Apokalipto
Tredici
- Член од
- 4 март 2007
- Мислења
- 15.576
- Поени од реакции
- 2.585
Правилата остануваат за оваа сезона
BAR Honda > Honda Racing > Brown GP:wink:Браун ГП (поранешна БАР Хонда)
17. Батон
18. Баричело
Ми беа интересни од проста причина што навивав за Шумахер :wink:. Меѓутоа ако си прател Формула 1 (а мислам дека си прател) тогаш исто така ти е познато дека Шумахер секогаш одеше на победа. Значи и тие неколку сезони кога не беше шампион тој секогаш возеше агресивно (рака на срце понекогаш и премногу агресивно), за разлика од Хамилтон кој ако направи разлика во поени на почетокот од сезоната, потоа цела сезона калкулира и оди на сигурно. Е од тој аспект не сакам такви возачи и новите правила ќе го направеа првенството поинтересно. Меѓутоа како што кажаа погоре правилата ќе се воведат од следната (а не од оваа година) па затоа ќе видиме што ќе биде дури во 2010.А трките со Шумахер беа интересни? Значи тебе интересно ти е да се знае кој е победник на шампионатот уште од 8 трка. нц нц нц
А се сеќаваш како се заеба Хамилтон пред две сезони? Се префорсира последната трка во Бразил и се заеба. Иначе да не беше Хамилтон пак ќе гледавме досадни трки (или можеби Маса vs Кими).Ми беа интересни од проста причина што навивав за Шумахер :wink:. Меѓутоа ако си прател Формула 1 (а мислам дека си прател) тогаш исто така ти е познато дека Шумахер секогаш одеше на победа. Значи и тие неколку сезони кога не беше шампион тој секогаш возеше агресивно (рака на срце понекогаш и премногу агресивно), за разлика од Хамилтон кој ако направи разлика во поени на почетокот од сезоната, потоа цела сезона калкулира и оди на сигурно. Е од тој аспект не сакам такви возачи и новите правила ќе го направеа првенството поинтересно. Меѓутоа како што кажаа погоре правилата ќе се воведат од следната (а не од оваа година) па затоа ќе видиме што ќе биде дури во 2010.
Па мислам дека се префорсира баш заради тоа што постепено ја губеше предноста во генерален пласман. Башка тоа му беше прва сезона така што немаше искуство, а и самиот не се надеваше дека ќе стигне во позиција да се бори за шампионска титула. Меѓутоа тоа што го успушти пред 2 сезони предходната го доби (на ваков или онаков начин). Што се однесува до вториот дел од постот мислам дека немаше да гледаме досадни трки. Баш напротив ќе постоеше ривалство меѓу Фернандо Алонсо и двоецот на Ферари, а можеби и Кубица ќе добиеше шанса. Во секој случај едвај чекам да започне новата сезона и поради фактот што сите велат дека Браун ГП (порашна Бар Хонда) се исклучително брзи оваа година, па ме интересира како на тоа ќе одговорат старите добри гиганти.А се сеќаваш како се заеба Хамилтон пред две сезони? Се префорсира последната трка во Бразил и се заеба. Иначе да не беше Хамилтон пак ќе гледавме досадни трки (или можеби Маса vs Кими).
Наредниот викенд. На 29ти е трката.Кој датум започнува F1 сезоната ?
јас не би се замарал многу со бодувањето мене ми е убав и стариот начин:smir:многу глупо...никој од возачите ни хамилтон ни маса, кими не се согласиле! - Зошто?
А што ако на пример маса победи на 6 трки, а хамилтон е 6 трки втор, останатите немора да ги вози вишенека влезе резервниот, пропаѓа цела сезона натака?
не дека нема теоретски шанси него се намалува борбата мислам...
Според мене најдобро ќе е да ги стават бодовите
1. Прво место - 12 бода
2. Второ место - 8 бода
3. Трето место - 6 бода
Вака ќе има поголема разлика од 1 и 2 место така да ќе биде значајно дали си тепал или си втормоментално 10 и 8 и не е некоја разлика