Ok, eve me mene pak, vinovnikot koj go otpocna seto ova
![Намигнување ;) ;)](/styles/default/xenforo/smilies/wink.png)
. No poima nemav deka tolku mnogu od "nas" ne ima. Custvoto posle nekolku meseci vrakjanje na forumov e super zatoa sto koga go pocnav naslovov, veke nekolku godini bev pod impresija deka sum eden od retkite (ne znaev nekoj drug) Harry Potter frikovi vo Makedonija. Takvoto custvo te tera da se se custvuvas izolirano zatoa sto po drugi sajtovi gledas mnogu Harry Potter nastani koi se organiziraat vo drugi zemji, kako "Harry Potter gathering", a sega posle 7 kniga najpopularni se " A Harry Potter party". Za tie sto ne ja procitale knigata toa se zabavi koi clenovite na redot na feniskot i armijata na Dumbledore gi organizirale za vreme na ilegalata na Hari Poter koga jadacite na smrta i Voldermort go baraa opod drvo i kamen. Taka da vakviot vas odziv mi dava nadez deka i nie tuka vo Makedonija mozime nesto slicno da organizirame.
Druga rabota e " Harry Potter Alliance", dali nekoj slusnal?
Vo vrska so nekoi od mislnjata:
- Filmovie za Harry Potter ( ne sum go gledal Redot na Feniksot go cekam u kino salite) se napraveni na detski nacin, no KNIGITE voopsto ne se detski, tuku seriozno literaturno delo. Pogolem avtoritet od Stephen King ne znam vo oblasta na epskata fantazija (posle poslednata kniga JK zavzema mesto visoko na vrvot):
http://www.ew.com/ew/article/0,,20044270_20044274_20050689,00.html
- I jas gi imam nekolku pati procitano knigite, ama ne mozam veke.
- Dokolku ima volonteri, nema mi pisat da napravime Harry Potter roleplaying site na makedonski (js veke imam na angliski ama pointeresno bi bilo na MKD)
Tolku sega za sega
' Accio broom' and let the magic begin!