Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
1800 денари

иначе имаш и тема за тоа.

Член од
29 јануари 2005
Мислења
313
Поени од реакции
3
Успешно претворена Н73ИЕ во Н73МЕ.Останати се сите податоци на телефонот исти... јузер код,имеи.Што значи гаранцијата е сеуште валидна.До сега ја тестирав и работи многу побрзо и подобро од претходно :)

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
TrTe-MrTe напиша:
Успешно претворена Н73ИЕ во Н73МЕ.Останати се сите податоци на телефонот исти... јузер код,имеи.Што значи гаранцијата е сеуште валидна.До сега ја тестирав и работи многу побрзо и подобро од претходно :)
е добро и што има тука чудно? ја откри Америка? јузер кодот и имејот и да сакаш неможеш да ги смениш. Треба Уем да се смени па да се издекодира за да можеш имејот да го смениш. А мислам дека со апдејт на софтверот од ИЕ можеш да направиш МЕ. т.е. разликата мегу тие два е само софтверот и маската.

Член од
29 јануари 2005
Мислења
313
Поени од реакции
3
Necrophilia напиша:
е добро и што има тука чудно? ја откри Америка? јузер кодот и имејот и да сакаш неможеш да ги смениш. Треба Уем да се смени па да се издекодира за да можеш имејот да го смениш. А мислам дека со апдејт на софтверот од ИЕ можеш да направиш МЕ. т.е. разликата мегу тие два е само софтверот и маската.
Без јузер кодот пробај ти да ја направиш од ИЕ во МЕ со софтвер од страната на нокиа. :) А дека неможе да се смени јузер кодот на нокиата да идеш на друг да му кажеш :) БТВ апдејт на МЕ е дозволен само со јузер код од МЕ а не и од ИЕ.

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
TrTe-MrTe напиша:
Без јузер кодот пробај ти да ја направиш од ИЕ во МЕ со софтвер од страната на нокиа. :) А дека неможе да се смени јузер кодот на нокиата да идеш на друг да му кажеш :)
за кој јузер код збориш бре? *#7760# - get the number!?

Член од
29 јануари 2005
Мислења
313
Поени од реакции
3
Necrophilia напиша:
за кој јузер код збориш бре? *#7760# - get the number!?
Под батеријата на Н73 има искуцан USER CODE што ти го бара за да можеш да направиш апјдејт од официјалната страна.

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
и сакаш да кажеш дека тој јузер код со менување на софтвер ке се смени некогаш? ако имејот е матичен број, тогаш јузер кодот е број на лк. :)

не без заебанција имејот, јузер кодот серискиот број на продуктот неможат така едноставно да се сменат. т.е. не се менуваат само софтверски, мора и хардверски промени да има.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Кодот се мења софтверски, а на интернет сегде пишуваше дека со тоа се губи и гаранцијата. Па незнам сега како важат правилата?

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
кхм... абе како може да се смени софтверски бе? не сте ми нешто јасни. Како прво нема логика некој дома со кракуван или недоволно искуство да исече тест-поинт и да влезе во сектори каде што може да се менуваат кодови и клучеви.
како второ менувањето на софтвер се прави лесно, ама едно е да смениш софтвер друго е да смениш кодови. кхм... тотално ме збунивте. ајт нема везе... тогаш трте објасни како си направил од ие во ме без да смениш кодови?

ахам... ете секој ден се учело по нешто ново. Ама сум флешувал преку 50 н70ки, преку 10 н73ки и на никоја ништо не сум изменил :toe:

Jane says:
ne me svati
Jane says:
mojot ima kod za oicna nokia
Jane says:
jas go mejnam kodot i stavam kod za ME N73
Jane says:
i nokia stranat prepoznava ko jas da imam ME
Jane says:
i mi dava najnovo ME
Jane says:
Jane says:
taka ide principo
Jane says:
svati
ljubov_moja@yahoo.com says:
кхм
е тоа не сум знаел
Jane says:
Jane says:
samo toj kod e na nekoj garncija
Jane says:
башка што ми е на мене гајле - кога и така не ми носи пари! а ако во алфа копи не ти важат гаранција, ке им ја кажеш вистината поради тоа што се што е од порталот на нокиа, дури и да ти го цркнат и да ти го сменат имејот во алфа копи мораат да ти го важат под гаранција
како и да е незнам колкаво искуство си имал, ама ништо не важат под гаранција, мора да ти најдат вода во телефонот!

