dragonsky
Hate leads to suffering
- Член од
- 25 декември 2010
- Мислења
- 43.412
- Поени од реакции
- 85.364
Мојсе, тука надополнување, согласување и не, и се тоа..Само да надополнам...
1. Од аспект на тоа дека филмов примарно е за early teens - pre puberty публика верувам дека ќе биде хитче.
2. Од аспект на тоа што 21 година растев читајќи митологија, идолизирајќи ја речиси, 0 е предобра оцена.
3. Ако сте гледале Spartacus, сте ги изгледале и најдобрите сцени во филмов, т.е. добрите сцени во филмов.
4. They ruined Spartacus for me
Доста добар, за мене необично и досега ретко видено во филмови, башка кинематографијата ми беше врв!snowpiercer го гледаше некој? Добар рејтинг има на имдб.
Мене пак Chinatown ми е најдобриот noir филм на сите времиња. Ремек дело... Никако да се погодиме во вкусови.Колку преценет филм е Chinatown. Од мене 7ца
И Dark City e мн добар neo-noir ако го немаш глеано. Ах и Man who wasn't there мн јак филм.Neo-noir попрецизно кажано е Chinatown, да не го заборавиме и L.А. Confidential кога се збори за врвови, Sin City... Body Heat исто е многу добар помалку познат филм. А кај класичните ноари само делче од моите омилени: Double Indemnity, The Big Sleep, The Maltese Falcon, The Third Man, и многу други, еден од омилените жанрови...