Формула 1 Сезона 2011

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Честитки за Vettel!! Највеќе ме изненади Батон, честитки за неговата 3та позиција и секако Шумахер!! Од последно место завршо 5-ти! Одлична трка

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Ме чуди зошто Батон вози со муда само кога Хамилтон ќе испадне?

Така беше во Канада, така беше и денеска на Спа.

Да вози секогаш така, а не како што има обичај да легачи и да си вози на сигурно со минимален ризик, ќе беше многу погоре на табелата.
--- надополнето: Aug 28, 2011 7:45 PM ---
Германските коментатори рекоа дека 50-50 е вината тука, односно, дека и двајцата подеднакво згрешиле со тоа што Хамилтон го извлече подебелиот крај.
Хамилтон на Твитер лично се извини поради инцидентот што го предизвикал. Си ја призна вината и се извини на фановите/неговиот тим/тимот на Кобајаши.
--- надополнето: Aug 28, 2011 7:46 PM ---

Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
Се враќам после суспензијата и терор ден.. Хамилтон аут, Арсенал 8ка... Не знам ниту шо да напишам

Честитки до Ветел за 2та титула

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.332
Поени од реакции
5.326
Кажете ми кога има снимка од трката ????

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
ај да му ја честитам на петел победата (а и втората титула) одлично извози
а и Шумахер исто така

ЅВЕР :cool:

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
нај шо се нервирам е кога бришат од јутуб (како и овој линк од претходниот пост)
да не ме мрзеше ќе го хостирав видеото оти си го имам спуштено

евате беља

Massa: Da ne mislim da mogu pobijediti – spakirao bih kofere

Felipe Massa svjestan je svoje loše forme u odnosu na Fernanda Alonsa, ali inzistira da ga se ne boji i da još uvijek ima ono što je potrebno za vožnju na najvišem nivou.
Statistički gledano, Massa je ove godine tek tri puta u dvanaest utrka bio brži od Španjolca u kvalifikacijama.

“Pa, jednostavno je. U tom području je Fernando puno brži od mene. Radim na tome da okrenem situaciju u svoju korist i mislim da vidim pozitivan napredak.”​
Podsjetimo, Brazilac je 2008. godine skoro postao svjetski prvak, a od tada nije zabilježio nijednu pobjedu.

“Ništa se nije promijenilo, ja sam potpuno isti. Istina je da od tada nemam pobjeda, ali još uvijek imam iste ambicije i odlučnost.”​
Što se tiče iduće sezone, komentirao je:

“Ne očekujemo puno promjena pravila za iduću sezone, pa je od iznimnog značaja da razvijemo ovaj auto što je moguće više. Bolidi će biti evolucija ovogodišnjih. Ja sam još vozač za pobjede. Da u to ne vjerujem, spakirao bih kofere i otišao doma.”​

п,с чудна работа наместо од маса да има слика погоре има од сајтот​

Член од
31 јули 2011
Мислења
270
Поени од реакции
237
ФИА го потврди календарот на трки за 2012 година. Календарот има 20 трки, САД влегува како нова патека, и Бахреин ја заменува Турција.

March 18 - Australia
March 25 - Malaysia
April 15 - China
April 22 - Bahrain
May 13 - Spain
May 27 - Monaco
June 10 - Canada
June 24 - Valencia, Europe
July 8 - Great Britain
July 22 - Germany
July 29 - Hungary
September 2 - Belgium
September 9 - Italy
September 23 - Singapore
October 7 - Japan
October 14 - Korea
October 28 - India
November 4 - Abu Dhabi
November 18 - United States
November 25 - Brazil

ИЗВОР
нај шо се нервирам е кога бришат од јутуб (како и овој линк од претходниот пост)
да не ме мрзеше ќе го хостирав видеото оти си го имам спуштено

евате беља
Може линк да ми пратиш ако ти е некаде на сервер да го симнам?

