Филмски вести

Член од
10 јануари 2011
Мислења
124
Поени од реакции
3
за второто: не е толку лош. другите имаат полоши филмови. :)
за третото: да заборавив. ;)

1) За Блејд Ранер се сложувам.
2)И Ридли има свои фејлови-Matchstick men anyone?
3)Заборави уште едно есенцијално дело од Филип Дик-Тотаl recall. :)

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Нема да биде сосема трето, сличен филм ќе биде со некои додатоци и наводно оргинални идеи и иновации предложени/замислени од Дeјмнод Линделоф т.е. иако нема да биде приквел сепак ќе има слична тематика, иначе Линделоф беше инволвиран и во Лост :)
Kој ќе го знае, го преправаа сценарионо повеќе пати...
Така беа последниве вести, не се води филмот повеќе како Елиен, него само како Прометеус. Дедо Ридли имаше изјавено нешто како - ''потпуно нова митологија, можеби ќе има некои работи што ќе потсеќаат на Елиен''.
Ќе видиме за 2 години. :)

Не ги потценувај 20th Century Fox :) . Цело време се заебаваат со серијалов. Му предложиле на Џејмс Камерон да го снима Елиенс без Рипли, па исекоа 17 мин. затоа што бил многу долг, па му наредиле на Камерон да престане со Елиен 5 затоа што добиле ''супер сценарио за АвП'', не му одобрија буџет на дедо Рипли за приквелов (наметнато преправање на сценариото), затоа што сакаше да се изградат масивни сет-ови, па му наметнуваат глумица сега (пак преправање на сценариото)...

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
...малку Бетмен вести -

1. Том Харди ќе биде Бејн, кој му ја скрши кичмата на Бетмен у стрипот, а у оној геј филмон (и еден од најлошите филмови икад) Бетмен и Робин, беше претставен како набилдан-мутант-дебил.
Ен Хатавеј, пак, е Кетвоман! (сега уште Нолан да и го направи костимот како оној што го имаше Хејл Бери :icon_mrgr)

Чуден избор на ликови, ако ме прашувате мене... Не знам како Кетвомен се уклопува во пореалниот пристан на Нолан кога е Бетмен у прашање...
Сеуште се надевам дека ќе ја потврдат онаа шпекулација дека Ева Грин ќе биде Талија Ал Гул, би била перфектна за таа улога.

http://www.worstpreviews.com/headline.php?id=20378&count=0

2. Се шушка дека Аронофски би го преземал Бетмен после Нолан.

http://www.worstpreviews.com/headline.php?id=20353&count=33

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.480
Поени од реакции
31.023
нема шанси Аронофски одамна се откажа од Бетмен серијалот, ама ај да видиме.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Една вест што ќе им се бендиса на вљубениците во Матрикс триологијата. Кијану Ривс откри дека браќата Ваховски направиле сценарио за дури две нови продолженија на Матрикс и тоа се разбира во 3D технологија.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.480
Поени од реакции
31.023
утре официјално се објавуваат номинациите за оскар.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Кевин Смит ги продаде правата за дистрибуција на неговиот нов филм Red State на самиот себе.

Филмот е трилер-хорор, и колку што гледам од трејлерот, црквата е лошиот батка.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Една вест што ќе им се бендиса на вљубениците во Матрикс триологијата. Кијану Ривс откри дека браќата Ваховски направиле сценарио за дури две нови продолженија на Матрикс и тоа се разбира во 3D технологија.
Нема такви вљубеници во МАтрикс трилогијата, има само фанови на првиот филм, пошто вториот и третиот дел беа безвезно, досадно ѓубре. Не ни требаше да има продолженија, ама парата нели го врти светот, па сега уште два дела, да искешираат Ваховски на единствениот добар нивен филм, МАтрикс кецот.

И не се повеќе браќа, него брат и сестра. :wink:
:)

--- надополнето ---

Кевин Смит ги продаде правата за дистрибуција на неговиот нов филм Red State на самиот себе.
Човеков се изгуби тотално (последниве 10 години). Кај е оној Кевин Смит што ги направи Клеркс, Молратс, Чејсинг Ејми, Догма...

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Нема такви вљубеници во МАтрикс трилогијата, има само фанови на првиот филм, пошто вториот и третиот дел беа безвезно, досадно ѓубре. Не ни требаше да има продолженија, ама парата нели го врти светот, па сега уште два дела, да искешираат Ваховски на единствениот добар нивен филм, МАтрикс кецот.

И не се повеќе браќа, него брат и сестра. :wink:
:)

Ју ар рајт...едниов направи операција за промена на пол..:)

T

Tetro

Гостин
Умре Џон Бери на 77 годишна возраст

Composer John Barry has died of a heart attack in New York. He was 77 years old. The Oscar-winner is perhaps best remembered for creating the James Bond theme, one of the most iconic pieces of music in cinema history, and he went on to provide the music for 11 further Bond films, including From Russia With Love and Goldfinger. Some of his best-known scores outside of the Bond franchise include Zulu, Midnight Cowboy, The Lion in Winter, Born Free, Out of Africa and Dances with Wolves.

R.I.P, ти голем композитору
http://www.imdb.com/name/nm0000290/

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Оваа вест што ќе ја пишам се граничи со трач, ама нејсе..:)
Чарли Шин се пријави на рехабилитација откако заради хернија, веројатно предизвикана од преголема конзумација на дрога, заврши во болница. Неговиот порптарол изјавил дека хернијата била предизвикана од преголемо смеење:nesvest:
Заради ова серијата Два и пол мажи, е на привремена пауза додека Шин се оправи.

п.с: Колк глуп портпарол треба да бидеш за да кажеш дека хернијата на клиентот е предизвикана од смеење, за наредниот ден истиот да се пријави на рехабилитација. Може има и таков на вид на рехабилитација којзнае..:)

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Оваа вест што ќе ја пишам се граничи со трач, ама нејсе..:)
Чарли Шин се пријави на рехабилитација откако заради хернија, веројатно предизвикана од преголема конзумација на дрога, заврши во болница. Неговиот порптарол изјавил дека хернијата била предизвикана од преголемо смеење:nesvest:
Заради ова серијата Два и пол мажи, е на привремена пауза додека Шин се оправи.

п.с: Колк глуп портпарол треба да бидеш за да кажеш дека хернијата на клиентот е предизвикана од смеење, за наредниот ден истиот да се пријави на рехабилитација. Може има и таков на вид на рехабилитација којзнае..:)
Не знам што се праел на тошо (Малерот) портпатолов, ко да не знаат сите дека Ч. Шин нон-стоп оргија и се дрогира.
Журкине му траат и по 3 дена ко Ивкова слава...Блазе си му...ПОследно нешто беше дека демолирал хотелска соба и на некоја ку*ва ја заклучил во ВЦ и не ја пуштал. :pos2:
Не за џабе избега Дениз Ричардс од овој и бараше забрана за пристап. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom