Филмови со затворска содржина

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Мојот омилен филм со затворска тематика е Brubaker со Роберт Редфорд. Кој не го гледал задолжително да го погледне.

Има и друг добар затворски филм со него The Last Castle, меѓутоа по квалитет првиов е за две класи погоре.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
In Hell со Жан Клод Ван Дам, исто така одличен затворски филм со борби.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
http://www.imdb.com/title/tt0204137/
Animal Factory (2000)
од Стив Бушеми со Вилијам Дефо. Едвард Фурлонг, Дени Трехо...ЕПтен мали улоги имаат Стив Бушеми, Том Арнолд, Мики Рурк (подоле од ова не можел да падне :facepalm: )...

InSuLaNeR

A man who never was a boy.
Член од
13 јули 2009
Мислења
878
Поени од реакции
107
Најдобар затворски филм со затворска содржина што сум го гледал е Prison Break,симнете ги и ги гледајте ги сите 5 сезони, нема да зажалите.(y)

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.433
Поени од реакции
25.346
Најдобар затворски филм со затворска содржина што сум го гледал е Prison Break,симнете ги и ги гледајте ги сите 5 сезони, нема да зажалите.(y)
Кој филм?
Дај линк?

Член од
27 април 2009
Мислења
2.500
Поени од реакции
3.319
дада Prison Break посебно 1рата сезона е masterpiece колку е добро само смислена.. а Scofield е звер

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
Затварајте ја темава, незнам зошто после овој пост е уште отворена.
Јас не сум видел ни дека постои темава, ама кога сум веќе тука... :)

Не сум сигурен точно кој ми е омилен од овие филмови а имам изгледано многу и содржината секогаш влече. Покрај стандардните Шошенк и Грин Мајл кој секој би ги ставил на листата, и класиците како Бегство од Алкатраз, Папилон, Големото бегство, Брубејкер, итн... задолжително би ги препорачал:

- American History X
- Against the wall (TV)
- Cell 211 (пред да излезе римејкот)
- Dead man walking
- The Next Three Days
- Conviction (по вистинити настани)
- Nothing but the truth
- Tango & Cash
- Brokedown Palace

И не ги заборавајте (знам дека сум досаден) трите дела на документарецот Paradise Lost (The child murders at Robin Hood Hills, Revelations и Purgatory). Ќе ви даде едно реално и морничаво искуство кога знаете дека се работи за вистински луѓе и настани.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.707
Поени од реакции
34.249
Се збори општо за филмови со затвор, квалитетните или се редат сите од imdb? Оти ако е второто, за картони сте.
Да IO тебе ти зборам, ако си модератор. The Next Three Days.. толку просек, толку клише.. шо видовте специфично толку во филмот?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
Се збори општо за филмови со затвор, квалитетните или се редат сите од imdb? Оти ако е второто, за картони сте.
Да IO тебе ти зборам, ако си модератор. The Next Three Days.. толку просек, толку клише.. шо видовте специфично толку во филмот?
Се збори општо за филмови, кому што му прави ќеф. Мене The Next Three Days ми прави многу ќеф, 9/10 ќеф. Не знам дали е заради приказната, глумата на Расел, содржината, завршницата... или се заедно. Воопшто не е просек, тоа си е саде твое субјективно мислење. Спореди го со други трилери кои во главно одат по линија: се случува убиство / се решава убиството / оп-пресврт / сега навистина се решава убиството... и кажи ми што е клише во филмов?

Го имам гледано и оригиналот, кој како препорака, треба да се гледа после овој затоа што е малку различен по форма, т.е. оди како драма, мистерија нема зошто е разрешено на почетокот.

Бујрум рецензија:

И да не ми вадиш муабети, не викам дека е некој „длабок филм“, добар трилер е, за уживање. ЈБГ, не се сите филмови Фајкла.

Kajgana Shop

На врв Bottom