Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.581
Не знам зашто ставете голмани во просечна старост.

Патем подобро 10 добри од 28 години отколку 7 млади "надежни" фудбалери.

Годините се менуваат за 3 сезони, најбитно е да ги погодиш играчите.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.569
Поени од реакции
5.614
Следна сезона Барса ќе има помлад состав од Интер поприлично. А и оваа не сте имале којзнае колку млад состав, не знам од каде толку фурање. Ако ви заминат Брозо и Шкринијар како што се шпекулира, а дојдат Видал и Коларов не знам како тоа ќе е млад состав.

За две години ремонт ќе ви треба на поголемиот број од позициите.
Бастони и Де Врај во одбрана
Хакими + уше еден фул бек за левата страна.
Барела-Сенси-Ериксен (сите под 30)
Лаутаро и Лукаку

Те молам збори ми за стар состав и стар костур. Баш паметно се гради тимот. Ако дојде Тонали тогаш рачунај средниот ред ќе биде коска. Видал, Коларов и остала багра пред пензија се за искуство, за ротација.
Па мме вас цел костур на тимот ви е генерација со тој Видал. Суарез, Алба, Меси, Бускетс, Пиќе итн. СФе тоа младичи се... :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.162
Поени од реакции
46.281
@The Shadow Walker
U bonus si nesto druze denovive :), gleam u temana za barsa udri i po mesi so drva i kamenja ednostavno ne znaes kaj teras
post 2-8 sindrom te ima fateno najvise na forumov od site sto se za barsa, odmori malce bolje ke e dosta nepovrzani i nelogicni raboti iznapisa na forumov periodov, ova so mesi ko kapak ti doe, te izmesti celosno od kolosek.

Член од
29 април 2015
Мислења
4.295
Поени од реакции
4.225
Барселона имаше ептен стар тим годинава, мислам првите 12-13 играчи. Ама сезонава нема да е така.
Ако си оди Меси, со него и Суарез, плус Бускетс извади го од прва постава, границата драстично би се променила.
Едини над 30 ќе бидат Пиќе (33) и Алба (31).

Рики, Фати и Араухо се млади дечки од школата што ветуваат.
Плус Де Јонг, Ленгле, Тринкао, Дембеле, Педри... сите се под 25...
И во најзрелите години за фудбалер (27-31) се Штерген, Роберто, Семедо, Гризман, Пјанич, Кутињо (ако се врати) ....
На ова ако се додадат засилувањата што нема да бидат сигурно над 30 мислам дека би бил добар тим за наредни 2-3 сезони... со надеж дека ќе се погодат засилувањата.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.725
Ливерпул нема пари или стиснати се и не сакаат да трошат? Не ми се верува да немаат, толку трофеи, нови спонзорски договори. Не може Арсенал да имаат 30 милиони (иако отпуштија 55 луѓе) за тој Габриел, а Ливерпул да немаат за Тиаго. Иако потребен им е таков играч. @Peja989?

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Какви глупости изнапишани, Реал имал стар состав а просечна граница им е 26 години.
Во иста реченица успеа да ги стави Дортмунд и Реал во поглед на трансфер политика.
Се чуди зашто ги продале Хакими, Ковачич и Мората.. а појма нема дека сите тие се продадени поради нивна желба зашто сакаа загарантиран првотимски статус, а не да бидат играчи за ротација.
Збори на други членови да не му објаснуваат за Интер зашто им немал утакмица пропуштено, а прв е да збори на фановите на другите екипи за екипите за коишто навиваат.. зашто нели ваков експерт како @Трибиани тешко земјава пак да роди, кај што ги разбира сите клубови, нивните формации, трансфер политики, младински категории.
Добро само си дадов мислење.

Те молам не се нервирај :(
Автоматски споено мислење:

Џонка, дајте една днопертиза за Брозо...
Може и братот @Джонтра Вохохолта да даде придонес ако сака.
33 до 50 % му се дијагоналите...рачунај од 3 пати од прилика 2 аут му одат што по default значи дека уфрлувањата на Дејвис и Павард/Кимих ќе се редуцираат со оглед на неговата ултра прецизност.

