Фудбалски/трансфер дискусии

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.391
Поени од реакции
26.385
A ти и Ули Хенес да не објавувате по 120 трансфери во еден пост, за и ние да фатиме некое лајкче. Фала на разбирање.
Па не објавуваш трансфери освен оние од ПЛ. Мора јас и Дани така да објавуваме. Башка гледам со еден пост повеќе трансфери да објавам пошо ако објавам само еден и после два-три часа сакам да објавам уште еден трансфер нема да ви биде болдирана темата поради нов објавен пост затоа практикувам во еден пост повеќе трансфери.[DOUBLEPOST=1499096017][/DOUBLEPOST]
Јас кога ја отворив темата Цоко само Банега го постирал, па го постирав Сандро Рамирез.
После ти кога постираше гледам во постот на Цоко и Гоналонс и Рамирез, а подоле и кај тебе истите :D
Па бришев. Пошто секако ќе се појави четврт што со сила ќе се прави интересен и ќе ги постира истите и ќе им отворат работа на модераторите.

Значи кога постирате така повеќе, или сите одеднаш, или еден по еден испраќајте ги па нека се спојуваат мислењата. Така да ако некој во меѓувреме го постирал истиот ќе видите, ако некој во меѓувреме постирал друг трансфер уште подобро... 2 поста, дупло лајкови од дежурните на темата :D

Јас откако објавив, видов дека ти си објавил за Сандро па го едитирав мојот пост бришејки ја сликата со Сандро и после гледам над тебе и за Банега и Жоналон ги објавил Мед Чоко :D

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.308
Поени од реакции
28.234
Темата се знае што е, за трансфери и позајмици, не за некој играч од Дармштад, Фулам, Љеганес дека продолжил договор, што во денешно време ништо не мора да значи дека ќе остане играчот сигурно. Имаме теми за топ лигите како и оваа генерална дискусија за тие работи. Си кажав пошо ми смета. Е сега како сакате разберете ме. Ако мислите дека треба, слободно објавувајте си што сакате.
Навистина една реченица за продолжување на договор е голем проблем зошто некои ќе се вознемират дека можно е да се случил некој голем трансфер. А дебата за квалитетите на Тотенхем и Дортмунд и буџетот,приходите, дуелите со Сандерленд и Дармшат и те како е важно случување поврзано со моменталните трансфери.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.391
Поени од реакции
26.385
Навистина една реченица за продолжување на договор е голем проблем зошто некои ќе се вознемират дека можно е да се случил некој голем трансфер. А дебата за квалитетите на Тотенхем и Дортмунд и буџетот,приходите, дуелите со Сандерленд и Дармшат и те како е важно случување поврзано со моменталните трансфери.
Друже и изминатите денови објави тој член две-три објави за продолжувања на договори. Тука во генерална дискусија се збореше за Дортмунд и Тотенхем. Не во официјални трансфери темата. Јас за таа тема зборам.

OFFICIAL: Timothy Weah — son of Ballon d'Or winner George — has signed his first professional contract, keeping him at PSG until 2020.

Timothy Weah scored a hat-trick on his full UEFA Youth League debut for PSG vs. Ludogorets.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.779
Поени од реакции
44.009
Туку трансферот на Тери ми е ептен интересен и чуден во исто време. До толку ли не го сакаше некој од Премиерлигашиве? Џон Тери наредна сезона ќе игра во Чемпионшип, не ми одговара некако.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.599
Поени од реакции
59.368
Туку трансферот на Тери ми е ептен интересен и чуден во исто време. До толку ли не го сакаше некој од Премиерлигашиве? Џон Тери наредна сезона ќе игра во Чемпионшип, не ми одговара некако.
Го сакаа.
Тери не сакаше во ПЛ да игра, против Челзи.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.779
Поени од реакции
44.009
Го сакаа.
Тери не сакаше во ПЛ да игра, против Челзи.
Лол, па што кур дреме во Англија тогаш? А и секако немораше да ги игра мечевите против Челзи. Глупости. xD

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.375
Поени од реакции
12.802
Евертон си потрошија преку 80м фунти, ЛАБАВО.:eek:

R

red.devil

Гостин
Ако има некој економист што е запознат со фудбалскиов пазар нека ме просветли, оти ми нема логика насокава по која се движат цениве. Осеќам ќе пукне 'балонот' за скоро време ако не сменат стратегија клубовиве или ФИФА/УЕФА не ги промени правилата за трансфери. Надвор од контрола се цениве упм и уште ќе растат ако не се промени нешто.

C

Castiel

Гостин
Ако има некој економист што е запознат со фудбалскиов пазар нека ме просветли, оти ми нема логика насокава по која се движат цениве. Осеќам ќе пукне 'балонот' за скоро време ако не сменат стратегија клубовиве или ФИФА/УЕФА не ги промени правилата за трансфери. Надвор од контрола се цениве упм и уште ќе растат ако не се промени нешто.
Планираат селари кап ко во Нба да воведат ради ваквите цени.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.591
Поени од реакции
22.312
Ја одамна викам парите на Англискиот фудбал му носат штета. Меѓусебе си продаваат подпросечни играчи за абсурдни цени а континентот си цицат пари од тука кои попаметно се вложуваат. Абе со тие пари какви младински центри ќе се направеа со стручни штабови и све ама греота никако да излезат таленти како во Шпанија, Германија и Шпанија.

R

red.devil

Гостин
Планираат селари кап ко во Нба да воведат ради ваквите цени.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk
Не верувам дека тоа ќе го реши проблемот зошто многу лесно преку спонзорите може да се заобиколи - како што прават и во НБА.
А од друга страна останува прашањето за сумите на трансферите, што нема допирна точка со лимит на платите.

Kajgana Shop

На врв Bottom