Хари Потер

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.931
Поени од реакции
27.243
Хари Потер игра во стилот на Покемон Го.
Еве ја и официјалната страница на играта.
Мене лично срање ми изгледа целиов концепт со трчање по улици и паркови и ловење покемони или во случајов тепање смртојади и дементори.
Доколку беше ММО РПГ игра (како WOW на пример )ќе беше многу по интересно.
Си правиш детенце , бираш дом во училиштето и почнуваш мисии да играш додека завршиш 7ма година. После тоа бираш страна дали про или против Волдеморт и се тепате.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Јас не знам како може некој толку да с**е на нечиј труд, кога ни тој самиот не знае истото тоа да го направи подобро. Вајлд би рекол дека критиката е уметност! Бара умешност и знаење, точно, но ја нема нишката која ја има вистинската уметност, како книгата, експонатот во музејот, песната, сликата, стрипот...и филмот. Ова е ниско буџетен аматерски филм, со солидни специјални ефекти и со просечна глума. Треба да сфатиме дека дечките сами се’ направиле. (y)
И ова е, мислам, синхронизација, затоа малку звукот е чуден. Актериве се жабари, ми се чини.

zarkojames

Predator233
Член од
15 јули 2017
Мислења
70
Поени од реакции
20
Според една моја пријателка од Обидинетото Кралство ми кажа дека книгата е многу добра и многу детали и се е разкажано како што треба и се води како книга за деца но како што кажа таа книгата не е во општо за деца таа е за секоја возраст.....
Дали можеби некој ја има Првиот Дел од Harry Potter and the Philosopher's Stone која е по оригиналот би сакал да ја купам бидејки сека повеќето се од америка и се по името Sorcerer's Stone така да пазете јас ви ја препорачувам оригиналот..

Ако ја има некој и сака да ја продаде нека пише или доколу знае каде можам да ја најдам по книжарите ...

T

TVandBiochemistry

Гостин
Ми треба хитно Хари Потер и пламениот пехар,дали ја продава некој или знаете каде би можел да ја најдам на македонски јазик.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Ми треба хитно Хари Потер и пламениот пехар,дали ја продава некој или знаете каде би можел да ја најдам на македонски јазик.
Ја има пдф, имаш линкови назад на страните на оваа тема (имаш на српски и на англиски). А како печатена книга само на англиски во Икона. На македонаки јазик само по библиотеките, не верувам дека веќе ги има и на старо.

Последно уредено:
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Она го загуби паметот пред 10тина години. Ништо неочекувано.

По серија ужасно лоши книги ова и е единствениот начин да остане во центарот на вниманието. А гледам и Стивен Кинг има слични статуси.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.393
Поени од реакции
38.849
Незнам конкретно за статусот дали е фејк, ама одлепи на цело во последните 5 години со тоа лгбт и феминизмот. Фали уште да зема да трча со ножици по пат и да сече курови на рандом мажи.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
мислам дек статусот и е фејк
меме е
Ништо чудно и вистински да и е. Гледај што глупости пишува(ше) за Брегзит и Трамп. Во ред е да држи страна, притоа даде 10тици милиони за референдумот во Британија пред неколку години, но пишуваат се’ со цел да бидат во центарот на вниманието, а притоа чинам и во еден момент и му се извини јавно на Трамп. Одговорноста и е многу поголема со оглед на тоа дека е јавна личност. Но сето ова не е нејзина вина, има простор за платформа и истиот простор максимално си го користи, проблемот е во тоа што има луѓе кои и веруваат буквално се’ без притоа да ја проверат информацијата (затоа што и она краде без притоа да ги провери тие информации). Тоа е веќе пракса во САД, Холивуд диктира политики, младината слуша, а одредена партија ги спорведува со цел да ја привлече таа маса. Ништо ново, тоа е пракса последниве 20тина години.

Член од
24 мај 2015
Мислења
400
Поени од реакции
281
Некој да ја продава првата книга - Каменот на мудроста - на Македонски јазик? Ќе се договориме за цена, не е проблем. ???

Kajgana Shop

На врв Bottom