- Член од
- 27 мај 2013
- Мислења
- 3.527
- Поени од реакции
- 4.706
Репутација, извадија многу играчи и затоа е таа цена.За 100те милиони за Чуамени ништо не се пиша, ама за Рајс се проблем, иако подокажан играч е![]()
Репутација, извадија многу играчи и затоа е таа цена.За 100те милиони за Чуамени ништо не се пиша, ама за Рајс се проблем, иако подокажан играч е![]()
Рамсдејл е добар голман, ама како за секој добар голман мора пред него да има добра одбрана, нешто што е мисловна именка кај Арсенал последниве колку...10 годиниПикфорд, Поуп, Хендерсон, Рамсдејл сите овие ги исфорсираа, а реално во било која Европска репрезентација на клупа ќе дремат.
Во што е докажан Рајс? Како Грилиш што беше докажан?
Во Вест Хем игра, па таму ако не е стандарден каде ќе биде? Не зборам јас дека е лош играч ама не се знае во голем клуб како ќе се снајде, сепак таму притисокот е огромен и не се секој се снаоѓа со истиот. Друго е сеа у тим да ти дојде Тиаго рецимо, докажан играч во повеќе клубови, трофеен итн итн (онака ми дое Тиаго). Имаш мал милион примери каде вакви играчи ко Рајс изгореле кога прешле у поголем клуб, а ваков клуб за горење играчи во последните 10тина години е Манчестер Јунајтед, клубот со кој се поврзува Рајс.Прегледај го приврзокот 335290
Пет сезони веќе е стандарден во ПЛ. Како што гледаш, после првата сезона игра цело време и ретко отсуствува. Секоја сезона се подобрува, а последниве две сезони е меѓу најдобрите играчи од средина во ПЛ. Апсолутно најдобар играч во својот тим и капитен на 22 години. Не знам што повеќе треба да направи. Дефиниција за неризичен трансфер во било кој од големите клубови. Кој и да го земе, се осигурува следните 10 години на таа позиција.
За Грилиш само ќе речам ок, фејл му е првава сезона, ама тоа не значи одма дека нема квалитет. Си има причини зошто не се снајде во системот на Пеп. Недоволно квалитет не е една од нив.
Па добро, Вест Хем е сосема солиден тим кој последниве две сезони притиска за топ 6 во ПЛ. Најдобрите играчи во такви клубови или ќе развијат уште толку во топ клубовите, или ќе се изгубат. Ама за Рајс според мене нема некој ризик. Ептен блиску го следам веќе три години, не само на терен, туку и надвор од него, интервјуа и слично. Дечкото има одлични лидерски квалитети и самиот цело време се предизвикува за да успее и да се подобрува од година во година. За него сметам дека мењањето околина и одење во топ тим ќе го дефинира комплетно како играч и ќе експлодира уште повеќе. Нормално, ова е мое мислење, не мора да сум во право. Ако не летово, следно лето сигурно прави трансфер во Сити/Челзи/Јунајтед, па ќе видиме.Во Вест Хем игра, па таму ако не е стандарден каде ќе биде? Не зборам јас дека е лош играч ама не се знае во голем клуб како ќе се снајде, сепак таму притисокот е огромен и не се секој се снаоѓа со истиот. Друго е сеа у тим да ти дојде Тиаго рецимо, докажан играч во повеќе клубови, трофеен итн итн (онака ми дое Тиаго). Имаш мал милион примери каде вакви играчи ко Рајс изгореле кога прешле у поголем клуб, а ваков клуб за горење играчи во последните 10тина години е Манчестер Јунајтед, клубот со кој се поврзува Рајс.
Пак ќе кажам не велам дека е лош играч ама сумите кои се спомнуваат за него се трагикомични. Јас општо на секој спортски директор што ќе даде преку 60-70м за таков тип на играч би му скинал лиценца одма.
Ова е многу погрешно мислење. За ниеден играч не можеш да кажеш вака со сигурност. Имало ДОКАЖАНИ ИГРАЧИ кои од еден гигант ќе преминат во друг и тотално ќе пропаднат, а не пак дечурлана од 20ина години од mid-table екипи.Не знам што повеќе треба да направи. Дефиниција за неризичен трансфер во било кој од големите клубови. Кој и да го земе, се осигурува следните 10 години на таа позиција.
За Кулушевски не е до лигата, до клубот. Да го ставиш во Челзи ќе личи повеќе на тој од Јуве, отколку на овој од Тотенхем.Секоја лига е приказна за себе, Кулушот во премиер лигата му личи дека е Робен а во серија а играа мајтап со него. Исто и со Бентакур. А од друга страна Абрахам изгази во серија а.
Со отпадоци од ПЛ вие освоивте титула така да…Не е ист пазарот во ПЛ и во Серија А, нив куповната моќ им е многу поголема и затоа прават такви трансфери. Само една ствар, таквото преценување на домашните играчи им се одразува врз репрезентацијата каде со децении не можат вол да убодат, жими лани што го изиграа финалето на ЕП али и тоа беше со кансор игра.
Не пукам од аргументи можеби, ама пак и не менувам ставови во зависност од тоа како ми одговара во дадена ситуација. Не менувам мислење за играч во зависност од тоа дали истиот се поврзува со тимот за кој навивам.Готово, мислам дека пресече овој. Штом со ГОЛЕМИ БУКВИ настапи, издоминира и можеме да ја затвориме полека дискусијата.
Чиитал наводно, напишал неколку генерички работи и толку е. Одлуката ја донесе неутрално тело.
ПУКА ОД АРГУМЕНТИ ЕРНЕСТО ЧЕ ГЕВАРА!