Формула 1 - сезона 2024

За кои (мин.1, макс. 3) возачи ќе навивате во 2024?

• Серхио Перез - Ред Бул Хонда

Гласови: 0 0,0%
  • Логан Сарџент - Вилијамс Мерцедес

• Жу Гванжу - Кик Заубер Ферари

• Валтери Ботас - Кик Заубер Ферари

• Кевин Магнусен - Хаас Ферари

• Нико Хулкенберг - Хаас Ферари

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.698
Поени од реакции
42.283
На некое говно стварно му смета Хорнер. По се мислам дека се олошите од Форд. Само тие лаеја и бараа некаква одговорност.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.410
Поени од реакции
16.664
На некое говно стварно му смета Хорнер. По се мислам дека се олошите од Форд. Само тие лаеја и бараа некаква одговорност.
Ја сумљам на Хамилтон.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.969
Поени од реакции
45.252
Oк, и?
I don't get it.

Освен овие два твита од

1709223282757.png

Ништо поише не најдов на оваа тема на нет. Освен Тото што квичи моментално со вака така муабети.
Автоматски споено мислење:

Сега за сега само една новинарка се изјасни за leak-ов

1709226377129.png

Последно уредено:
Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Него што приметив, нема врска директно со спортов, ама со нас ко фан база, ова Нетфликс уствари неоправлива штета нанесе, и штуро и сакато почна да гледа Формула 1 а врска нема од спортов, се заљубија од едитирани исфорсирани причи на стриминг платформа, што све на рилсови ми излага и гледа формула мајко мила, позерај до позерај.

Неам ништо против фан базата да расте тоа е добро за самиот спорт ама имам против таргетот, на 1-2 нормални, 8 инфлуенсерки или инфлуенсери имаш, што се палат на фризурата на Леклер или Сајнц и не знаат ни што е DRS, и имаа тригер периодов зашто Хорнер сеуште работи и не е суспендиран.
Ова е чист американски менталитет на водење бизнис - profit profit profit profit, cash out, bankrupt.
Беше Ф1 падната пред да земе Либерти не викам и овие стварно го модернизираа спортот, многу убаво ги изиграа социјалните мрежи и потоа Нетфликс.
Ама се што прават е за quick profits и графиконите на кварталните извештаи да им имаат стрелки нагоре никако "стагнација" односно стабилизација. Затоа и ги додаваат овие улични трки во Лас Вегас, Мајами, Саудиска, итн а ги исфрлаат класичните стази дека не се толку профитабилни. Плус спринтови и 24 викенди наместо 20 да биде максимум.

Но според мене ова се ќе им се удри од глава и овие нови фанови што сакаат да ги привлечат никогаш нема да бидат долгорочни Ф1 фанови бидејќи они не го гледаат спортот за болидите, иновациите и трките. Они го пратат дека е шема, а шемата утреден нешто друго ќе биде. Во меѓувреме старите фанови на Ф1 губат интерес посебно со woke глупостите.

Типувам дека Либерти ќе го шитне спортот во истиот момент кога ќе проценат дека не можат да ја молзат кравата повеќе и ќе го остават Ф1 во бетер позиција од која го најдоа.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.632
Поени од реакции
5.353
Sainc
alonso
max
charles
rusel ...

14 vozaci vo 0.9 razlika

rezultati

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.698
Поени од реакции
42.283
ни ова не е права слика, у FP2 имаат скоро секунда побрзо возено. На квалификациите ќе се види кој како стои. Иако очекувам да биде многу потесно од лани.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.632
Поени од реакции
5.353
ни ова не е права слика, у FP2 имаат скоро секунда побрзо возено. На квалификациите ќе се види кој како стои. Иако очекувам да биде многу потесно од лани.
Zborea komentatorive deka Mercedes se vratile na mapa za trka sto ja imaat zatoa i malku pospori od FP2 (iako ova so doza na rezerva da se zeme u isto vreme i na sostanok bev od rabota taka sto poise obrnav vnimanie na sostanokot nego na komentatorot

Inace da daleku e ova od prava slika

Член од
6 април 2014
Мислења
5.090
Поени од реакции
6.459
Davat nekade F1 na Tv? Sportklub?

Kajgana Shop

На врв Bottom