Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

TheShadow

Yeah Buddy.... Light Weight!!
Член од
1 октомври 2011
Мислења
143
Поени од реакции
21
Зошто глеам на нет не го фалат мн и мн ....

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
За овие пари NIKON L23. Со АА батерии,шо лично за мене е многу поизводлива варијанта отколку со литиумска,полниш два пара и си одиш кај сакаш да сликаш без да се плашиш дека ќе ти рикне батерија.

Снима VGA,ама па и ова од Canon-ов едно HD шо е,шта да ти причам :S

Види пробај го,спореди можда ќе биде и твој избор. Го имам и сум презадоволен!

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.502
Поени од реакции
8.060
Ова му доаѓа како а бре никаде на нет не фалат југо :)
Од апарат под 100€ не можеш да очекуваш чуда, ама тебе ќе ти врши работа.

Член од
21 јануари 2008
Мислења
83
Поени од реакции
10
Здраво, потребен ми е совет.

главно ми треба помош околу избор на тип на апарат дали: DSLR, Mirrorless, или Kompaktni. после е полесно :), што би одбрале вие? или ваш предлог за околу 30000 ден. за секојдневна употреба имам идиотче, ми треба апарат за по уметнички слики :)
изборот ми е следен:

DSLR
Nikon D3100 Kit 18-55mm VR
Canon EOS 1100D kit 18-55 IS
Pentax K-r Kit 18-55mm

Mirrorless
Nikon 1 J1 Kit 10-30mm VR F3.5-5.6
Pentax K-01 18-55mm
Olympus PEN E-PM1 Kit 14-42mm

Kompaktni
Leica V-Lux 30
Nikon CoolPix P500
Canon PowerShot SX40 HS
FujiFilm FinePix HS20 EXR

Член од
12 април 2005
Мислења
47
Поени од реакции
24

главно ми треба помош околу избор на тип на апарат дали: DSLR, Mirrorless, или Kompaktni. после е полесно :), што би одбрале вие? или ваш предлог за околу 30000 ден. за секојдневна употреба имам идиотче, ми треба апарат за по уметнички слики :)
изборот ми е следен:

DSLR
Pentax K-r Kit 18-55mm

Mirrorless
Pentax K-01 18-55mm

Kompaktni
Leica V-Lux 30
Nikon CoolPix P500
Canon PowerShot SX40 HS
Сигурно си чул приказната " малата камера снима повеќе " така што за мененајдобри опции се Mirrorless .

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942

изборот ми е следен:
Што знам мирорлес се зема најчесто ако сакаш нешто компктно и моќно. Е тука има едно АМА, што значи заради димензиите се губи на перформанси.
Јас би одел на ДСЛР, класика си е класика

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279

изборот ми е следен:

DSLR
Pentax K-r Kit 18-55mm

Mirrorless
Pentax K-01 18-55mm

Kompaktni
Leica V-Lux 30
Nikon CoolPix P500
Canon PowerShot SX40 HS
Mirroress камери се мали ако им ставиш мал објектив, али ако му клаиш поголем објектив - ојд компактноста и пак ќе треба да ја носиш во торба
Mirroress камери немаат призма и огледало за гледање на сцената низ објектив така да не можеш да приметиш далие то што сликаш во фоку или не е, некои од тие камери немаат ни електронски окулар туку само ЛЦД екран, што е многу потешко кога сликаш подвижни сцени
Mirroress камери имаат многу побавен аутофокус од ДСЛР апарати затоа што нивниот систем на фокус се базира на систем кој го користат поинт енд шот апарати

Значи ако не планираш да сликаш многу подвижни сцени , ако не планираш да набавиш поголем објектив, ако не ти е битна брзина на аутофокусот... тогаш земи си Mirroress

ПС
Има еден апарат кој јас лично би го зел али е доста поскап од твојот буџет.
Fuji X100
тој мислам дека би ги задоволил речиси сите потреби на еден фотограф, дури и професионален фотограф би требало да носи еден таков во чанта.

Член од
13 март 2012
Мислења
478
Поени од реакции
128
Сакам да земам фотоапарат па се двоумам околу дава модела:
SONY S 3000 S

Canon-PowerShot A495

Секакви критики се добродојдени :D. Cе надевам дека ќе ми помогнете при изборот на фотоапарат.

H

HITCH

Гостин
Да не отварам нова тема, ќе ја искористам оваа.

Бидејќи мојот ѕвер заврши неславно - ми го украдоа, сега треба да си купам нов апарат. :facepalm: Ми се допаѓа овој Canon PowerShot SX40 HS, па ме интересира и ваше мислење. Би било супер ако има некој да сподели искуство.

Или да си земам пак Canon PowerShot SX210 IS?

Тенк ју.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.502
Поени од реакции
8.060
Хепа Хичке, ако планираш да дадеш пуно пари поарно дај ги за Canon EOS 1100D отколку за SX40.
По големина мислам дека беа тука некаде.
А ако сакаш мало апаратче SX210 многу поубаво ќе ти влага у џеб и полесно ќе го носиш со себе :)

Пиши што планираш да фотографираш, колку често....

H

HITCH

Гостин
Ми треба убаво апаратче, за слики во движење и видео, за почеста употреба. Ми го препорачаа SX 40, ама кога проверив на нет најдов некои луѓе што се жалат од макро фокусот, ја избегнува целта... а и со сликите во движење вади 2 рамки, не може да се направат повеќе, не знам да го објаснам делов. :pos: Важно се` она што ми треба, кај SX 40 го нема...
Јас бев многу задоволна од SX 210, ама мислев да видам нешто подобро. Изгледа ќе си се вратам на старото канонче.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.502
Поени од реакции
8.060
Ае сеа... зависи. Вака кога те гледам вака од америкава, мислам дека 210 е таман за мома македонка како тебе :) Помало, поубаво, поефикасно :))
А за 40... па поарно за тие пари да си купиш ДСЛР, барем поквалитетни фотографии ќе добиваш :)

Член од
21 јануари 2008
Мислења
83
Поени од реакции
10
Сакам да земам фотоапарат па се двоумам околу дава модела:
SONY S 3000 S

Canon-PowerShot A495

Секакви критики се добродојдени :D. Cе надевам дека ќе ми помогнете при изборот на фотоапарат.
Мислам дека подобра е сони затоа што има поширок агол 4.0 - 16.0mm (28 - 112mm), за разлика од канонот 6,6-21,6 (37 – 122 mm)

од друга страна сонито има помал сензор 1/2.9, канон 1/2.3

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.459
Поени од реакции
2.016
Здраво на сите, ми даваат Nikon D60 со објектив "Sigma ex multi coated UV 62mm Sigma compact hyper zoom 28 - 200mm за 250 евра. Бидејќи не се разбирам баш дали вреди или не, ми треба ваша помош дали да го земам овој или да земам некој од поновите фотоапарати околу таа цена коишто сепак имаат HD, HDMI...?

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.459
Поени од реакции
2.016
^ Сепак станува збор за Canon D60. Некој некаква информација?

Kajgana Shop

На врв Bottom