Формула 1 - сезона 2012

Член од
20 јули 2010
Мислења
909
Поени од реакции
2.228
Aлосно го покажа и докажа она шо веќе се знаеше, а то е кој е најдобар шофер во Ф1 на денешницата. Секоја чест.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Хамилтон и Малдонадо се и двајцата со подеднаква вина. При влез во кривината беа изедначени и Хами требаше да остои простор а не да го истурка од патека. Е сеа Малдонадо од никаде се убацува пак на стаза и доаѓа лева кривина Хами пак не остава простор за уште еден болид и одма колизија, и јас да сум двапати не пупуштам да беше повеќе од пола болид напред Хами разбирливо Малдонадо ке го кркаше а вака 70% ке помине без санкција.

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Luis na popushti ? Nema shansa, da se obvinuva nekoj zasto ne popustil, ne deka ti go pravis toa, e nonsens, klasicen fail, ko i potegot na Maldonado, koj nemase trpenie i sega namesto na podium, ke si ja lupa glavata od zid radi propustenata sansa..
Луис беше во проблеми, немаше грип, МекЛаренот му занесуваше да едната страна, со што аналогно му задаваше проблеми и во влегувањето во кривините, а и во развојот на брзината. Малдонадо штом ја намириса шансата се знаеше дека ќе загризе одма и Хамилтон тука немаше што да бара. И да му одолееше на тој дуел, на круг ипол пред крајот Пастор уште 5 пати ќе му се отвореше и или ќе го поминеше, или ќе завршеше како што заврши. Оваа му е 6та сезона на Хамилтон во Ф1 и такви глупости се наситивме веќе сите. Ако главата уште не му е зреана од сите претходни пехови, ќе си ја чука истата додека и не си ја скапа. Тие 12 пропуштени бода може злато да вредат во ноември кога ќе се решава сезоната.

Stef_12

Player hater
Член од
15 јануари 2009
Мислења
1.023
Поени од реакции
644
Aлосно го покажа и докажа она шо веќе се знаеше, а то е кој е најдобар шофер во Ф1 на денешницата. Секоја чест.
Мислам годинава ќе биде шампион.

Член од
11 јануари 2012
Мислења
32
Поени од реакции
20
Браво за Шуми, заслужи и тој малку среќа да го потера годинава.

Апелирам на коментаторите на МТВ да им се даде лап-топ и да се уклучат на лајв тајминг за да не тропаат повторно во стил Хамилтон повторно во бокс (го измешаа со Батон) ,зашто е Шумахер 11-ти и слични работи кои им се повторуваат во секоја трка

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
20 сек казна за Малдонадо поради небезбдно враќање на патеката.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.077
Поени од реакции
45.935
Луис беше во проблеми, немаше грип, МекЛаренот му занесуваше да едната страна, со што аналогно му задаваше проблеми и во влегувањето во кривините, а и во развојот на брзината. Малдонадо штом ја намириса шансата се знаеше дека ќе загризе одма и Хамилтон тука немаше што да бара. И да му одолееше на тој дуел, на круг ипол пред крајот Пастор уште 5 пати ќе му се отвореше и или ќе го поминеше, или ќе завршеше како што заврши. Оваа му е 6та сезона на Хамилтон во Ф1 и такви глупости се наситивме веќе сите. Ако главата уште не му е зреана од сите претходни пехови, ќе си ја чука истата додека и не си ја скапа. Тие 12 пропуштени бода може злато да вредат во ноември кога ќе се решава сезоната.
Apsolutno se soglasuvam so tvojot stav i rekov, Maldonado 1000% ke go pominese do krajot na trkata Luis i ke zavrsese na podium no prvo, kolku i nie na forumi da go razglabame ova, gen si e gen, nema beganje od toa, trkalo da mu fali na Luis, ke 'rzi, taka e zborot, i toa e toa, za istovo svesni se site koi mu se rivali na patekata, za ova e svesen i Maldonado ali pustoto neiskustvo tuka im presudi i na dvajcata za zal, prasanje e i Luis kolku ke uspeese do kraj i 4ti da zavrsi, ne pamtam sega kolkava bese razlikata so ostanatite, pogotovo Shumi i Weber koi letaa na patekata, ali Maldonado trebase da priceka za uste eden napad, 1000 priliki ke imase za toa, priliki daleku polesni od ovaa i priliki kade ednostavno Luis voopsto i nemase da ima sansa da brani asalno, pa ke bese pominat rutinski ali toa e, pamet za drug pat.

