Формула 1 Сезона 2011

Член од
14 август 2010
Мислења
1.228
Поени од реакции
1.493
Се еба :)
се изврета, па влезе у бокс и стај гуми за дозд а малце врнеше па мораш за суво да стаи. Кога ги ставаше тие гуми вајда брзо возеше во пит и му дадоа казна да помине низ бокс одприлика тоа беше
Otprilika taka bese, so to so ne se izvrte tuku vodese pred Baton i mislese deka ke gi zaebi site a najmnogu Baton ako vlezi i prv stavi gumi za dozd posto pocna silno da vrni, ama se zaeba gadno posto otkako izleze so intermedija gumi za dozd, prestana da vrni, i Alonso so bese pola minuta zad nego go pomina ko pacer, i Luis vide ne vide go svitka opasot i po samo 2-3 kruga pak vleze da si gi vrati letnite gumi, i vo seta nervoza ja precekori maksimalnata brzina vo boksot nadevajki se deka nema da go kaznat oti e crn i mozda ke si recat ajde na sekoe ne ke go kaznuvame, ama ovie stjuardite pak ic nemaja razbiranje za kutriot Luis i ko kaznija drive throu i na site peripetii pak odlicno pomina so izvade cetvrto mesto, samo retko koj go primeti ova posto komentatorot kako i obicno nisto ne seti sto se slucuva a poveketo gledaci go pratat komentatorot :tapp:

Член од
31 јули 2011
Мислења
270
Поени од реакции
237
Се гледа колку гледаш Ф-1. Не беше казнет за пречекорена брзина, туку за опасното возење во моментите кога се изврте и Ди Реста мораше да излезе надвор од патеката за момент. Имаше и разговор со Хамилтон каде тој се правдаше дека не го видел. Секако ова не беше на МТВ така да не си информиран младичу.
--- надополнето: Jul 31, 2011 3:41 PM ---
Otprilika taka bese, so to so ne se izvrte tuku vodese pred Baton i mislese deka ke gi zaebi site a najmnogu Baton ako vlezi i prv stavi gumi za dozd posto pocna silno da vrni, ama se zaeba gadno posto otkako izleze so intermedija gumi za dozd, prestana da vrni, i Alonso so bese pola minuta zad nego go pomina ko pacer, i Luis vide ne vide go svitka opasot i po samo 2-3 kruga pak vleze da si gi vrati letnite gumi, i vo seta nervoza ja precekori maksimalnata brzina vo boksot nadevajki se deka nema da go kaznat oti e crn i mozda ke si recat ajde na sekoe ne ke go kaznuvame, ama ovie stjuardite pak ic nemaja razbiranje za kutriot Luis i ko kaznija drive throu i na site peripetii pak odlicno pomina so izvade cetvrto mesto, samo retko koj go primeti ova posto komentatorot kako i obicno nisto ne seti sto se slucuva a poveketo gledaci go pratat komentatorot :tapp:

Член од
14 август 2010
Мислења
1.228
Поени од реакции
1.493
Се гледа колку гледаш Ф-1. Не беше казнет за пречекорена брзина, туку за опасното возење во моментите кога се изврте и Ди Реста мораше да излезе надвор од патеката за момент. Имаше и разговор со Хамилтон каде тој се правдаше дека не го видел. Секако ова не беше на МТВ така да не си информиран младичу.
--- надополнето: Jul 31, 2011 3:41 PM ---
Е, младичу, јас освен МТВ немам каде друго место да гледам трки и не ја гледав изјавата на Луис, а коментаторот не разбира многу, па се надоврзав на B_O_K_I кој спомена дека ваљда возеше пребрзо во боксот, останатото е како што опишав, испаѓа дека Луис поголема грешка направил отколку што мислев доведувајки други во опасност (повторно по којзнае кој пат), најмалку посакувам ама по се изгледа овие авантури на Хамилтон, некој ке настрада во иднина, драго ми е што те испровоцирав да се зачлениш на форумот, пошто гледам одговорот на мојот пост ти е воедно прв :cool: другпат прво цитирај а под него пиши го твоето мислење

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Казната на Луис беше за опасното враќање во трката, но тоа е тоа, не можат сите да пратат се, особено ако гледате на МТВ... Јас оваа трка ја гледав на спортклуб прајм, канал кој си го доплатив, и е ТОП ! :)

Друго, презадоволен од Луис и Батон, т.е од Мекларените, што особено, моментално се најдобиот болид, и ме храбри тоа што на сите други трки кои следат имале добри резултати предходно... Сакав да победи Луис искрено, за да биди уште поинтересно, но ако победи во СПА, а со овој Мекларен има големи шанси, тогаш Ред Бул и не се така големи фаворитити до крај..

