Фудбалски/трансфер дискусии

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.700
Поени од реакции
88.702
Пикфорд, Поуп, Хендерсон, Рамсдејл сите овие ги исфорсираа, а реално во било која Европска репрезентација на клупа ќе дремат.
Рамсдејл е добар голман, ама како за секој добар голман мора пред него да има добра одбрана, нешто што е мисловна именка кај Арсенал последниве колку...10 години :unsure: Млад е и може сеуште добро да се развие, се надевам дека нема да прегори во брзо време како тоа што го направи Пикфорд, каде секоја втора топка шутната надвор од шеснаесетник е 90% гол.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.543
Поени од реакции
15.035
Овие муабети се најдобри, затоа што никогаш не можеш да докажеш кој е во право.

Секогаш ќе можеш да извадиш некој позитивен или негативен пример, па уште кога ќе треба да докажеш дали некој Х е подобар од Y, уште повеќе се усложнува.

Ќе спомнеш Рашворд, друг ќе ти врати со Фоден.

Затоа на овој муабет се навраќаме на неколку месеци и секогаш исто се завршува. :D

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
Во што е докажан Рајс? Како Грилиш што беше докажан?
Screenshot_20220613-192256.jpg

Пет сезони веќе е стандарден во ПЛ. Како што гледаш, после првата сезона игра цело време и ретко отсуствува. Секоја сезона се подобрува, а последниве две сезони е меѓу најдобрите играчи од средина во ПЛ. Апсолутно најдобар играч во својот тим и капитен на 22 години. Не знам што повеќе треба да направи. Дефиниција за неризичен трансфер во било кој од големите клубови. Кој и да го земе, се осигурува следните 10 години на таа позиција.

За Грилиш само ќе речам ок, фејл му е првава сезона, ама тоа не значи одма дека нема квалитет. Си има причини зошто не се снајде во системот на Пеп. Недоволно квалитет не е една од нив.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.973
Поени од реакции
116.630
Прегледај го приврзокот 335290

Пет сезони веќе е стандарден во ПЛ. Како што гледаш, после првата сезона игра цело време и ретко отсуствува. Секоја сезона се подобрува, а последниве две сезони е меѓу најдобрите играчи од средина во ПЛ. Апсолутно најдобар играч во својот тим и капитен на 22 години. Не знам што повеќе треба да направи. Дефиниција за неризичен трансфер во било кој од големите клубови. Кој и да го земе, се осигурува следните 10 години на таа позиција.

За Грилиш само ќе речам ок, фејл му е првава сезона, ама тоа не значи одма дека нема квалитет. Си има причини зошто не се снајде во системот на Пеп. Недоволно квалитет не е една од нив.
Во Вест Хем игра, па таму ако не е стандарден каде ќе биде? Не зборам јас дека е лош играч ама не се знае во голем клуб како ќе се снајде, сепак таму притисокот е огромен и не се секој се снаоѓа со истиот. Друго е сеа у тим да ти дојде Тиаго рецимо, докажан играч во повеќе клубови, трофеен итн итн (онака ми дое Тиаго). Имаш мал милион примери каде вакви играчи ко Рајс изгореле кога прешле у поголем клуб, а ваков клуб за горење играчи во последните 10тина години е Манчестер Јунајтед, клубот со кој се поврзува Рајс.

Пак ќе кажам не велам дека е лош играч ама сумите кои се спомнуваат за него се трагикомични. Јас општо на секој спортски директор што ќе даде преку 60-70м за таков тип на играч би му скинал лиценца одма.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.363
Поени од реакции
26.409
За Рајс сум на страната на жабарскиве навивачи. Секогаш кога го гледам не ми оддава впечаток на играч што може да подигне игра на тим. Добар (не врвен) дефанзивно, би бил корисен за тактички задачи, едноставно изнесување на топка и едноставна игра.

Не повеќе од ротациски играч во шампионски тим. До 50тина милиони фунти максимум.

Член од
23 февруари 2015
Мислења
1.119
Поени од реакции
2.021
Zborime za igrac sto dokolku go stais vo momentalniov Manchester United bi imal isti udel kako Mctominay da go ofarbate crn. Ne me zaebavajte kakov Rice i 100 mil funti. Ispuvani englezi, klasika. Nieden Dmf na svetot ne vredi tie pari, ni Buskets vo najdobri denovi, eden Matic vo najdobri denovi koga igrase za Chelsea moze da mu predava fudbal na momentalniov Rice. Dobar e, soliden fudbaler, konstanten, i nisto poise od toa.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
Во Вест Хем игра, па таму ако не е стандарден каде ќе биде? Не зборам јас дека е лош играч ама не се знае во голем клуб како ќе се снајде, сепак таму притисокот е огромен и не се секој се снаоѓа со истиот. Друго е сеа у тим да ти дојде Тиаго рецимо, докажан играч во повеќе клубови, трофеен итн итн (онака ми дое Тиаго). Имаш мал милион примери каде вакви играчи ко Рајс изгореле кога прешле у поголем клуб, а ваков клуб за горење играчи во последните 10тина години е Манчестер Јунајтед, клубот со кој се поврзува Рајс.

