Формула 1 сезона 2009

• Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување

Дали правилата конечно ја направија Ф1 интересна и рамноправна?

• Да

Гласови: 86 41,3%
  • Не

Гласови: 122 58,7%

• Вкупно гласачи
    208
Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Браун ГП (поранешна БАР Хонда)
17. Батон
18. Баричело
BAR Honda > Honda Racing > Brown GP:wink:
-сезонава што следува....јас мислам дека ќе нема тим којшто нема да забележи победа...како што рече џиш,ист мотор,иста коњажа,иста тежина,мењач и тн.само штелувањето,возачот и стратегијата со гориво одлучуваат....
-сите возат со исти гуми 3 сезони уназат....bridgestone:nesum:

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.929
Поени од реакции
500
А трките со Шумахер беа интересни? Значи тебе интересно ти е да се знае кој е победник на шампионатот уште од 8 трка. нц нц нц
Ми беа интересни од проста причина што навивав за Шумахер :wink:. Меѓутоа ако си прател Формула 1 (а мислам дека си прател) тогаш исто така ти е познато дека Шумахер секогаш одеше на победа. Значи и тие неколку сезони кога не беше шампион тој секогаш возеше агресивно (рака на срце понекогаш и премногу агресивно), за разлика од Хамилтон кој ако направи разлика во поени на почетокот од сезоната, потоа цела сезона калкулира и оди на сигурно. Е од тој аспект не сакам такви возачи и новите правила ќе го направеа првенството поинтересно. Меѓутоа како што кажаа погоре правилата ќе се воведат од следната (а не од оваа година) па затоа ќе видиме што ќе биде дури во 2010.

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
во ерата на шуми,не гледав ф1 поради него....предосадно беше некако....

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Ми беа интересни од проста причина што навивав за Шумахер :wink:. Меѓутоа ако си прател Формула 1 (а мислам дека си прател) тогаш исто така ти е познато дека Шумахер секогаш одеше на победа. Значи и тие неколку сезони кога не беше шампион тој секогаш возеше агресивно (рака на срце понекогаш и премногу агресивно), за разлика од Хамилтон кој ако направи разлика во поени на почетокот од сезоната, потоа цела сезона калкулира и оди на сигурно. Е од тој аспект не сакам такви возачи и новите правила ќе го направеа првенството поинтересно. Меѓутоа како што кажаа погоре правилата ќе се воведат од следната (а не од оваа година) па затоа ќе видиме што ќе биде дури во 2010.
А се сеќаваш како се заеба Хамилтон пред две сезони? Се префорсира последната трка во Бразил и се заеба. Иначе да не беше Хамилтон пак ќе гледавме досадни трки (или можеби Маса vs Кими).

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.929
Поени од реакции
500
А се сеќаваш како се заеба Хамилтон пред две сезони? Се префорсира последната трка во Бразил и се заеба. Иначе да не беше Хамилтон пак ќе гледавме досадни трки (или можеби Маса vs Кими).
Па мислам дека се префорсира баш заради тоа што постепено ја губеше предноста во генерален пласман. Башка тоа му беше прва сезона така што немаше искуство, а и самиот не се надеваше дека ќе стигне во позиција да се бори за шампионска титула. Меѓутоа тоа што го успушти пред 2 сезони предходната го доби (на ваков или онаков начин). Што се однесува до вториот дел од постот мислам дека немаше да гледаме досадни трки. Баш напротив ќе постоеше ривалство меѓу Фернандо Алонсо и двоецот на Ферари, а можеби и Кубица ќе добиеше шанса. Во секој случај едвај чекам да започне новата сезона и поради фактот што сите велат дека Браун ГП (порашна Бар Хонда) се исклучително брзи оваа година, па ме интересира како на тоа ќе одговорат старите добри гиганти:vozbud:.

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Кој датум започнува F1 сезоната ?

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Ова крајно бесмислено предлог правило на недела дена пред почетокот на сезоната од страна на ФИА е едногласно одбиено од сојузот на на Ф1 тимовите, но за оваа сезона .. 2010 можно да биде подетално разработено и воведено ... :jaj:

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Мислам дека предлогот и не е лош. Така би гледале повеќе борба за прво место, а не педерско возење постојано на 2 - 3 то место и ссобирање бод по бод.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.918
Поени од реакции
8.789
може некој да направи посебна тема за оваа Ф1 сезона со убав вовед па да има место каде што ќе можеме да водиме дискусија:):smir:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Што фали тука? Си продолжуваме понатаму, правилото е откажано... Подоцна темата ке добие само друг наслов.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.918
Поени од реакции
8.789
ок, не е проблем само прашав, нов наслов и готово:smir:

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
многу глупо...никој од возачите ни хамилтон ни маса, кими не се согласиле! - Зошто?
А што ако на пример маса победи на 6 трки, а хамилтон е 6 трки втор, останатите немора да ги вози више:toe:нека влезе резервниот, пропаѓа цела сезона натака?
не дека нема теоретски шанси него се намалува борбата мислам...
Според мене најдобро ќе е да ги стават бодовите
1. Прво место - 12 бода
2. Второ место - 8 бода
3. Трето место - 6 бода
Вака ќе има поголема разлика од 1 и 2 место така да ќе биде значајно дали си тепал или си втор:toe:моментално 10 и 8 и не е некоја разлика

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.918
Поени од реакции
8.789
многу глупо...никој од возачите ни хамилтон ни маса, кими не се согласиле! - Зошто?
А што ако на пример маса победи на 6 трки, а хамилтон е 6 трки втор, останатите немора да ги вози више:toe:нека влезе резервниот, пропаѓа цела сезона натака?
не дека нема теоретски шанси него се намалува борбата мислам...
Според мене најдобро ќе е да ги стават бодовите
1. Прво место - 12 бода
2. Второ место - 8 бода
3. Трето место - 6 бода
Вака ќе има поголема разлика од 1 и 2 место така да ќе биде значајно дали си тепал или си втор:toe:моментално 10 и 8 и не е некоја разлика
јас не би се замарал многу со бодувањето мене ми е убав и стариот начин:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom