Филмски вести

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Почина Peter Falk, најпознат како детективот Columbo од истоимената ТВ серија. Мене ми беше еден од посимпатичните глумци. :( Два пати номиниран за оскар 1960 и '61. Се глумеше себеси во Wings of Desire на Вим Вендерс.
RIP

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
Омилен глумец од детството! Колку го вртеа по тв.. Мамли си го викав јас. Нека му е лесна земјата.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Легенда. Израснав со Колумбо, на која телевизија уште не го даваа.
RIP.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Почина Peter Falk, најпознат како детективот Columbo од истоимената ТВ серија. Мене ми беше еден од посимпатичните глумци. :( Два пати номиниран за оскар 1960 и '61. Се глумеше себеси во Wings of Desire на Вим Вендерс.
RIP
Лелеее нека почива во мир. :(

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
Angry Birds movie confirmed

Touchscreen game flying to the big screen
By Ben Harding | Jul 5th 2011

Ex-Chairman of Marvel Studios David Maisel has confirmed the Angry Birds movie is actually happening.
He said, “There has been so much chatter about an Angry Birds movie, but it’s now real, the process is starting now.”
The Iron Man producer has teamed up with games company Rovio in order to bring this slightly odd project to life.
CEO Mikael Hed seems very pleased with their partnership, even going as far as to compare Maisel to another slightly more famous movie mogul.
“[They are] two people I know have gone outside the studio system and built a very significant entertainment business that managed to break through on the movie side.
"Since that’s our aspiration as well – and George Lucas was unavailable – David was really the best person we could have hoped to work with.”
Despite being compared to the man behind Attack Of The Clones, Maisel is clearly very excited about the project.
“People are interacting with these characters six inches from them each time they play, and that creates an emotional connection…It’s a global thing that’s something I’ve never seen before. It will be exciting to expand [Angry Birds] within Hollywood.”
Source: Variety
Will the Angry Birds movie be eggscellent, or will it explode on impact? Leave us a comment and let us know what you think...

:O

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Една многу потресна вест за сите филмомани..:( Филмското платно ќе биде во голема загуба заради оваа непредвидена пауза од дури една година, во која женичката можеше да ја одглуми Рејчел уште едно пет шест пати во исто толку ром - ком филмови.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Поради La vita e bella почнав да учам италијански, преубав филм, жал ми е за дедово :(

Kajgana Shop

На врв Bottom