Erich Zann
Модератор
- Член од
- 13 мај 2012
- Мислења
- 14.634
- Поени од реакции
- 31.849
Сега и јас видов.......а баш пред некој ден Magnolia го гледав со него...
Сеедно, игрите никагаш нема да бидат уметност.Не вреѓај, и јас мислам дека дотаџиите и сличнимите се peasants, silly mortals, muggles, simpletons, plebs.. оh, рековме без вреѓање, ама јас како хардкор singleplayer гејмер - морам да те демантирам. И тврдам дека некои игри се содржински далеку пред многу филмови, серии и книги. И нудат поголемо искуство, бидејќи си повеќе инволвиран, интеракцијата те впива повеќе во приказната како да си дел од истата, поготово елаборираните игри каде разгранувањето на приказната се одвива преку твои избори и секој избор има различен резултат. Додај на тоа врвни актери doing the voices, неверојатните графички достигнување.. едноставно има премногу повеќе простор за креирање атмосфера и флуиден расплет на приказните место исфорисирана истата во час ипол.
Ниеден хорор ме нема исплашено како Amnesia: The Dark Descent, како ебениот Silent Hill..
Ниеден failed science experiment филм не ми бил интересен како Half Life серијалот, со се мозокоебачката Portal.
Ниеден филм не го поседувал интензитетот да ме држи 300 часа заинтересиран како Dark Souls, или Elders Scrolls: Skyrim, ниту ебениот Смауг, ниту змејчињата на Калиси го немаат импактот dragons-wise колку што го имаа овие две игри, а впрочем дури и мене како најголем хејтер ме придобиваат за онлајн со ова:
Да не набројувам игри, верувај многу испушташ, какви приказни има само..
Ѕирни го Alan Wake, истражуваш и гледаш тв, можеш да пуштиш твајлајт епизода да изгледа, twin peaks aтмосфера..
Забегав, а тоа е само фрагмент од гејмерскиот свет, од кој ти не само што испушташ, и го хејташ.
Супер е детето, шотие?
Сеедно, игрите никагаш нема да бидат уметност.
А BTW, не дека не сум играл. Сум играл стратегии како Red Alert, Civilization, сум изигрувал детектив во игрици како серијалот со Nancy Drew или Syberia, сум играл и онлајн стратегии како eRepublik (што BTW, уште ја играм, само во two-clicking mode) или Travian... Ништо од тоа не е уметност!
Не фала. Сепак се доволни филмовите, сериите, книгите, музиката и стриповите (на времето и сликав, ама веќе одамна не). Од таквата „уметност“ немам фајде.Не си играл ти ништо, си застанал уште во 2001 со Ред Алерт . Еrepublik ако е игра ја ќе си пукам во колено. Пушти ја far cry 3, метро 2033, bioshock infinite, mafia 1&2. Тоа ти е уметност.
Zlati зависи од кој агол ќе и влеземе во дефинирањето на уметноста. АКо тргнеме пример за уметноста како вид естетски израз, игрите се уметност, оти го исполнуваат тој критериум.Не фала. Сепак се доволни филмовите, сериите, книгите, музиката и стриповите (на времето и сликав, ама веќе одамна не). Од таквата „уметност“ немам фајде.
+ Call of duty MW 1-3. Ili so drugi zborovi ako se trgne fps delot vo koj ucestvuvaat igracite ke bese filmska trilogija na ramnisteto na Lotr, Matrix i sl.Не си играл ти ништо, си застанал уште во 2001 со Ред Алерт . Еrepublik ако е игра ја ќе си пукам во колено. Пушти ја far cry 3, метро 2033, bioshock infinite, mafia 1&2. Тоа ти е уметност.
Drogava im e nekoj tip na eliksir da gi zadrzit vo normala, posto normalna osoba za da dolovit nekoj lik tolku identicno na filmskoto platno treba da se sozivee so likot sto go tolkuva a toa sozivuvanje mora da snosvit posledici so nego. Sea dali e posledica od toa ili nesto drugo(da se predoziras na 46god. so heroin mi e ne sfatlivo) vo ovoj moment e najmalce bitno zosto nisto vekje nema da go vrati nazad. Neka pocivat vo mir.Има ли некој што не се дрогира у Холвиуд, сите ќе испоумрат од дрога да ги ебам глупите.
Во Холивуд и општо во шоу бизнисот, артистите се експонирани на секаков тип на дрога, за жал дрогата е закоравена во оваа индустрија.Drogava im e nekoj tip na eliksir da gi zadrzit vo normala, posto normalna osoba za da dolovit nekoj lik tolku identicno na filmskoto platno treba da se sozivee so likot sto go tolkuva a toa sozivuvanje mora da snosvit posledici so nego. Sea dali e posledica od toa ili nesto drugo(da se predoziras na 46god. so heroin mi e ne sfatlivo) vo ovoj moment e najmalce bitno zosto nisto vekje nema da go vrati nazad. Neka pocivat vo mir.
Сеедно, игрите никагаш нема да бидат уметност.