Добар технички играч е Брозович..игра со лева и десна,превзема одговорност, знај да игра под притисок ама знај да направи кардинална грешка со оглед дека е ментален...забавен лик е и носи добра атмосфера...ако оди во Баерн ќе напредни и ќе се вклопи во машинеријата.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ливерпул нема пари или стиснати се и не сакаат да трошат? Не ми се верува да немаат, толку трофеи, нови спонзорски договори. Не може Арсенал да имаат 30 милиони (иако отпуштија 55 луѓе) за тој Габриел, а Ливерпул да немаат за Тиаго. Иако потребен им е таков играч. @Peja989?
Ни едно ни друго, едноставно Клоп не мисли дека на составот му треба појачување во средина. Според мене нонсенс но наводно тоа е негово размислување.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.725
Ни едно ни друго, едноставно Клоп не мисли дека на составот му треба појачување во средина. Според мене нонсенс но наводно тоа е негово размислување.
Мислев дека Клоп го сака, ама управата не сака да дава пари.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
И мене ми е чудна приказната со Тиаго. Апсолутно е невозможно за Ливерпул да бидат проблем 30 или 40 милиони, посебно кога скоро ништо не потросија овај преоден рок, а исто ми е многу чудно Клоп да мисли дека Тиаго не му е потребен. Сигурен сум дека има нешто што јавноста не го знае.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.725
Тоа му се нема десено на Клоп во Ливерпул.
Вернер?
А и за Тиаго и Фалк и Романо мислам пренесоа дека Клоп го сака, он сака да дојде, останува уште Ливерпул дали ќе плати.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
И мене ми е чудна приказната со Тиаго. Апсолутно е невозможно за Ливерпул да бидат проблем 30 или 40 милиони, посебно кога скоро ништо не потросија овај преоден рок, а исто ми е многу чудно Клоп да мисли дека Тиаго не му е потребен. Сигурен сум дека има нешто што јавноста не го знае.
Ако се гледаат работите површно, на база на сакам/не сакам да, така излага ситуацијата.
Клоп во Ливерпул нема добиено „не“ за трансфер од клубот (Едвардс, Вернер, Хенри). Во принцип работи на минимум 3 опции по позиција кои ги следат година-две во најмала рака и најчесто се купувана втората-третата опција затоа што првата или не сакала да дојде (брандт мислам беше) или била прескапа (последно, Џамал Луис од Норич). Први опции од сите трансфери што ги има направено и играчи што не сакал да ги испушти по ниту една цена (и истите ги добил) се Алисон и Вирџил.

Можеби, како што викаш, има работа која јавноста не ја знае, можеби гејм тајм и/или висина на плата на Тиаго. Мада, Клоп е познат по тоа да не ветува прва постава само затоа што некој е Тиаго или Мбапе, така да не знам кој и зошто би го барал тоа од него. Тоа не значи дека ако дојде, нема да биде играч од везен ред со најмногу минути на терен ама тоа нема да биде затоа што му ветиле, него затоа што ќе биде (ваљда) најдобар.

Вернер?
А и за Тиаго и Фалк и Романо мислам пренесоа дека Клоп го сака, он сака да дојде, останува уште Ливерпул дали ќе плати.
Знаеш и сам, да запнеше Клоп за Вернер (ко што запна за Вирџил и Али) ќе го добиеше. Дали Тимо ќе беше одлична адиција, да, факт! Дали беше приоритет, секако дека не. Лев бек, штопер и крилен играч секогаш беа приоритет за Клоп.

Клубот си ги проценува трансферите и секогаш кога купува, ја гледа и опцијата да колку би заработиле доколку тој играч следен трансфер период би го продале. Дали е тоа фер и правилен начин, не знам али знам дека до сега е покажан како успешен за клубот.

Kajgana Shop

На врв Bottom