За овие пари NIKON L23. Со АА батерии,шо лично за мене е многу поизводлива варијанта отколку со литиумска,полниш два пара и си одиш кај сакаш да сликаш без да се плашиш дека ќе ти рикне батерија.Зошто глеам на нет не го фалат мн и мн ....
Ова му доаѓа како а бре никаде на нет не фалат југоЗошто глеам на нет не го фалат мн и мн ....
Сигурно си чул приказната " малата камера снима повеќе " така што за мененајдобри опции се Mirrorless .Здраво, потребен ми е совет.
главно ми треба помош околу избор на тип на апарат дали: DSLR, Mirrorless, или Kompaktni. после е полесно, што би одбрале вие? или ваш предлог за околу 30000 ден. за секојдневна употреба имам идиотче, ми треба апарат за по уметнички слики
изборот ми е следен:
DSLR
Nikon D3100 Kit 18-55mm VR
Canon EOS 1100D kit 18-55 IS
Pentax K-r Kit 18-55mm
Mirrorless
Nikon 1 J1 Kit 10-30mm VR F3.5-5.6
Pentax K-01 18-55mm
Olympus PEN E-PM1 Kit 14-42mm
Kompaktni
Leica V-Lux 30
Nikon CoolPix P500
Canon PowerShot SX40 HS
FujiFilm FinePix HS20 EXR
Што знам мирорлес се зема најчесто ако сакаш нешто компктно и моќно. Е тука има едно АМА, што значи заради димензиите се губи на перформанси.Здраво, потребен ми е совет.
главно ми треба помош околу избор на тип на апарат дали: DSLR, Mirrorless, или Kompaktni. после е полесно, што би одбрале вие? или ваш предлог за околу 30000 ден. за секојдневна употреба имам идиотче, ми треба апарат за по уметнички слики
изборот ми е следен:
Mirroress камери се мали ако им ставиш мал објектив, али ако му клаиш поголем објектив - ојд компактноста и пак ќе треба да ја носиш во торбаЗдраво, потребен ми е совет.
изборот ми е следен:
DSLR
Nikon D3100 Kit 18-55mm VR
Canon EOS 1100D kit 18-55 IS
Pentax K-r Kit 18-55mm
Mirrorless
Nikon 1 J1 Kit 10-30mm VR F3.5-5.6
Pentax K-01 18-55mm
Olympus PEN E-PM1 Kit 14-42mm
Kompaktni
Leica V-Lux 30
Nikon CoolPix P500
Canon PowerShot SX40 HS
FujiFilm FinePix HS20 EXR
Мислам дека подобра е сони затоа што има поширок агол 4.0 - 16.0mm (28 - 112mm), за разлика од канонот 6,6-21,6 (37 – 122 mm)Сакам да земам фотоапарат па се двоумам околу дава модела:
SONY S 3000 S
Canon-PowerShot A495
Секакви критики се добродојдени. Cе надевам дека ќе ми помогнете при изборот на фотоапарат.