Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
E pa kazi za so sakas da ti sluzi dali si advanced user ili samo taka da fotografiras sakas.

DzULA

Nikonian
Член од
31 мај 2007
Мислења
125
Поени од реакции
2
KODAK??? Abe ajde, vidi vaka: imas Mercedes, BMW, Volkswagen, a ti za tie pari odbiras KIA ili demek "CRISLER" ovie sto se DAEWOO sto bea. Kakov KODAK??? Zemi si nesto barem "marka" da bide, a ne KODAK.:tapp:

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
KOdak na vremeto bese kako sto e kanon sega :) Kodak si e marka mozebi ne e kako Canon, Nicon ,Sony ama na isto nivo e negde so Fuji i Olympus

DzULA

Nikonian
Член од
31 мај 2007
Мислења
125
Поени од реакции
2
Hahahaha, ma jok, Kodak:pos2: na vremeto si BESE, kako sto kaza, a sega e samo edno parce eftina plastika so nikakov kvalitet

Каменко Ненормалниот

dexter-форумџија
Член од
3 јуни 2007
Мислења
48
Поени од реакции
3
камерата си е ок ама за сликање по дома мене ми треба не некоја профи , а дека не била квалитетна нема везе мислам дека кодак се ок

ама ако дзула имас некој подобар предлог за тие пари пиши

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Pa za tie pari super e za domasna upotreba, inaku canon so slicni performansi e 15 000 . Taka da ako go zemis nema da zgresis.

mmm121

Pentaxian
Член од
27 јуни 2006
Мислења
545
Поени од реакции
21
Canon со многу подобри перформанси е 15000. Инаки Kodakot има спор autofocus, има shutterlag и боите се нереално појачани. Сепак нешто друго.....ај ќе размислам па ќе ти предложам нешто покасно.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Е па можиш од Canon A530 isto 11 iljadi e ima super opcii no neznam dali ti se vazni tebe samo mpx koj ne vrsat vazna uloga, 8 mpx so za nigde objektiv i za nigde color obrabotka dzabe ti e jas imav trust so 5 mpx no fotografiite bea polozi duri i od canon so 3 mpx :)
Isto i Nikon Coolpix L 12 ti e super i Sony Dsc-W35 ti e super isto tuka se negde do 11 000

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
kazetemi cena za sony cyber shot dcs t9.
i ponudetemi nekoj aparat za okolu 150 evra sto mozam da kupam

Каменко Ненормалниот

dexter-форумџија
Член од
3 јуни 2007
Мислења
48
Поени од реакции
3
значи мегапикселите не играат некоја голема улога ама нај паметно е да ги споредам во живо кога ке одам да купувам кодак и канон и сони помегу тие две се двоумам
ама каноните ми се мн скапи
a ако купам сони па меморијата е мн скапа мислам дека кодакот ми е нај ок
а каква разлика има помегу леките во кодакот и тие шо се во канонот???

три де !!:uvo:

DzULA

Nikonian
Член од
31 мај 2007
Мислења
125
Поени од реакции
2
Kodak, Canon i SONY se 3 a ne 2 kako sto velis ti :nenene:, inaku zemi si SONY i to. Mojot e 4MP pa ne go davam za mnogute do 15.000 denari koi imaat i nad 6MP.

Член од
23 март 2005
Мислења
284
Поени од реакции
2
Nemoj samo za kodak da se odlucis, nikako. Kodak nekogas moze bil dobar ama za digitalna fotografija ne gi biva ama ic. Zemi si canon ili sony mnogu se podobri od kodak. A toa sto kaza nekoj pogore deka kodak bil na nivo na fuji i olympus nema vrska. Fuji e godni napred od kodak zatoa kodak propagja. Olympus sum imal profesionalen aparat i imam mnogu loso iskustvo, amaterskite ne se losi ama ne se nisto posebno.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Бојан вака сега. Мегапикселите се само бројки на кои се палат дечиња т.е. се фалат у маало „Абе мојов има 6мега„ друг вика „Пф твојот не го бива мојот е 8„ а уствари благе везе немаат што со тоа мегапикселите.....Глеј ја имам сони dsc s 600 6 мега пиксели, али искрено на 6мега имам сликано да не те излажам али 20тина слики а апаратот го имам точно 1 година(еј да бе торта ќе му напраам 15јуни е купен:pos:) и сликам на 2мегапиксели слика или во резолуција 1632х1224 и да ти кажам дека е супер....Не дека ти го наметнувам мојот апарат ама еве ти некои работи кои што треба да ги запазиш.....ова го имам кажано ама ај пак.
1. Тоа што ти реков не глеј мегапиксели
2. Не се пали на дигитален зум(исклучувај го)
3. Види колку имаш оптички зум(тоа е уствари зумот)
4. Прошалтај на www.dpreview.com за да видиш точно што има апаратот...зашто по продавници знаат и понекогаш да излажат
тоа би ти биле совети од мене, а ако сакаш апла да ти кажам АКО ТИ Е ЗА ПО ДОМА ИЛИ НАВАМУ НАТАМУ ЗЕМИ СИ НЕКОЈ СОНИ имаш до кај 12000 топ апаратчиња.
А и ќе заборавев на сајтот што ти го дадов има и слики како вадат....така да види

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Ме интересира што коментар имате за овој апарат во поглед на функциите
Sony DSC-H2
За колку пари може да се најде на ново кај нас? И колку пари би вредел ваков 9 месеци стар со 1ГБ картичка сочуван?

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Jане ова иде накај про бе:) ја гледаш цената доле 399$ така да ако го има кај нас рачунај на мање више +150 $. А на старо да си провериш по огласи

Kajgana Shop

На врв Bottom