Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

јахутерминал

impressed by gay people
Член од
26 јануари 2007
Мислења
778
Поени од реакции
7
Canon мислам дека се најдобри. Имаат уникатна оптичка леќа, па некој си просечен, колку за спомени, за општо, добар ти е А530/540.
Карактеристики

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Најверојатно изборот ќе падне на Sony Cyber-shot, само уште да одлучам кој модел. За на одмор да се сликам мислам деќа ќе е и повеќе од доволен.
Уште еднаш фала на сите за помошта.
:helou:

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Luѓе..:) Кажете дали камерите во Грција (Сонито) се поевтини од камерите во Македонија (исто така Сонито)? :) За да знам од тамо да си купам ако не. Барав по гугл за во Грција да видам не најдов :)

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
pa zavisi od kaj ke go zemis nekoj velat deka se poevtini ama jas kako sto gledav posledno tuka se negde cenite. Pogolemi razliki na cenite ima samo vo amerika i germanija.

mmm121

Pentaxian
Член од
27 јуни 2006
Мислења
545
Поени од реакции
21
Еве некои цени во Грција:

Sony DSC-W55 209E
Sony DSC-W80 249E
Sony DSC-W90 289E
Sony DSC-W200 12MP 419E

Sony DSC-H7 419e
Sony DSC-H9 469e

....

За нешто конкретно кажувајте.....

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Sony DSC-W90 289E - 17777 денари, а во Македонија, Германос 20000 денари хмм, па разликата 2 илјади денари, не се малку :)

mmm121

Pentaxian
Член од
27 јуни 2006
Мислења
545
Поени од реакции
21
Разликата постои но ќе ти се исплати ако одиш на одмор па на поминување да го купиш. Ако одиш само за апаратот тогаш ќе ти излезе исто. Ама ако барем ќе се прошеташ до Солун.

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
Martin$ напиша:
Sony DSC-W90 289E - 17777 денари, а во Македонија, Германос 20000 денари хмм, па разликата 2 илјади денари, не се малку :)
види на фришоп колку се. знам дека се доста поевтини, пошто пред 2 години летото на враќање, едно другарче за 150 евра зема бонбона апарат-канон 4мп, што тука кошташе, еве да не претерувам, ама сигурно околу 250 евра.

DzULA

Nikonian
Член од
31 мај 2007
Мислења
125
Поени од реакции
2
Еееее додека се расправате летна НИКОН-от Д50 од фришопот за 560 евра, инаки има еден ОЛИМПУС УЗ510 за 208 евра со 12х зум, а другото што кје најдеш моментално тоа. Инаку и во Србија се многу поевтини од кај нас во Македонија. А, кје заборавев проверете овде http://www.guenstiger.de/gt/main.asp?kat=35 за во Германија и смејте се :pos2:

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
Martin$ напиша:
Luѓе..:) Кажете дали камерите во Грција (Сонито) се поевтини од камерите во Македонија (исто така Сонито)? :) За да знам од тамо да си купам ако не. Барав по гугл за во Грција да видам не најдов :)

поевтино ќе ти излезе...цените се пониски, а и плус во голем дел од дуканите за роба од над 150 евра ослободуват од данок...со тоа што на граница ќе ти вратат околу 12% од уплатената сума

DzULA

Nikonian
Член од
31 мај 2007
Мислења
125
Поени од реакции
2
За да си го вратис данокот малку потешко, ќе треба да го пријавиш на граница, а кога ќе го сториш тоа граничарите имаат некојси договор па ќе се јават на нашата граница за да го цариниш апаратот, па кога ќе платиш царина и данок тука на нашата граница види дали ќе ти излезе поевтино, и уште нешто, ако сакаш тие пари да ти ги вратат (Грчкиот ФПА 12%) ќе треба повторно да отидеш во истата продавница откај си го купил со заверената сметка од граница е дури тогаш (ако е расположен гркот) кје можеш да си го вратиш данокот.

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Е да ми зборуваа и за тоа дека данокот го враќале. Иначе во Грција така ионака одев :) Баш еве се решив од тамо да земам (иако не ги сакам...грците )

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
DzULA напиша:
За да си го вратис данокот малку потешко, ќе треба да го пријавиш на граница, а кога ќе го сториш тоа граничарите имаат некојси договор па ќе се јават на нашата граница за да го цариниш апаратот, па кога ќе платиш царина и данок тука на нашата граница види дали ќе ти излезе поевтино, и уште нешто, ако сакаш тие пари да ти ги вратат (Грчкиот ФПА 12%) ќе треба повторно да отидеш во истата продавница откај си го купил со заверената сметка од граница е дури тогаш (ако е расположен гркот) кје можеш да си го вратиш данокот.
Или ти е грешка информацијата или јас имам многу среќа:toe:јас секогаш сум си го вракала данокот и не само за техничка роба туку и за облека и се без никакви проблеми на грчка граница само ја покажуваш сметката, а парите се земаат на фришоп.Грците у договор со нашите?!:vozbud: незнам баш:helou:

Патем и јас мојот апарат го зедов од Грција и имаше некоја разлика у цена од 3-4000 денари и плус за тие пари имаше некоја промоција ми дадоа и принтер за слики епа сега види ти...

ЕДИТ:Заборавив да ги напоменам плус и тие 12% шо ми ги вратија на граница.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
јахутерминал напиша:
Не земајте Sony. чкарт роба е.
А да подобјасниш малце ЗАШТО Е СОНИ ШКАРТ РОБА. Може си се збунил збориме за Sony а не за SQMI:pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom