Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

Член од
21 мај 2007
Мислења
422
Поени од реакции
141
Ако разбираш македонски убаво има пишано што сака да земе .
А затебе дете просумер или евентуално слр, мислиш дека збора за филмаш или дигитален. А право да си кажиме и сам нема убо напишано шо сака. Ај нешто да научите:
-аматерски
-просумер
-професионален
се сите видови на ДСЛР камери. ДСЛР лајк е класа под нив и невреди да размислува за таков а сака да потроши 900$ па зато јас му давав предлози од аматер дслр. За толку пари нема нов просумер дслр со плус квалитетна леќа. :salut:

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Пер, за 900 долара ќе го земеш фото бимбо да се шета позади тебе година дена и да слика што ќе му кажеш.

Ако можеш од америка зимај канон. Не се размишљај многу. д-30 како и да се викаше у америка. Дигитал ребел хси мислам.

Член од
25 март 2008
Мислења
105
Поени од реакции
3
А затебе дете просумер или евентуално слр, мислиш дека збора за филмаш или дигитален. А право да си кажиме и сам нема убо напишано шо сака. Ај нешто да научите:
-аматерски
-просумер
-професионален
се сите видови на ДСЛР камери. ДСЛР лајк е класа под нив и невреди да размислува за таков а сака да потроши 900$ па зато јас му давав предлози од аматер дслр. За толку пари нема нов просумер дслр со плус квалитетна леќа. :salut:
не се баш сите DSLR.
DSLR - ти е digital single reflex lens
DSLR - Like, ти е нешто како замена за digital reflex lens.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
не се баш сите DSLR.
DSLR - ти е digital single reflex lens
DSLR - Like, ти е нешто како замена за digital reflex lens.
Toa нешто е конкретно во следниве работи:

- кај SLR-like oбјективот не е променлив
- кај SLR-like вјуфајндерот е електронски (дисплејче), додека кај DSLR е оптика, како кај филмашите (SLR).

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
SLR-SingleLenseReflection
DSLR-DigitalSingleLenseReflection
Ја пренесуваат сликата директно од објективот преку ПЕНТАПРИЗМА во вјуфајндерот до окото
SLR-like и сите други нижи класи апарати ја пренесуваат сликата преку објективот па во СЕНЗОРОТ па во вјуфајндерот/дисплејот.

Би требало да е појасно што е сега dslr а што slr-like така?

Член од
25 март 2008
Мислења
105
Поени од реакции
3
знам знам.. запознаен сум со тие ствари пошто имам R1 i Olympus e500.. dslr like & slr.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Ти бе, колега си ми. Ја имав R1, сега имам Оlympus Е500 :)

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
Знам дека сум малку оффтопик ама да не знае некој кај може да се купи полнач за Sony Cybershot DSC-T50 и која цена?

Член од
21 мај 2007
Мислења
422
Поени од реакции
141
Знам дека сум малку оффтопик ама да не знае некој кај може да се купи полнач за Sony Cybershot DSC-T50 и која цена?
Јас имам полнач за шиткање, гратис ќе ти дам и усб кабелче ако ти фали, пошто мене ми го чорнаја СОНИ Т5 па опремата ми остана.

Член од
21 мај 2007
Мислења
422
Поени од реакции
141
И ти си ги помешал малку лончињата.
Е ај те молам објасни ми, ко си толку умен, како се делат по квалитет и можности ДСЛР камерите?!?!

(јас убо напишав дслр-лајк е класа под нив, не е во нивна категорија значи не е дслр) важи за Марихуаната

Член од
22 јуни 2007
Мислења
20
Поени од реакции
1
Дај кажете подобар апарат сакам да земам до кај 120-130 евра???

Kajgana Shop

На врв Bottom