Видовме како Џенсон ја освои титулата преклани, со добар прв дел, и лош втор дел, но тој знаеше како, бидејќи беше задоволен и со помалку бодови, т.е со 4ти и 5ти места, нешто што Ветел го нема, па кога ќе почуствува барем мал притисок, сигурен сум дека ќе има шанса за другите, тука во прв план мислам на Луис, Џенсон и Фер.

Се на се, добар викенд и се гледаме со Ф1 за месец дена

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Штета, огромна штета за Луис е оваа прокоцкана победа. Да врзеше две по ред пред паузава ќе беше .. Мх мх мх ....

Сепак, МекЛарен победи и задоволен сум. Џенсон во негов, искулирано и искусно го демнеше Луис цело време и држеше постојано комотна дистанца пред Себ, пазејќи и на болидот и на гумите исто времено. И да немаше дожд, мислам дека МекЛарените ќе се прикажеа во одлично светло и дека еден од Луис или Џенсон пак ќе се радуваше на крај.

Сега сите на одмор, па следува Спа. Дуел МекЛарен - Ферари, ОПЕТ ! ;)

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
толку се палите на луси дека сакате само тој да победи?
дека е побрз од батон (мислам на суви стази),дека е помлад,дека повеќе претекнува или дека е црн? :confused:
па еве батон победи (и тој е од мекларен)
и да му ја четитам јубилејната 200та победа на батон,упс двестоти настап со победа мислев :)(одлично возење на такви услови) а до вчера хамилтон беше најдобриот на влажни патеки,или правилата не му одговараат со неговиот стил на возење оти малку гуми им даваат на возачите па мора да ги штедат а овие ги еба гумите (изгледа оти е црн) :)
и петел дури претекна на стазата а без да се исчука - уаааааааау
а алонсо задоволен со 3 то место
ѕвер! така титула се освојува (со 3 то место) а фетел со второ до крајот на сезоната
ако се лажиме
а за лотусот или реното (појма немам како да го наречам овој огин и пламен тим)
уште еднаш се потврди дека на хајдфилд не му е за џабе прекарот квик ник
по втор пат оваа сезона се запали (не ник туку болидот) само не дај Боже да се повтори како со лауда на времето
:pos:

Штета, огромна штета за Луис е оваа прокоцкана победа. Да врзеше две по ред пред паузава ќе беше .. Мх мх мх ....

Сепак, МекЛарен победи и задоволен сум. Џенсон во негов, искулирано и искусно го демнеше Луис цело време и држеше постојано комотна дистанца пред Себ, пазејќи и на болидот и на гумите исто времено. И да немаше дожд, мислам дека МекЛарените ќе се прикажеа во одлично светло и дека еден од Луис или Џенсон пак ќе се радуваше на крај.

Сега сите на одмор, па следува Спа. Дуел МекЛарен - Ферари, ОПЕТ ! ;)
:vozbud:
а лименките во сенка ќе се
102% сум сигурен дека така ќе биди инаку ќе си го сечам (ноктот)
ноктот намерно напишав оти во Ф1 се е можно ама мислам дека Ферари и Мекларен ќе се јадат

и кој ќе чека до 28 авг мамето нивно:mad:

ех да имаше секој викенд трки.....

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Честитки за победата на Мекларен и Батон. Не ја гледав трката, ама најверојатно многу сум пропуштил.

п.с. Црнчето пак нешто посра, 1-2 ќе беше ептен добро за враќање на Мекларен.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Враќање на квалификациските гуми догодина?

Квалификациските гуми можно е да имаат свој камбек во Формула 1, откако Пирели им понуди шанса на тимовите да имаат на располагање најмека компонента на гуми која ќе биде користена само во квалификациите.
Квалификациските гуми престанаа да бидат користени по завршетокот на сезоната во 1991, кога на сцена беа и Пирели и Гудиер. ФИА ги забрани гумите по повлекувањето на Пирели, со што единствен снабдувач остана Гудиер.
Во изјава за весникот АУТОСПОРТ, Пол Хембри изјави дека Пирели им ја понудиле идејата на тимовите за враќање на квалификациските гуми за следната година со што се очекува нивно мислење за идејата.
- Им ја пренесовме идејата и сега чекаме фидбек од нив. Ако тоа не го сакаат, ние нема да го направиме. Тоа можеби би било огромен чекор напред, и дел од тимовите може да го прифатат , но можеби и не, - изјави Хембри

http://www.f1almanah.mk/formula1/aktuelno/10473-vrakanje-na-kvalifikaciskite-gumi-dogodina

одлично
:vozbud:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Интересно... ем ќе заштедат на гуми (за квалификации нема да ги возат гумите за трка) ем ќе бидат побрзи.

