Нема ништо мое, јас сликам, постирам и јадам
Се вработи во нов ресторан, поексклузивен, па смени стил
1. Тука во италија иматрадиција за нова годинана полноќ да се служи леќа со ...cotecchino
За пари и среќа во новата година. Он го презентира на негов начин: равиоло од котекино со леќа, крема од леча и златен прав, кои што не сум го фатила на сликава
2. Чорба од 2-3 вида на риба со малку кокосово млеко, компир и икра
3. Едноставно ова, кинг краб, работата е дека ретко се наоѓа и е спремено на начин да биде меко месото
4. Телешко, од надвор крвкаво а внатре меко, салса од лешник, боривници, лисичарки и компир
5. Равиоло од туна што го чади во моментот кога го сервира, полно со рикота и некои зеленчуци
6. Едно од моите омилени, гамбери обвиткани во крвкава сланина
7. 8. Риба скоро незготвена, со крцкави карнонизрани лепчиња, ијра, компир...малку се брзам стигнав на работа
9. Па варијанта на чирба од риба
[DOUBLEPOST=1547111779][/DOUBLEPOST]
Не се работи за мое мислење. Тоа е правило што се учи во фотографскиот занает. Во право си дека не треба да се далеку од реалноста штом се предвидени за реклама, но токму во тоа и е проблемот - тие се далеку од реалноста, барем како што се гледаат на мојов монитор. Се разбира, не можам да гарантирам дека мојот монитор реално ги репродуцира фотографиите. Штом се за реклама, најдобро е да ги прилагодиш на целта - дали ќе бидат печатени или гледани на просечни или квалитетни екрани. Форумџииве можат да ти помогнат со информација како изгледаат на нивните уреди. Итн...Рекламните кампањи во никој случај не се едноставна работа ама тоа е веќе тема прилично надвор од моите познавања
Ако го ставам јадењето до фотката, исто е!!! Апсолутно исто! За на инстаграм ми се, ако зголемам топлина ќе изгледаат вештачки боите