S

Stivie G

Гостин
Во принцип најдобрите се секојпат најомразени. Отвори ја темата за НБА ќе прочиташ хејт кон Леброн во скоро секој пост, отвори ја тука темата ќе прочиташ хејт кон Фетел и тоа дека не бил добар возач. Сакале нејќале Фетел си има 2 шампионски титули. Не се освојуваат 2 титули туку-така(не сакам некој да ми возврати дека имал најдобар болид).
Најлошо од се е што истите шо сега плукат по него по 2-3 сезони ќе го возвишуваат и тогаш ќе биде најдобар за нив во случај да отиде во Ферари или Мекларен.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Aлонсо дефинитвно најкомплетниот возач на гридот така ти се трка бе со муда каква агресивност пукна по рестартот по безбедносното возило го изеде Грожјан одма значи знае кога да биде агресивен и знае кога да калкулира а не како Хамилтон мора да се признае подобрен е сезонава не е како минатите ама ете уште не ги искоренил тие негови екстремни маневри и баш овој негов потег може да го чини титулата.

Шуми беше одличен,коментаторот е во право кога вели дека ништо не е вина на Шуми освен евентуално тоа со Бруно Сена друго ништо за све е крив неговиот тим и ете си возеше си претекнуваше полека како што иде крајот и на крај се посреќи со глупоста на неискусниот Малдонадо и пристрасниот Хамилтон.
Фетел може само да учи од Алонсо.

Кими како Кими си возеше константно и добро имаше добри потези од негова срана на стартот беше многу храбар со потегот и возеше констатно добро.
И веќе не знам по кој пат во пит стопот на Мекларен докажаа дека се епик ботови па како може такви грешки секоја трка не ми е јасно какви ботови уште па и дезинформации му даваат на Хамилтон по радио:facepalm:

А со Батон што бидна бе ?!! се изгуби типов по првата победа во Австралија.
Све на све епик сезона :)

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.550
Моментот со гумите на Маса во боксот :pos:

Q

qazwsxedc

Гостин
E toa i ja do sea ne sum videl , mu stavaat medium gumi na site trkala a na predno levo soft i dur im teka ode vozot.
имаше иста таква случка во бразил 2010,исто на маса му ставија 3 хард гуми,а на предното лево тркало софт,па тогаш извозе еден круг и пак влезе да му ја заменат таа гума.:D

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Нема везе. Малдонадо беше назад, не беше ни со половина болид влезен во свиокот. А и тој кој што е назад е секогаш крив. Но, ако сакаше Хамилтон можеше да го избегне, но мислам кој и да беше возач на негово место, немаше да го пушти да помине, според мене, иако во наредниот свиок Пастор ќе го поминеше. Вака и едниот и другиот останаја со к... враце. Искрено, криво ми е за Луис, бидејќи извозе добра и стрплива трка и да имаше малце повеќе среќа, можеше и да победи. Алонсо, уште еднаш покажа дека некогап болидот не е важен, колку желбата и среќата во трката. Секоја чест.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Maлдонадо башка е казнет со 20 секунди од 10 место на 12 не е некоја казна но ете иницира на кој е крив.
http://www.formula1.com/news/headlines/2012/6/13503.html

Како и да е Хамилтон не требаше да затвара туку требаше да попушти да земе во предвид дека си има работа со неискусен возач и да попушти кога гледа дека си има проблеми со болидот.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Ако Алонсо стане шампион, Ферари за следната сезона место Маса под итно да го земаат Малдонадо :D

Kajgana Shop

На врв Bottom