Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Mомци, жалам ама испуштивте одлична шанса, го дадов Сонито по цена на играчкава погоре.

А

Ајсшутер

Гостин
Дај предложете некој не ми треба некој професионален некој до 9000 илјади ? Благодарам однапред

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Дај предложете некој не ми треба некој професионален некој до 9000 илјади ? Благодарам однапред
PowerShot A470 [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]
[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]
[/FONT]
Опис: PowerShot A470 е достапен во 4 забавни бои, има се што е потребно Вашето семејство реално да ги пренесе на фотографија специјалните моменти од животот. Едноставно насочете и сликајте.

Карактеристики
  • 7.1 Мегапиксели
  • 3.4x оптички зум
  • 14 лесни за користење модуси за сликање
  • 2.5" LCD екран
  • Технологија за детекција на движење
  • Технологија за детекција на лице
  • Корекција на црвени очи
  • DIGIC III и iSAPS
  • VGA и LP филмови
  • Користи AA батерии
еве ти за мерак за тие пари, квалитет опци се .

Dungeon master ако ти е скап тој тогаш ти препорачвам како мојот Olympus sp 510 uz, супер снимки прави колку сакаш да снимаш можиш се разбира зависи од мемориката картица што ја имаш внатре. И супер фотки вади.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Фликс ти под point and shoot наоѓаш професионален апарат?

А

Ајсшутер

Гостин
PowerShot A470 [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]
[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]
[/FONT]
Опис: PowerShot A470 е достапен во 4 забавни бои, има се што е потребно Вашето семејство реално да ги пренесе на фотографија специјалните моменти од животот. Едноставно насочете и сликајте.

Карактеристики
  • 7.1 Мегапиксели
  • 3.4x оптички зум
  • 14 лесни за користење модуси за сликање
  • 2.5" LCD екран
  • Технологија за детекција на движење
  • Технологија за детекција на лице
  • Корекција на црвени очи
  • DIGIC III и iSAPS
  • VGA и LP филмови
  • Користи AA батерии
еве ти за мерак за тие пари, квалитет опци се .

Dungeon master ако ти е скап тој тогаш ти препорачвам како мојот Olympus sp 510 uz, супер снимки прави колку сакаш да снимаш можиш се разбира зависи од мемориката картица што ја имаш внатре. И супер фотки вади.
Колку пари е вој ?

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Фликс ти под point and shoot наоѓаш професионален апарат?
Зошто професионален бе гледаш си бара аматерски, кој збора за професионални тука?
Инаку ова што ти го предложив е 8890 ден. сосе ддв.

dungeon master

Милиционер
Член од
14 февруари 2006
Мислења
793
Поени од реакции
18
a sto vikate za CANON IXUS 70, negde 14000 denari e

Dali vredi da se kupi ?

Член од
21 мај 2007
Мислења
422
Поени од реакции
141
Ok, ajde pomagajte, sakam da kupam aparatce, pikselazane mi e bitna, neka e samo nad 5mp, ama da ima dobra leca napred, nesto pokvalitetno, so dobar opticki zum i da ima snimanje so najmalku 30 fps u najgolema rezolucija, bez ogranicuvanje na vreme. Ova mi e najvazno, zosto sakam da snimam so nego isto kolku sto ce slikam. A znam deka nekoi modeli porano imaa ogranucuvanja u minuti na klipovite. Suma nekade do 15000, moze da idam i nagore ako e dobra ponudata - predlogot.

P.S. se mislam izmegu canon i sony ama nekako povise mi se ide nakaj kanon, ama ne mozam da se odlucam za modelot. bitno mi e i da ne e mnogu glomazan, da go vadam naadnas ako treba a ne da go vadam pola saat ili da me znae celo skopje deka nosam aparat :tapp::tapp::tapp:
Размисли и за PANASONIC DMC-TZ3 (малку поскап ама вреди, и има се шо имаш напишано дека ти треба).
Друг предлог ти е Sony CyberShot DSC-W90 баш до цена шо ја кажа (или поново W170 со поќе зум).
Ако веќе те бендиса Canon PowerShot SX100 IS во Невада ти е 16000, па види си ти.

Мој фаворит ти е Панасоникот TZ3.

dungeon master

Милиционер
Член од
14 февруари 2006
Мислења
793
Поени од реакции
18
A kaj bese nevada, kaj beverli li toa bese na cosot ?

P.S. dali znae nekoj dali davaat na rati i pod koi uslovi

dungeon master

Милиционер
Член од
14 февруари 2006
Мислења
793
Поени од реакции
18
Epa odbrav denes, fala sepak :)

Si kupiv CANON A570 IS :je::kez::je:, za 12000 denari, so punjac za baterii i 4 baterii za 1000, i so dodatna SD memory card od 2 GB za 1100 denari. Od Tehnomarket, inaku ako go interesira nekoj

Attachments

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Што би одбрале помеѓу Olympus E500 и Canon ЕОS 350?

Пожелно совет од некој со реално искуство.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Што би одбрале помеѓу Olympus E500 и Canon ЕОS 350?

Пожелно совет од некој со реално искуство.
Па знам една госпога на девиант мислам дека има е500 добри фотки вади, ама не е нај нај задоволна нешто така. Сепак немам искуство, пиши на фото.идивиди форумот таму има повеќе професионалци.:toe:

Член од
12 јануари 2008
Мислења
356
Поени од реакции
18
Се зависи од сумата која ке ја платиш за апаратот, и дали понатаму ке докупуваш и други работи(објективи, блицеви и разноразни тракатанци).

Јас на прво место би го ставил Канонот бидејки има поквалитетен сензор и ке вади подобри фотки при повисоко ИСО, а ако сликаш до ИСО400(800?) разлика нема да има.
Како второ за Канон многу полесно можеш да најдеш додатни работи, за разлика од Олимпус, за кој скоро ништо неможеш да најдеш кај нас.

Kajgana Shop

На врв Bottom