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
друже немам на сервер ама ај напиши schumacher spa 2011 start па ќе го спуштиш второто клипче (само побрзо оти и ова можи да го тргнат пичка им мајчина)

еве за ова мислев

0 : 55
како само го помина русинот и тоа на кочење
како воз бандера :vozbud:

Toro Rosso će dobiti nove vlasnike i zvat će se Team UAE?
Španjolski mediji pišu da će IPIC za nešto više od tjedan dana preuzeti vlasništvo nad Scuderijom Toro Rosso, koja će se od sljedeće sezone zvati Team UAE.

IPIC od VN Italije preuzima Toro Rosso?
Prema pisanju španjolskih medija, Scuderia Toro Rosso će od VN Italije dobiti novog vlasnika, a riječ je o International Petroleum Investment Companyu (IPIC) iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Momčad bi se od sljedeće sezone trebala zvati Team UAE.
IPIC bi preko vlastite F1 momčadi reklamirao vlastite kompanije, što uključuje španjolskog naftaša Cepsa, banku Falcon i Nova Chemicals (posljednje dvije kompanije odnedavno se reklamiraju na bolidima momčadi). IPIC bi Formulu 1 tako iskoristio za reklamiranje svih svojih aktivnosti, ali s posebnim naglaskom na Cepsu, koju planiraju proširiti po Europi.
Spomenimo i da je IPIC većinski vlasnik Aabara, koji je suvlasnik Daimlera i njihove F1 momčadi, Mercedes GP Petronas.
Momčad će dobiti novu tvornicu na otoku Yas?
Dio britanskih medija piše i da je izgradnja nove Toro Rossove tvornice na Bliskom istoku u punom zamahu. Nova tvornica navodno se gradi na otoku Yas Island, na kojem je smještena i staza Yas Marina. Team UAE, kako bi se momčad trebala zvati, ne namjerava odustati od korištenja tvornice u Faenzi i zračnog tunela u Bicesteru.
http://www.f1racing.com.hr/formula-1/toro-rosso-ce-dobiti-nove-vlasnike-i-zvat-ce-se-team-uae
тим УАААААААЕ :)

Член од
31 јули 2011
Мислења
270
Поени од реакции
237
друже немам на сервер ама ај напиши schumacher spa 2011 start па ќе го спуштиш второто клипче (само побрзо оти и ова можи да го тргнат пичка им мајчина)

еве за ова мислев

0 : 55
како само го помина русинот и тоа на кочење
како воз бандера :vozbud:
Симнато ми е тоа уште пред два дена :) Го барав тоа другото оти е 10 минути, арно ама налетав на снимка од цела трка од кокпитот на 720х576 93 мин. Шумахер е 10 круга, после се менуваат Вебер, Алонсо.. Ако сака некој линк по пп.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Schumacher se bori za naslov prvog pretjecatelja

Sezona Formule 1, kako se bliži kraju, ipak ne ispada toliko katastrofalnom za Michaela Schumachera. Borit će se 42-godišnji Nijemac do njezina kraja za jednu laskavu titulu...

Prema preciznom izračunu iskusni pilot Mercedes GP-a u 12 je dosadašnjih ovosezonskih utrka izveo 51 uspješni manevar pretjecanja. Po tom parametru drži treće mjesto u poretku aktualnih F1-vozača.
Na prvom je mjestu Jenson Button iz McLarena sa 62, a na drugom Mark Webber iz Red Bulla s 56 pretjecanja.
Sedmerostruki je svjetski prvak u Formuli 1 prošle nedjelje na VN Belgije u utrku krenuo s posljednjega, 24. mjesta. Mnogobrojnim je uspješnim napadima na vozače ispred sebe izborio za čak 19 mjesta bolju konačnu poziciju, završivši utrku na visokome petom mjestu.
''Zabavljam se u situacijama pretjecanja. Tada u potpunosti do izražaja dolazi moje bogato iskustvo'', kazao je slavni Nijemac.

http://gol.dnevnik.hr/clanak/rubrika/automoto/formula-1-schumacher-se-bori-za-naslov-prvog-pretjecatelja.html

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
ФИА го потврди календарот на трки за 2012 година. Календарот има 20 трки, САД влегува како нова патека, и Бахреин ја заменува Турција.
Ја избација Турција :eek: !?!? ........ Ццццц дебили. Турција ми беше една од подобрите евро патеки, широка е, идеална за претекнувања и имаше еден од најфамозните свиоци во Ф1, познатиот turn 8. Штета стварно, губење на квалитет е ова, имале Берни и компанија и други многу подобри опции за избацување од Европа. Глупости стварно .. Радо ќе се гушиме во Барселона, Валенсија, Маџарска и Монако.

