Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Акаша напиша:
Или ти е грешка информацијата или јас имам многу среќа:toe:јас секогаш сум си го вракала данокот и не само за техничка роба туку и за облека и се без никакви проблеми на грчка граница само ја покажуваш сметката, а парите се земаат на фришоп.Грците у договор со нашите?!:vozbud: незнам баш:helou:

Патем и јас мојот апарат го зедов од Грција и имаше некоја разлика у цена од 3-4000 денари и плус за тие пари имаше некоја промоција ми дадоа и принтер за слики епа сега види ти...

ЕДИТ:Заборавив да ги напоменам плус и тие 12% шо ми ги вратија на граница.

Kako to na на Фришоп? А плус, зошто Сони чкарт? Да не земам сега?:nesum:

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
Па така едноставо таква е процедурата, првин на граница ти ставаат печат и после на фришопот ти ги вракаат парите.

mmm121

Pentaxian
Член од
27 јуни 2006
Мислења
545
Поени од реакции
21
Па така едноставо таква е процедурата, првин на граница ти ставаат печат и после на фришопот ти ги вракаат парите.
Токму така, ти ставаат печат дека си ја изнел робата од Грција и после сакаш на Фричоп подигни си ги парите, сакаш наредниот пат коа ќе одиш земи си ги од продавницата кај што си купувал.
:helou:

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Мартин само еден збор ќе те премисли? ЛОЛ еден збор против многу факти.... :pos: неможам веќе стомак ме боли од смеење. Јаху повторно ќе те прашам ЗОШТО ШКАРТ?

DzULA

Nikonian
Член од
31 мај 2007
Мислења
125
Поени од реакции
2
СОНИ може да е шкарт само за оние кои се што немаат видено повекје од она што го држат враце. Јас имам СОНИ и сум презадоволен од него. И ако некој не има испробано или ако има земено па не му се погодил баш тој модел може само да казе дека ТОЈ модел на СОНИ не чини, а не СОНИ. Типче земај го било кој СОНИ и кје видиш дека е подобар од секој, ама СЕКОЈ канон или било кој друг фотоапарат за истата цена. :salut:

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
точкест напиша:
Мартин само еден збор ќе те премисли? ЛОЛ еден збор против многу факти.... :pos: неможам веќе стомак ме боли од смеење. Јаху повторно ќе те прашам ЗОШТО ШКАРТ?
Ne be i tiii:icon_razz Туку поентата ми беше зошто пак лош Сони испадна сега?:nesum:

DzULA

Nikonian
Член од
31 мај 2007
Мислења
125
Поени од реакции
2
SONY nikogas ne bil, niti kje bide los, a i ti nema da stampas za na billboard pa da ja tupite do tolku. SONY-to sto e los vo ISO-to los e, za toa nema odreka, a stoe brz vo fokusot si e brz (mada kaj mojot S60 taka e).

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
DzULA напиша:
SONY nikogas ne bil, niti kje bide los, a i ti nema da stampas za na billboard pa da ja tupite do tolku. SONY-to sto e los vo ISO-to los e, za toa nema odreka, a stoe brz vo fokusot si e brz (mada kaj mojot S60 taka e).
А дали можите барем малку поопширно да објасните шо е то IЅО? Прочитав нешто во претходните поста ама немаше толку...:)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Значи треба да има помало ISO за сликата да е почиста? или зависи од светлината?

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
е па зависи треба да проценис светлина не е то така само :) ај кое било исо, на пример помало исо кога има повеќе светлина а поголемо кога ке има помалку, што помалку исто а повеке природна светлина то поциста фотографија. Исто така зависи дали има стабилизатор, бидејки при малку подолга експозиција се ниса раката и матно ке излези.

Ај да прашам да не знај некој постручен да ми кажи што е подобро :)
Sony W80

ili olympus sp-510 uz

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Фликс, според моиве читања на интернетов олимпусот е подобар од сонито со оглед на тоа што има х10зум, а за сонито незнам зашто ама не пишуваше, има смарт зум х14 али тоа е дигитален-шкарт. Зависи сега што ти сакаш, убави се и двата предноста на сонито е што е компатибилен, го собира у џеб не е гломазен.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
И ова ти е образложувањето:pos: јаху стоп ит плиз, ме тераш да се смеам

Kajgana Shop

На врв Bottom