Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

Член од
18 април 2007
Мислења
13
Поени од реакции
0
Aj pomos...go zaboraviv kodot za "restrict calls", kako da go resetiram, bez posledici...inace se raboti za k750i
Fala odnapred

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
абе 0000 е кодот, ако ти е сменет и тој код тогаш ти е сменет и фон кодот. Барем така мислам дека иде тоа. Незнам не сум запознает многу со тоа но мислам дека ако е до телефонот тогаш и секјурити кодот е сменет - во превод неможеш да го изреситираш. А во случај ако е на сим картичката оти знам барем кај нокиите барринг калс е на картичка код, ако го имаш сменето тој код ти нема спас. Освен нова картичка со истиот број :)

или можеби тропам глупости.

Член од
12 јули 2007
Мислења
3
Поени од реакции
0
Проблем со Lock Code на Nokia N73

Вака сега, вклучив Lock Code на Nokia N73 да ми се активира на 1 мин. Pass-ot од 12345 го променив во мој шестоцифрен.Се активира Lock Code после 1 мин. и кога пробав да го користам тел. ми го побара Lock кодот, го внесов мојот нов код и ми покажа code error, пробав со стариот 12345 и повторно ми покажува code error.Го исклучив телефонот со вадење на батеријата зошто копчето за гасење не функционираше заради тоа што бара Lock код и повторно ми го побара и повторно не ги прифаќа ниту двата кода.Сега стои само полето за внесување на код но можам да примам повици.Пробав додека примам повик да влезам во менито и да го избришам кодот но не ми дозволува додека повикот е активен.Чаре?

Член од
6 април 2006
Мислења
87
Поени од реакции
0
Вака сега, вклучив Lock Code на Nokia N73 да ми се активира на 1 мин. Pass-ot од 12345 го променив во мој шестоцифрен.Се активира Lock Code после 1 мин. и кога пробав да го користам тел. ми го побара Lock кодот, го внесов мојот нов код и ми покажа code error, пробав со стариот 12345 и повторно ми покажува code error.Го исклучив телефонот со вадење на батеријата зошто копчето за гасење не функционираше заради тоа што бара Lock код и повторно ми го побара и повторно не ги прифаќа ниту двата кода.Сега стои само полето за внесување на код но можам да примам повици.Пробав додека примам повик да влезам во менито и да го избришам кодот но не ми дозволува додека повикот е активен.Чаре?
Бројот што си го внесол како секјурити код си го погрешил или си стиснал и некое друго копче по грешка, затоа не ти го отклучува. направи му хард формат и ќе ти се врати на фабрички подесено 12345, можда има и друг начин ама ова знам дека сигурно ќе го реши проблемот. Или прашај го Некро за солуција!!!!

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Бројот што си го внесол како секјурити код си го погрешил или си стиснал и некое друго копче по грешка, затоа не ти го отклучува. направи му хард формат и ќе ти се врати на фабрички подесено 12345, можда има и друг начин ама ова знам дека сигурно ќе го реши проблемот. Или прашај го Некро за солуција!!!!
Со форматирање не се враќаат кодовите :)

Член од
12 јули 2007
Мислења
3
Поени од реакции
0
Како?

Како е можно да се погреши кодот кога бара верифицирање на лозинката што ја менуваш?:nenene:

И како тоа се прави хард формат на Нокиа? :)

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Како е можно да се погреши кодот кога бара верифицирање на лозинката што ја менуваш?:nenene:

И како тоа се прави хард формат на Нокиа? :)
хехе... мене ми се има случено и тоа не еднаш :) дури и мејл кога менуваш има верифицирање и да ја направиш истата утка два пати замисли пример сакам да стаам пасворд Божидар19 да кликнам погрешка божидар10 :)

Член од
12 јули 2007
Мислења
3
Поени од реакции
0
Врска немате и двајцата!

Фино лепо напомнав на неколку наврати дека кодот ми е шестофицрен и тоа не упали никаква ламбичка кај вас...Нокиа телефоните прифаќале само петтоцифрени кодови без разлика дали додека си го менувал кодот си ставил шестофицрен или и повеќе. Скријте се негде поготово ти дечко што два сати ти требаат да ми го до отклучиш lock кодот а згора на се и 600 ден.

Поука: Прочитајте си по интернет пред да појдете очајни во некоја мобиларница кај некој како овие двајцава што продаваат муда за бубрези...

Уште многу, многу треба да ви течат очите пред монитор и на двајцата!

хехе... мене ми се има случено и тоа не еднаш :) дури и мејл кога менуваш има верифицирање и да ја направиш истата утка два пати замисли пример сакам да стаам пасворд Божидар19 да кликнам погрешка божидар10 :)

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
191
Фино лепо напомнав на неколку наврати дека кодот ми е шестофицрен и тоа не упали никаква ламбичка кај вас...Нокиа телефоните прифаќале само петтоцифрени кодови без разлика дали додека си го менувал кодот си ставил шестофицрен или и повеќе. Скријте се негде поготово ти дечко што два сати ти требаат да ми го до отклучиш lock кодот а згора на се и 600 ден.

Поука: Прочитајте си по интернет пред да појдете очајни во некоја мобиларница кај некој како овие двајцава што продаваат муда за бубрези...

Уште многу, многу треба да ви течат очите пред монитор и на двајцата!
ХАХАХАХАХАХАХАХАХА еве го и новиот нобеловец во класата кодови и слично:pos2::pos2::pos2: Па што к*р прашуваш ако знаеш:tapp:, или ги тестираше знаењата на кајганџиите.Вака колку се нервирам:nerv:

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
пф... голема работа :)

иначе може до 9 цифри, секој што има нокиа нека проба и ќе видите :)
лол

а во врска со двата саати? - некои сервиси и два дена им треба :) ББ5 платформа е во прашање...

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
случајно некој ако има програми како лимвер или преку торенти оти не се разбирам многу у такви работи да ми побара драјвер за Sagem USB Mobile Communication Device

bilo kakvi drajveri, znaci ne linkovi би ми послужиле поврзани со тоа или пак со сажем my-401c

olitea

I Am The Enemy
Член од
24 април 2007
Мислења
829
Поени од реакции
19
-=

dekodiranje na motorola V980?

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
пфффф јузер лок или нетврок?
п.с. чисто информативно околу 6-700 денари :)

neo-geo

The Empire Strikes First!
Член од
17 август 2005
Мислења
500
Поени од реакции
2
капаче за батерија на моторола w375?
или цела маска ако не.....

anyone

Kajgana Shop