Јас сум за :)

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Казната на Луис беше за опасното враќање во трката, но тоа е тоа, не можат сите да пратат се, особено ако гледате на МТВ... Јас оваа трка ја гледав на спортклуб прајм, канал кој си го доплатив, и е ТОП ! :)

Друго, презадоволен од Луис и Батон, т.е од Мекларените, што особено, моментално се најдобиот болид, и ме храбри тоа што на сите други трки кои следат имале добри резултати предходно... Сакав да победи Луис искрено, за да биди уште поинтересно, но ако победи во СПА, а со овој Мекларен има големи шанси, тогаш Ред Бул и не се така големи фаворитити до крај..

Видовме како Џенсон ја освои титулата преклани, со добар прв дел, и лош втор дел, но тој знаеше како, бидејќи беше задоволен и со помалку бодови, т.е со 4ти и 5ти места, нешто што Ветел го нема, па кога ќе почуствува барем мал притисок, сигурен сум дека ќе има шанса за другите, тука во прв план мислам на Луис, Џенсон и Фер.

Се на се, добар викенд и се гледаме со Ф1 за месец дена
на што си? мислев на кој оператор си?

ај да се надеваме дека емтиви има договор на само 1 год и дека од 2012 (ако сме живи и здрави,ако нема катаклизми,светска и слично) ќе гледаме на СК Прајм оти Ние тоа го заслужуваме

доста беше со теророт......

а пред то со зимски возеше (и со златни ланци како шо носат црнците рапери):pos:

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Јапонец стои позади успесите на Мекларен?

Германскиот магазин Ауто, мотор унд шпорт објави дека зад препородот на Мекларен во средината на сезоната стои поранешен инженер за пневматиците на Бриџстоун.
Хироши Имаи до 2009 година беше главен инженер на Бриџстоун за гумите со кои јапонската компанија ги снабдуваше сите екипи во Формула 1, согласно добиениот тригодишен тендер од светската федерација во период од 2008 до 2010 година. Според написот на германскиот магазин сега овој инженер работи за Мекларен и на екипата и помага да ги разбере тајните на новите пневматици кои сега ги снабдува Пирели, а чија главна карактеристика е брзото трошење.
Како негова најголема заслуга се смета придонесот кон новите решенија за ладење на сопирачките, со што се оневозможува топлината да се пренесе врз пневматиците, а со што се влијае на нивниот век за употреба и конзистентност.

http://www.f1almanah.mk/formula1/aktuelno/10482-japonec-stoi-pozadi-uspesite-na-meklaren

се надевам дека говедата не го читаат ова па и тие да викнат некој камиказа....

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
му пуштаат водичка по малце колку да биди интересен мртвиот период :)

Невервам дека камиказата има којзнае што измислено.

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
- Бруно Сена ќе го замени Ник Хајдфелд, како втор возач во тимот на Рено на предстојните две трки во Белгија и Италија.
http://www.formula1.com/news/headlines/2011/8/12431.html

Им скурчи изгледа на оние во гаражата на Рено, од искршени и изгорени болиди :ROFLMAO::ROFLMAO: ....... We'll miss you Nick ! :rolleyes:

ПС - Отворете ја галеријата од четвртокот во Белгија и видете ја специјално дизајнираната кацига за Жером д'Амброзио, во знак на домашен претставник. o_O

Член од
31 јули 2011
Мислења
270
Поени од реакции
237
- Бруно Сена ќе го замени Ник Хајдфелд, како втор возач во тимот на Рено на предстојните две трки во Белгија и Италија.
http://www.formula1.com/news/headlines/2011/8/12431.html

Им скурчи изгледа на оние во гаражата на Рено, од искршени и изгорени болиди :ROFLMAO::ROFLMAO: ....... We'll miss you Nick ! :rolleyes:

ПС - Отворете ја галеријата од четвртокот во Белгија и видете ја специјално дизајнираната кацига за Жером д'Амброзио, во знак на домашен претставник. o_O
И сега Хајдфелд ќе го тужи Рено, сослушувањето е на 19 Септември.

ИЗВОР

И уште една вест: Том Круз извршил тестирање за тимот на Редбул на патеката Willow Springs во Калифорнија на 23 овој месец. Инструктор му бил Дејвид Култхард кој што бил импресиониран од неговите резултати. Не е наведено која била целта на тестирањето.

Kajgana Shop

На врв Bottom