Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
E pa mnogu faktori prvo treba da znajs so aparat ti treba dali baras neso specificno ili samo taka za domasna upotreba, lekata e najvazna kaj aparatot, potoa kaj digitalnite e osobeno vazen senzorot na svetlina i redukcijata na nois. za zum sekogas da gledas opticki posto digitalniot za nisto ne go biva.

Член од
31 март 2007
Мислења
43
Поени од реакции
0
Од прилика, квалитетот се сведува на овие фактори:

- Големината на сензорот (мегапикселите)
- Квалитетот на објективот (за ова нема мерка, треба да се информираш по сајтови) и фокалната должина т.е. зумот (на нашки)
- Сензорот (и за ова исто)
Кога овие елементи ќе се спојат се добива пристоен апарат. Најдобра мерка за квалитет на апаратот сепак е DP-Review.

Јас лично кога барам апарат, гледам да прави многу малце шум и на повисоко ISO, да има солиден зум објектив (иако не ми е пресудно, бидејки сега се интересирам за DSLR апарати со променлив објектив), да реагира брзо, брзо да се пали, и да држи батеријата (освен ако не работи на обични АА батерии).

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Овој апарат мислам дека го гледав во Анхоч во гтц. беше околу 100 евра, пошто не се разбирам од апарати, ако може некој да ми каже дали вреди за тие пари?
Мене ако ме прашаш не вреди и бес пари да ти го дадат. Видов една слика со тој, изгледаше како јас да сум ја цртал со четка и темперни бои. HP, колку јас знам нема квалитетни апарати... ама еве некој друг ќе каже постручно.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Искрено HP smels like dog pup:) мислам претерано нежни апарати кои треба да ги чувате во стаклено ѕвоно за да не се оштетат....и мега пикселите се само зас да лажат луѓе сериозно, мислам size does not matters:)нели

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Еве ја листата на најдобрите брендови за фотоапарати.

Сеуште Canon е на првото место но се разбира и имаат највисоки цени.
Втори како што гледам на повеќето листи се Nikon.
Трети и четврти се Sony i Olympus.

Потоа се Fuji so Panasonic, i prodolzvat natamu drugite brendovi.

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Да не има некој да ми шитне (или да знае кај може да се купи) lens hood кој би му пашел на Nikon 8800?

Ја скрши твојата? Ја претходно не ја гледав функцијата на худот. Сеа одкога имам статив неможам без нејзе. Чак што и научив како да ги користам.

Нарачај си од интернет. Сериозно. ПејПел рулз.

Член од
31 март 2007
Мислења
43
Поени од реакции
0
FujiFilm S9000

Многу добро сочуван, заедно со xD картица од 1ГБ и 2 сета батерии со полнач (едните 2300mAh, другите 2500). Инфо тука.

Цена 300 евра.

DzULA

Nikonian
Член од
31 мај 2007
Мислења
125
Поени од реакции
2
Koj NIKON (idiotce) e podobar od FUJIFILM "F" serijata? Ako kupuvate "idiotce" zemete si FUJIFILM "F" serija i nema da zgresite, zakon se, nisto ni slicno na rezultati pod DSLR. :salut:

K

Kiko

Гостин
Kodak EasyShare Z650

Еве нешто то планирам да го купам.
што мислите??? Има некој искуство со кодак?
Колку што знам никој не преферира кодак ама тој 10х зоом ме приивлекува.

rewiev

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Kико интересно апаратче, само незнам какви слики би требало да вади, али според тоа што го прочитав на dpreview има доста добри особини. 10х оптички зум, ISOто од 80 до 400 тоа е сепак малце:) ама 350$ е топ:) ако си загреан зимај го:)

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Супер фотоапарат, Кодак добри се ама не се нај нај, професорот што ми беше по ликовно и фотографија на училиште имаше ваков многу беше задоволен. Вреди за парите.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Џабе се прај муабет за дигитален апарат. Само примери на слики да се покажат и ќе знајш што чини, што не.

Барајте review на нет за да видите какви слики прават.

http://www.dpreview.com/

Инаку нема супер фирма, па да речиш земи од таа фирма и нема да згрешиш.

Јас сум sе зафркнал досега со брендови како Nikon и Olympus.
Исто и дали ќе биде поскап не е мерило, некогаш има прави бисери во однос цена перформанси. Таков бисер во моментов е Canon A460.

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114

Kajgana Shop

На врв Bottom