Инаку после недоразбирањата пред Белгиското ГП ..
- Рено и Ник Хајдфелд ја прекинаа соработката. Петров и Сена ќе бидат во кок питот на Рено во остатокот од сезоната, а Грожан 3та опција.
http://www.formula1.com/news/headlines/2011/9/12480.html

Bye bye Nick :( .. Се надевам дека догодина ќе го гледаме во нов конкуретен тим.

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
Доменикали: „Фетел сеуште не е лидер!“ :)

...Италијанецот беше запрашан од германскиот неделник Bild am Sonntag дали најмладиот светски Ф1 првак, Себастијан Фетел може да се смета како вистински тимски „лидер“.
„Навистина, постојат само двајца, а тоа се Фернандо Алонсо и Михаел Шумахер. Не гледам други.“ - гордо изјави Доменикали. „Фетел сеуште не е лидер. На пат е, но не е сеуште како Михаел и Фернандо.....

.......На крајот Доменикали искоментира околу моменталната доминација на Red Bull во Ф1 и околу лекциите кои Ferrari би можел да ги научи од производителот на енергетски пијалоци.

„Со сета почит, тие имаат само една шампионска титула, а ние 16. Кога Red Bull ќе постигнат половина од тоа што ние сме го освоиле, тогаш можеби ќе подразмислиме.“

П.С. У поим ги уби и вундеркиндот и лименките!!! :cool:

gelcev

Scuderia Ferrari
Член од
13 август 2008
Мислења
451
Поени од реакции
10
Ako nekoj odi na trkata vo Monza i saka drustvo neka mi pise

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
gelcev обавезно да сликаш или снимаш!
и Никол да ја чкрапниш ако можиш

Obnovljena staza u Imoli dobila status '1'

Formula 1 iz Imole je otišla nakon trke 2006., nakon čega je staza ostala sa statusom koji omogućava samo održavanje testiranja. Međutim, staza je sada potpuno obnovljena.

Imola nakon 't1' dobila status '1'
Tehnički delegat Svetske automobilističke federacije, Charlie Whiting obavio je inspekciju obnovljene staze Enzo e Dino Ferrari pored Imole.
Popularna Imola, na kojoj se trka poslednji put vozila 2006., dobila je ocjenu "1", što znači da sada može biti domaćin trkama Formule 1.
Imola je u prethodnih nekoliko inspekcija dobila ocjenu "1T", čime je imala status staze koja udovoljava kriterijima Formule 1, ali samo za testiranja.
U međuvremenu je otpočela velika obnova staze koju je vodio Hermann Tilke, po čijim su projektima izgrađeni novi boksovi, pitlane i paddock.
Šanse za povratak u F1 kalendar su male
"Ponosni smo na sve što smo postigli i ovo je jasan znak da idemo u pravom smeru," izjavio je Walter Sciacca, šef staze. "Sa ovim odobrenjem smo opet u poziciji da budemo domaćin trci Formule 1. Nećemo se ograničavati i ako steknemo dobre ekonomske uslove spremni smo prihvatiti se bilo kojeg izazova."
S obzirom da je Bernie Ecclestone težište F1 kalendara prebacio na bogate istočne zemlje, šanse za povratak Imole u kalendar su prilično male.

http://f1racing.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=956:obnovljena-staza-u-imoli-dobila-status-1-&catid=38:formula-1&Itemid=79

Vettel se "možda" povlači nakon Red Bull-a

чекај бе бате кај ќе бегаш
во Ферари ќе идеше???

Kajgana Shop

На врв Bottom