O
ob1
Гостин
Штета, го сакав Тухел во Реал од летово.
Чави нели го изеде од Инзаги во ЛШ? Или таа смешка некако не ти се прави ?
Европа и ракомет, а татаро - монголски жени и кревање кур за червенаЕвропа - фудбал, кошарка, одбојка
Америка - фудбал, кошарка
Африка, маратон
Азија, - гимнастика
Татаро-Монголски племиња, - кревање тегови
хехехеххехехеххехехехеххехехеххехехехеххе
Марли, побарај си третман на време, постов ти е симптоми за мозочен.
Мигрант најде да наоѓа забелешка на мигранти и да се потсмева дека се мигранти?
PR blunders? Хахахха ги тепа ПСЖ со 40 годишен Милер, Чупо Мотинг, некои си тамо Масуили и остали Афрички мигранти и го бркаат ради ПР
Селска лига се секира за пр![]()
Изглеа сите ги замислуваат кинезите како копија на Џеки Чен. Милијарда ги има, секаква генетика ќе најдеш таму. Високи, мускулести, брзи. Не 500, 5 милиони ќе најдеш со добри предиспозиции. Само што никој не го интересира фудбал очигледно.Има врска генетиката, ама доста голема улога игра и кулутрата, односно афинитетот кон еден спорт како нација.
Во Кина најчесто ги учат пинг-понг, боречки вештини уште од мали. Во Европа, најчесто е екипен спорт со топка, па затоа и се развиени. Не е дека во Кина и Индија од милијарда и кусур луѓе, не можат да најдат 500 играчи кои имаат предиспозиции за фудбал.
Ако се инвестира доволно, ако се спреми инфраструктура како што треба, и помине процес од некои 10-15 години, може да се извади солиден тим од било која поголема земја од Азија/Африка.
Дај сублимирај која е генетската предиспозиција на црнците во Јамајка во споредба со обичните црнци за спринтови.![]()
![]()
![]()
![]()
Ова е надреализам. Значи да сублимираме, во Африка имаат погодно време за маратон, ама немаат погодно време за спринт?![]()
Градбата на телото, коски, мускули, гените. Еве прост пример, си бил некад на лекар претпоставувам, си добил прашање дали имате у фамилија некоја болест што се повторува од колено на колено, т.е. наследна болест? Значи може не дај боже човек да има генетски предиспозиции за икс болест, па така слично е и со спортот. Нормално мене не ми е поентата дека стрикно гените играат улога, тука големо влијание имаат и културата, развиеноста на земјата, географската положба ( не може да бараш скијачи од Африка, нели? ), итн итн.Дај сублимирај која е генетската предиспозиција на црнците во Јамајка во споредба со обичните црнци за спринтови
ХмммГрадбата на телото, коски, мускули, гените. Еве прост пример, си бил некад на лекар претпоставувам, си добил прашање дали имате у фамилија некоја болест што се повторува од колено на колено, т.е. наследна болест? Значи може не дај боже човек да има генетски предиспозиции за икс болест, па така слично е и со спортот. Нормално мене не ми е поентата дека стрикно гените играат улога, тука големо влијание имаат и културата, развиеноста на земјата, географската положба ( не може да бараш скијачи од Африка, нели? ), итн итн.
Еве најсериозно одговори ми зошто не постои стотици години ниту еден црнец пливач? Значи зборам Олимпиец, држач на рекорди, освојувач на медали...? Ама сериозно одговори ми немој со Тролејбус муабети.