Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

H

HoT IcE

Гостин
Уште еден добар 3Д филм изгледа. Ионака ги обичам нинџа желки у билокаква верзија.:D

Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.174
Поени од реакции
3.729
трејлерот ми се свиѓа, али мислам дека ќе се разочарам кога ќе го изгледам филмот .... :D

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Ај баш да видиме што ќе биде. Пола-пола сум за филмов. Или ќе биде ептен дебилен или ќе си биде солиден cheesy fun movie. Средина нема.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Nymphomaniac Volume I+II 2013 1080p WEB DL H264 PublicHD - Bitrate ............: 3779 kbps
i 720p - Bitrate ............: 3945 kbps
не очекувајте многу добар квалитет, ако сакате чекајте си БР рип ама пак ќе ви се дигне и на ваква снимка

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
snowpiercer го гледаше некој? Добар рејтинг има на имдб.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Persona 1966 Criterion Collection 1080p BluRay x264 PublicHD
Liv And Ingmar 2012 Criterion Collection 1080p BluRay x264 PublicHD

:noze:
[DOUBLEPOST=1396020709][/DOUBLEPOST]Херкулес.

Само да надополнам...

1. Од аспект на тоа дека филмов примарно е за early teens - pre puberty публика :D верувам дека ќе биде хитче.

2. Од аспект на тоа што 21 година растев читајќи митологија, идолизирајќи ја речиси, 0 е предобра оцена.

3. Ако сте гледале Spartacus, сте ги изгледале и најдобрите сцени во филмов, т.е. добрите сцени во филмов.

4. They ruined Spartacus for me :mad:
Мојсе, тука надополнување, согласување и не, и се тоа.. :)

Последно уредено:
Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Колку преценет филм е Chinatown. Од мене 7ца

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.405
Поени од реакции
25.269
Колку преценет филм е Chinatown. Од мене 7ца
Мене пак Chinatown ми е најдобриот noir филм на сите времиња. Ремек дело... Никако да се погодиме во вкусови. :)

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Дефинитивно е на врвот Chinatown кога станува збор за noir жанрот.
Jack Nicholson in his prime, Faye Dunaway исто, John Huston како негативец. И филмот совршено го доловува она што е најважно за филмовите од овој жанр, атмосферата. Начинот на кој што се прикажува L.A. како мало гратче во подем, место во кое што сите се знаат, корумпираноста на властите, песимистичкиот светоглед, џез музиката во позадина која што совршено се вклопува со останатите елементи на филмот. Тука се сите карактеристики што го красат жанрот и се функционира беспрекорно.
Мислам единствена причина да го сметаш филмов за преценет е да не ти се допаѓа жанрот.

G

grande-juve

Гостин
Neo-noir попрецизно кажано е Chinatown, да не го заборавиме и L.А. Confidential кога се збори за врвови, Sin City... Body Heat исто е многу добар помалку познат филм. А кај класичните ноари само делче од моите омилени: Double Indemnity, The Big Sleep, The Maltese Falcon, The Third Man, и многу други, еден од омилените жанрови...

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.054
Поени од реакции
7.008
[DOUBLEPOST=1396106686][/DOUBLEPOST]
Neo-noir попрецизно кажано е Chinatown, да не го заборавиме и L.А. Confidential кога се збори за врвови, Sin City... Body Heat исто е многу добар помалку познат филм. А кај класичните ноари само делче од моите омилени: Double Indemnity, The Big Sleep, The Maltese Falcon, The Third Man, и многу други, еден од омилените жанрови...
И Dark City e мн добар neo-noir ако го немаш глеано. Ах и Man who wasn't there мн јак филм.

Kajgana Shop

На врв Bottom