Пак ќе кажам не велам дека е лош играч ама сумите кои се спомнуваат за него се трагикомични. Јас општо на секој спортски директор што ќе даде преку 60-70м за таков тип на играч би му скинал лиценца одма.
Па добро, Вест Хем е сосема солиден тим кој последниве две сезони притиска за топ 6 во ПЛ. Најдобрите играчи во такви клубови или ќе развијат уште толку во топ клубовите, или ќе се изгубат. Ама за Рајс според мене нема некој ризик. Ептен блиску го следам веќе три години, не само на терен, туку и надвор од него, интервјуа и слично. Дечкото има одлични лидерски квалитети и самиот цело време се предизвикува за да успее и да се подобрува од година во година. За него сметам дека мењањето околина и одење во топ тим ќе го дефинира комплетно како играч и ќе експлодира уште повеќе. Нормално, ова е мое мислење, не мора да сум во право. Ако не летово, следно лето сигурно прави трансфер во Сити/Челзи/Јунајтед, па ќе видиме.

Околу цената, секако и безвезе е да збориме. И јас мислам дека Рајс реално вреди околу 60 милиони. Ама што е тоа реална цена? Не постои. Главен играч им е на Вест Хем, може да бараат колку сакаат, немаат финансиски проблеми па да мора да продаваат. Ако некој топ клуб реши дека им е потребен, ќе си плати околу 100 милиони и готово. Ако ги оправда очекувањата, а како што реков, според мене многу големи се шансите да ги оправда, за 10 години тие 100 милиони би биле одлична инвестиција.

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.495
Поени од реакции
5.601
Секоја лига е приказна за себе, Кулушот во премиер лигата му личи дека е Робен а во серија а играа мајтап со него. Исто и со Бентакур. А од друга страна Абрахам изгази во серија а.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.748
Поени од реакции
22.960
Ви ја читав дискусијата за Рудигер vs Шкринијар. Сега и ова за играчите од ПЛ вс другите. Форумот пука од необјективност и пристрасност.

Како побогу се погоди Рудигер да им биде подобар баш на фанови на Челзи и Реал (клубот во кој до сега играше и клубот за кој потпиша Рудигер), а Шкринијар да им е подобар на фанови на Интер (клубот во кој игра).

И како баш фановите на ПЛ тимови тврдат дека не се мегапреценети играчите во ПЛ и секој втор играч се претставува како генерациски талент, а сите други фанови го тврдат спротивното. Посебно челзијашите очи ќе извадат на било кој шо ќе рече дека медиумите и фудбалските легенди ги преценуваат англиските млади играчи.

Не знам што повеќе треба да направи. Дефиниција за неризичен трансфер во било кој од големите клубови. Кој и да го земе, се осигурува следните 10 години на таа позиција.
Ова е многу погрешно мислење. За ниеден играч не можеш да кажеш вака со сигурност. Имало ДОКАЖАНИ ИГРАЧИ кои од еден гигант ќе преминат во друг и тотално ќе пропаднат, а не пак дечурлана од 20ина години од mid-table екипи.
Член си на форумов 14 години, веројатно следиш фудбал подолго време и треба да го знаеш ова, дека не постои неризичен трансфер (неризичен трансфер од 100м, wow).

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Готово, мислам дека пресече овој. Штом со ГОЛЕМИ БУКВИ настапи, издоминира и можеме да ја затвориме полека дискусијата.

Чиитал наводно, напишал неколку генерички работи и толку е. Одлуката ја донесе неутрално тело. :pos:

ПУКА ОД АРГУМЕНТИ ЕРНЕСТО ЧЕ ГЕВАРА!

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.543
Поени од реакции
15.035
Секоја лига е приказна за себе, Кулушот во премиер лигата му личи дека е Робен а во серија а играа мајтап со него. Исто и со Бентакур. А од друга страна Абрахам изгази во серија а.
За Кулушевски не е до лигата, до клубот. Да го ставиш во Челзи ќе личи повеќе на тој од Јуве, отколку на овој од Тотенхем.

На него му одговараат екипи кои препуштаат посед и играат транзициски фудбал.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.688
Поени од реакции
11.789
Не е ист пазарот во ПЛ и во Серија А, нив куповната моќ им е многу поголема и затоа прават такви трансфери. Само една ствар, таквото преценување на домашните играчи им се одразува врз репрезентацијата каде со децении не можат вол да убодат, жими лани што го изиграа финалето на ЕП али и тоа беше со кансор игра.
Со отпадоци од ПЛ вие освоивте титула така да…

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.748
Поени од реакции
22.960
Готово, мислам дека пресече овој. Штом со ГОЛЕМИ БУКВИ настапи, издоминира и можеме да ја затвориме полека дискусијата.

Чиитал наводно, напишал неколку генерички работи и толку е. Одлуката ја донесе неутрално тело. :pos:

ПУКА ОД АРГУМЕНТИ ЕРНЕСТО ЧЕ ГЕВАРА!
Не пукам од аргументи можеби, ама пак и не менувам ставови во зависност од тоа како ми одговара во дадена ситуација. Не менувам мислење за играч во зависност од тоа дали истиот се поврзува со тимот за кој навивам.
Ако е срање, играчот е срање без разлика дали е потенцијално засилување на Барселона или не.
Како бе така, ќе се појави шпекулација дека некој си играч е пред трансфер во тимот за кој што навиваш, и одма цела фан база започнува со хвалоспеви за истиот. И нема теорија да докажеш дека не е така, одма те масакрираат.

Без навреда, ти си па посебна прича за овие работи. Сега да ти пишаат дека одреден играч на Челзи е слаб ебач, ќе идеш во Лондон да му се наместиш да ти го бапне, ќе го овековечиш моментот со фотографија и ќе ја постираш тука за да докажеш дека добро ебе.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.944
Поени од реакции
30.940
Начо е подобар и од двајцата

Kajgana Shop

На врв Bottom