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Necrophilia напиша:
кхм... абе како може да се смени софтверски бе? не сте ми нешто јасни. Како прво нема логика некој дома со кракуван или недоволно искуство да исече тест-поинт и да влезе во сектори каде што може да се менуваат кодови и клучеви.
како второ менувањето на софтвер се прави лесно, ама едно е да смениш софтвер друго е да смениш кодови. кхм... тотално ме збунивте. ајт нема везе... тогаш трте објасни како си направил од ие во ме без да смениш кодови?

ахам... ете секој ден се учело по нешто ново. Ама сум флешувал преку 50 н70ки, преку 10 н73ки и на никоја ништо не сум изменил :toe:
Јас ќе ти објаснам. Значи да разграничиме прво. Софтверски може да се смени тој кодот кој е потребен кога апдејтувас фирмвеар на нокиа преку нокиа страната.
Епа вака. Мојот Н73 е обичен и има код од обичен Н73 (потоцно фабричкиот). Кога ќе го апдејтувам автоматски ми дава најнов фирвеар за обична Н73. Има програма се мења тој јузер код што е позади испод батеријата. Значи ставаш код од друга Н73 која е МЕ. Не е битно која. На нокиа страната им го даваш тој код и они ти го проверуваат телефонот да видат дали се совпаѓа и кога ќе видат се е во редони ти даваат најнов фирмвеар за МЕ и автоматски твојот телефон станува МЕ. Ете тоа е финтата. Паметно им текнало.
Но... проблемот е со гаранцијата. Сегде пишува дека со мењањето на јузер кодот се губи гаранцијата. Трте-Мрте вика дека го вратил одпосле стариот. Само според некоја логика во Алфа Копи ако видат МЕ на обична Н73 ради тоа нема да ја важат гаранцијата. Што значи иако е стариот Јузер Код сепак ќе видат дека е флешуван и кракуван па ради тоа да не важат иако е пак стариот код.
Па сега уште се мислам дали и јас да го флешувам во МЕ. Вика побрз бил, башка темите се подобри а спаѓаат во фабрички:wink: што значи нема да кочат ко сега на обичниов да ги инсталирам.:)

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
е сега друго ме мачи! освен под батеријата што е искуцан кодот, како на друг начин може да се види? се надевам додека правиш апдејт не ти куцаат нов хахахааа :)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Пак не ме свати ко што треба.
За кодот да се прочита (поточно јас да го прочитам) мора да ја извадам батеријата зошто ако се бара некој друг код на Нокиа страната има шифра за како да го прочиташ, додека за овој нема. А од нокиа преку тој апдејт софтверот автоматски ти го дознаваат.
Е сега јас симињам пиратски софтвер што нема врска со Нокиа страната, ниту пак со нешто легално поврзано со нокиа и со него се мења тој код, за Нокиа страната да види дека "имам" Н73 МЕ, за да продолжам со "апгрејд" на постоечкиот "Мјузик Фирмвеар". А со самиот апгрејд се брише стариот фирмвеар (обичниот) и ми става понов фирмвеар (наместо обичен ми става МЕ).

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
ааааааа па така кажете бе. Со пиратски софтвери апдејтувате?

со срека нека ви е ако ги умртвите 800 денари ви е флешување. Ако рикне уемот околу 70 евра е само декодирање + уем 25 евра + работна рака и флешување некои 15 евра.... :)

Член од
29 јануари 2005
Мислења
313
Поени од реакции
3
Necrophilia напиша:
ааааааа па така кажете бе. Со пиратски софтвери апдејтувате?

со срека нека ви е ако ги умртвите 800 денари ви е флешување. Ако рикне уемот околу 70 евра е само декодирање + уем 25 евра + работна рака и флешување некои 15 евра.... :)
Го апдејтуваме дирекно од нокиа сајтот,само кодот го менјам со пиратски софтвер.

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
пак не ми е јасно у пм! али нема везе и така не се замарам со тие работи. Ако некој сака ме преку бокс му стаам нов фул флеш и тера работа.
:toe:

п.с. ако имаш време отвори една тема со тјуториал :)

Kajgana Shop

На врв Bottom