам.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
"Сааш ферка?" работава :)

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
во македонија има хип хоп култура.. премногу е застапена , на секој десет квази рапери се наога еден РАПЕР.

во македонија има повеке рапери него стечајци и невработени :salut:

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
во македонија има хип хоп култура.. премногу е застапена , на секој десет квази рапери се наога еден РАПЕР.

во македонија има повеке рапери него стечајци и невработени :salut:
Македонија нема хип-хоп култура и никогаш нема да има. Причините се очигледни. Но тоа дека има рап музика и рап музичари во ОГРОМЕН борј тоа да. Некои џабе се трудат, а некои и се најдобри и на балканов

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Ако нема ип оп култура, шо има?
Шо е следно после турбофолк? Тренсериве да не се? Џанглистиве? Класичарите?
Ow, shaddup. На рапов му се деси бум у последниве 2-3 години.
Доби многу на квантитет. Доби и квалитет, али во споредба со квантитет, времето на САФ и Чиста не јаде, бајаги -.-

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
Ама не велам дека нема рап музика и рапери. То ги има во изоблиство, ама хип-хоп култура не се прави само со спуштено панталонче, еден графит пред зграда и изигравање гангстер. капираш?

Член од
7 март 2010
Мислења
22
Поени од реакции
1
Абе рап у Македонија има.Сеа стварно има многу комерцијални фаци али тоа е...ги влече кешот.Али искрено ја мислам дека од HC и underground рап нема леб.Доста со тоа дека сите праат музика од љубов.Ако е од љубов шо не пеат на настапи без пари или шо не ги даваат cdњата без пари... Можда old school рапот е бољи али да не се лажеме,перспективата е у нова школа.
За графити...хм...па добро има некои познати тагери али сепак ја мисалм дека треба уше(не знам,можда грешам).
А за хип-хоп ди јеи,е тоа има...Сеа можда стварно некој не се квалитетни али има добра плеада на ди јеи кој шо вредат и треба да се испоштуваат
А за брејкденс нема нешо многу.Ја уше не сум чул да некое квалитетно македонско Dance Crew...
Тоа е тоа у принцип:):wink:

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Ej ... da ve pozdravam so edna pesnicka od 2008 godina.Demo i po razlicna od obicnite Rap pesni.Od nekoj Rudari od Bucim bila napravena hahahaahaha :) .... pozdrav ...

Член од
6 ноември 2008
Мислења
1.115
Поени од реакции
1.372
Ама не велам дека нема рап музика и рапери. То ги има во изоблиство, ама хип-хоп култура не се прави само со спуштено панталонче, еден графит пред зграда и изигравање гангстер. капираш?
Прва работа: пред зграда сигурно имаш 5 графита.
Втора работа: работата спуштено панталонче и изигравање ганстер друг пат тоа, оди види како се трудат сите надежни рапери да постигнат нешто со себе и општо со хип хоп културата во Мк.
трето и најбитно: изгледа не си запознаен со хип хопот???

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Ако може некој да ми дае линк од албумот на саф ,САФИЗАМ?Благодарам.

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
Прва работа: пред зграда сигурно имаш 5 графита.
Втора работа: работата спуштено панталонче и изигравање ганстер друг пат тоа, оди види како се трудат сите надежни рапери да постигнат нешто со себе и општо со хип хоп културата во Мк.
трето и најбитно: изгледа не си запознаен со хип хопот???
:toe:
Ај просветлиме спасителу и објасни ми што е хип-хопот? те молам

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
:pop:

Хип-Хоп културата е добра во Македонија. Проблемот е што еден стил се врти нон-стоп. Пеат за улица, за жени, за пари --- и стилот им е ист со малку исклучоци. Станува досадно, немам време да слушам туѓи проблеми. Ако си имал тешки времиња, тогаш ќе пробаш да ги заборавиш а не да ги пееш во песна... или можеби само за пофалба, т.е фалење. :)

Вистината е ова. Инаку респект до Чиста Околина, Уличен Ритам и Green Out.

Peace.

Член од
18 февруари 2009
Мислења
480
Поени од реакции
38
:pop:

Хип-Хоп културата е добра во Македонија. Проблемот е што еден стил се врти нон-стоп. Пеат за улица, за жени, за пари --- и стилот им е ист со малку исклучоци. Станува досадно, немам време да слушам туѓи проблеми. Ако си имал тешки времиња, тогаш ќе пробаш да ги заборавиш а не да ги пееш во песна... или можеби само за пофалба, т.е фалење. :)

Вистината е ова. Инаку респект до Чиста Околина, Уличен Ритам и Green Out.

Peace.
hahhah vo pravo si a i poveketo glumat pisuvaat tekstovi socijalni a majka im e direktorka a tatko im minister :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom