Формула 1 Сезона 2011

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
Батон колку комотно го претекна на Шуми , а не ко Луис шо се кенкаше зад него 3-4 круга...

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Класично тролање беше тоа од Рикардо како им влезе со задница... :pos:

Член од
22 мај 2011
Мислења
134
Поени од реакции
34
Многу добра трка за Батон..фокусиран стабилен ..секоја чест ..Шумахер звер фантастично вози последниве трки .
Алонсо...шо да кажам за него да се радувам за третото место :cautious:
Фетел..нема шо да се каже неприкосновен е годинава ..јбг
Хамилтон..не би го коментирал...
пс.Се надевам догодина ферари ке има многу ..многу посупериорен болид ..барем така најавуваат..

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Знаете дека теоретски е можно, Себ наредната трка и официјално да ја освои втората титула !?!? :confused:

Брутално и жално е ова шо му се дешава на спортот. И лани можда на квали. РБ беа неверојатни, ама не ја преточуваа таа форма до тој степен за време на трките, посебно не на една Спа или Монца во случајов .. +15 на Монца во однос на МекЛарен која важи за патека на која клучна е брзината и силата на моторот, плииис ....

Шо да кажам, Себ извади и над 100% од болидот сезонава, со лудата аеродинамика што му ја пружи Њуи. 13 ГП трки - 12 подиуми. Ниту едно откажување, ниту еднаш вон топ4. Повеќе здравје.

Позитивно ме изненади и го поздравувам одличното возење на Батон. Иако лошо стартуваше, ќари првин 2 позиции од сударот на Вебер и Маса, па потоа со еден удар утепа 2 муви (Шуми и Луис) и за шлаг го стопи и Шпионот и му држеше дистанца до крај. Ова е мислам прва трка сезонава, Батон вака убаво да истапи и да се истакне пред Луис додека е овој на патеката, мислам дека збореше за овој момент еден форумџија пред некое време. Не знам што беше муабетот со Луис денеска, дали беше пре ус*ан у гаќи по откажувањето на Спа, па затоа не сакаше да влезе во поостар дуел со Шуми, бидејќи очигледно беше дека Мерцедесот не е толку WOW за да се гуши половина трка зад него, се виде барем по Батон како го помина германецот. Значи или критиките на Лауда го имаат окупирано и здрвено малце десното педало на Луис, или пак стварно нешто не беше се' океј со МекЛаренот. Тоа измачување од 30ина круга, го чинеа на крај и пласман на подиумот, заврши во 1 с. со Шпионот.

Што е тука е. Наше е да уживаме во преостанатиот дел од караванот кој во завршницата се сели во Азија, да го видиме новото Индиско ГП и малце посредена Ј.Кореа да искусиме годинава (бидејќи лани беше право харакири) за да се види што стварно има да пружи. Иако никад не сум против дожд ..... Онака малце ..... Колку да има жар .. :D

Член од
18 јули 2010
Мислења
278
Поени од реакции
177
Се беше ок со мекларенот на маслинката. Потоа константно имаше најдобро време при крајот на трката. До него е. Инаку ни батон немаше да помине толку лесно да не влегуваше шумахер во бокс. Но тој веќе имаше договорено дека влегува па не се ни бранеше. Дури не извозе ни цел круг по престигнувањето туку влезе да менува.

Член од
14 август 2010
Мислења
1.224
Поени од реакции
1.484
:pos: Narednata sezona Button ke bide prv vozac vo McLaren, Luis vtor kako sto odat rabotite

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
:pos: Narednata sezona Button ke bide prv vozac vo McLaren, Luis vtor kako sto odat rabotite
и мене така ми изгледа работата
изгледа ќе почнат да се караат како со алонсо во 2007 или тешко оти батон не е како алонсо (ни по карактер ни по брзина)

ко нема памет хамилтон то е ама мене па шо ми е гајле за лутите конкуренти? :)

Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
Батон да вози, како шо вози на моменти, значи цела сезона така, мислам дека е можеби и најдобриот возач... Значи комотно од никаква позиција знај да дојди до победа или подиум.. За Луис неам зборој, иако навивам за него, годинава ја претера.. Ако лани Ред Бул имаја crushkid, сега Мекларен го имаат.. Фетел ита кон 2тата титула, и има изгледни шанси да стане и главен конкурент да му се доближи на Шумахер, со оглед на годините и со оглед на болидот кој го има, кој сигурно и наредната година ќе доминира во Ф1...

Имено, кога Њуи е во тимот, тоа и се очекува... :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Имено, кога Њуи е во тимот, тоа и се очекува... :)
Њуи беше во Мекларен па кај беа од 2000 до 2008? Не е толку иновацијата на Њуи добитна колку шо сите останати се трудат како да го ископираат, наместо да смислат нивно подобро.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
Њуи беше во Мекларен па кај беа од 2000 до 2008? Не е толку иновацијата на Њуи добитна колку шо сите останати се трудат како да го ископираат, наместо да смислат нивно подобро.
Па ако памтиш единствен кој успеа да ја попречи доминацијата на Шумахер, беше Хакинен, и тоа со болид на Њуи... А и Кими имаше добар болид, али немаше среќа.. :)

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
задниве 2 години фетел и батон се најдобри возачи во Ф1,а разликата помеѓу нив е тоа што фетел е константно добар а батон од 5трки на 1 или 2 ке киксне а тоа не е случај и со фетел.. оваа сезона веке е познат шампионот Фетел а Батон да возеше констатно добро сеа ке беше во конкуренција за 1 место а не за 2ро и 3то,се сеќавате пред некоја трка кога батон беше 20 па на крај заврши прв? кога ги помина топ5 за 10 круга и еве како посвежо малце минатата трка повторно батон може не успеа да заврши прв но извози маестрално мислам дека од наредната година веќе овие двајца има да се јадат и те како освен ферари ако напрај нешто па да се замеша,а хамилтон .. како што кажа лауда тој е лудак ке ги убие сите.хамилтон е добар возач ама не како овие двајца и цела трка се мачеше да го помине шумахер, ок шумахер е име сепак може да ја вози стазата со затворени очи али сепак има 40+ години како батон успеа за 2 круга двајцата да ги помине? а за маса да не збориме после 2008...

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
задниве 2 години фетел и батон се најдобри возачи во Ф1,а разликата помеѓу нив е тоа што фетел е константно добар а батон од 5трки на 1 или 2 ке киксне а тоа не е случај и со фетел.. оваа сезона веке е познат шампионот Фетел а Батон да возеше констатно добро сеа ке беше во конкуренција за 1 место а не за 2ро и 3то,се сеќавате пред некоја трка кога батон беше 20 па на крај заврши прв? кога ги помина топ5 за 10 круга и еве како посвежо малце минатата трка повторно батон може не успеа да заврши прв но извози маестрално мислам дека од наредната година веќе овие двајца има да се јадат и те како освен ферари ако напрај нешто па да се замеша,а хамилтон .. како што кажа лауда тој е лудак ке ги убие сите.хамилтон е добар возач ама не како овие двајца и цела трка се мачеше да го помине шумахер, ок шумахер е име сепак може да ја вози стазата со затворени очи али сепак има 40+ години како батон успеа за 2 круга двајцата да ги помине? а за маса да не збориме после 2008...
Другар некако ко да не се разбираш од трки. Ме мрзи да пишувам многу ама колку за твоја информација има и други улоги во формула не е само возачот имаш сетапи, тактики, гуми. Батон ризикува со тие работи и чека да му се поклопат работите. А тоа што ги помина шумахер и Хамилтон си има свое објаснување двајцата се бркаат ги кинат гумите возат на лимит а уствари се поспори бидејки мењаваат правци кога се затвараат влезовите во кривина им се лоши и милион други работи а овој без форсирање ги стига притоа не ги троши многу гумите после тоа ги помина ко воз бандера со добри гуми.

Член од
14 август 2010
Мислења
1.224
Поени од реакции
1.484

Dobiva li Ferrari sljedeće sezone senzacionalno pojačanje?

• Italija, 19.09.2011. 19:38
  • Autor:E.F./T.S.

Španjolski AS donosi u ponedjeljak vijest da bi Fernandu Alonsu sljedeće godine momčadski kolega u Ferrariju mogao postati - Jenson Button.

Jenson Button (Foto: Reuters)

Madridski dnevnik ne navodi izvor informacije, ali piše kako su se glasine o Buttonovom dolasku među ''propete konjiće'' pojačale tijekom Velike nagrade Italije u Monzi prije osam dana. AS piše da britanskom vozaču Formule 1 nije drago što je dvije godine u McLarenu u sjeni sunarodnjakaLewisa Hamiltona te kako zbog toga odugovlači s produljenjem ugovora sa sadašnjom momčadi.
Također, u članku se navodi kako svjetski prvak iz 2009. ima dobar odnos s Alonsom što bi mogao biti jedan od presudnih faktora u odluci. Teško je, međutim, vjerovati da Button u Ferrariju neće biti u sjeni Alonsa, kao što je trenutno Felipe Massa s kojim talijanska momčad nije produljila ugovor.
Šef McLarena Martin Whitmarsh nada se, ipak, da će Button i nakon ove sezone ostati u sadašnjoj momčadi.
"Razgovaramo o novom ugovoru. Siguran sam da ćemo pronaći rješenje za nastavak suradnje još godinama. To je moja želja, a nadam se da je i Jensonova", rekao je Whitmarsh za F1.com.

Izvor :

http://gol.dnevnik.hr/clanak/rubrika/automoto/dobiva-li-ferrari-sljedece-sezone-senzacionalno-pojacanje.html

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
^ Може само да го сањате Батон и да гледате како го пршти на Шпионот уште бар 3 сезони, како возач на МЕКЛАРЕН !!... Договорот кај и да е ќе му биде продолжен. Тој е среќен, МекЛарен е среќен, фановите задоволни од неговите резултати - Suck it. :P

Инаку еве некои новости од деновиве ..

- Сем Мајклс од догодина ќе биде нов спортски директор на МекЛарен. Доаѓа од тимот на Вилијамс каде помина 11 сезони.
http://www.formula1.com/news/headlines/2011/9/12526.html

- Нариан Кардиќјан ќе се врати во кок питот на ХРТ на годинешново ГП Индија, како домашен возач.
http://www.formula1.com/news/headlines/2011/9/12539.html

ПС - Ѕирнете ја само временската прогноза за викендот во Сингапур ! :vozbud::vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom