Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.634
Поени од реакции
31.849
Сега и јас видов.......а баш пред некој ден Magnolia го гледав со него...

H

HoT IcE

Гостин
Има ли некој што не се дрогира у Холвиуд, сите ќе испоумрат од дрога да ги ебам глупите.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Capote - улога на кариерата што ќе остане забележена. Нека почива во мир!
:cuc: :cuc: :cuc: :cuc: :cuc:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.096
Поени од реакции
37.546
Не вреѓај, и јас мислам дека дотаџиите и сличнимите се peasants, silly mortals, muggles, simpletons, plebs.. оh, рековме без вреѓање, ама јас како хардкор singleplayer гејмер - морам да те демантирам. И тврдам дека некои игри се содржински далеку пред многу филмови, серии и книги. И нудат поголемо искуство, бидејќи си повеќе инволвиран, интеракцијата те впива повеќе во приказната како да си дел од истата, поготово елаборираните игри каде разгранувањето на приказната се одвива преку твои избори и секој избор има различен резултат. Додај на тоа врвни актери doing the voices, неверојатните графички достигнување.. едноставно има премногу повеќе простор за креирање атмосфера и флуиден расплет на приказните место исфорисирана истата во час ипол.

Ниеден хорор ме нема исплашено како Amnesia: The Dark Descent, како ебениот Silent Hill..
Ниеден failed science experiment филм не ми бил интересен како Half Life серијалот, со се мозокоебачката Portal.
Ниеден филм не го поседувал интензитетот да ме држи 300 часа заинтересиран како Dark Souls, или Elders Scrolls: Skyrim, ниту ебениот Смауг, ниту змејчињата на Калиси го немаат импактот dragons-wise колку што го имаа овие две игри, а впрочем дури и мене како најголем хејтер ме придобиваат за онлајн со ова:

Да не набројувам игри, верувај многу испушташ, какви приказни има само..
Ѕирни го Alan Wake, истражуваш и гледаш тв, можеш да пуштиш твајлајт епизода да изгледа, twin peaks aтмосфера.. :vozbud:

Забегав, а тоа е само фрагмент од гејмерскиот свет, од кој ти не само што испушташ, и го хејташ.

Супер е детето, шотие? :cautious:
Сеедно, игрите никагаш нема да бидат уметност. ;)

А BTW, не дека не сум играл. Сум играл стратегии како Red Alert, Civilization, сум изигрувал детектив во игрици како серијалот со Nancy Drew или Syberia, сум играл и онлајн стратегии како eRepublik (што BTW, уште ја играм, само во two-clicking mode) или Travian... Ништо од тоа не е уметност!

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678

А BTW, не дека не сум играл. Сум играл стратегии како Red Alert, Civilization, сум изигрувал детектив во игрици како серијалот со Nancy Drew или Syberia, сум играл и онлајн стратегии како eRepublik (што BTW, уште ја играм, само во two-clicking mode) или Travian... Ништо од тоа не е уметност!

Не си играл ти ништо, си застанал уште во 2001 со Ред Алерт:icon_lol: . Еrepublik ако е игра ја ќе си пукам во колено. Пушти ја far cry 3, метро 2033, bioshock infinite, mafia 1&2. Тоа ти е уметност.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.096
Поени од реакции
37.546
Не си играл ти ништо, си застанал уште во 2001 со Ред Алерт:icon_lol: . Еrepublik ако е игра ја ќе си пукам во колено. Пушти ја far cry 3, метро 2033, bioshock infinite, mafia 1&2. Тоа ти е уметност.
Не фала. Сепак се доволни филмовите, сериите, книгите, музиката и стриповите (на времето и сликав, ама веќе одамна не). Од таквата „уметност“ немам фајде.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.634
Поени од реакции
31.849
Не фала. Сепак се доволни филмовите, сериите, книгите, музиката и стриповите (на времето и сликав, ама веќе одамна не). Од таквата „уметност“ немам фајде.
Zlati зависи од кој агол ќе и влеземе во дефинирањето на уметноста. АКо тргнеме пример за уметноста како вид естетски израз, игрите се уметност, оти го исполнуваат тој критериум. :)
Инаку башка задоволства се и едните и другите, шо знам. Јас дури сум играл Alone in the dark-the new nightmare сум немал пример таков стрес и напнатост ни при најстрашниот филм да речеме. Или кога ја отпревртив Шерлок, такво внатрешно исполнување не сум имал при ниту еден филм, нешто како да си направил корисно, како да си реализирал цел која ти нуди внатрешна тешко-дефинирана радост, бидејќи си се мачел со месеци :D
И во едните и во другите го имаш влогот на размислувањето(зависи шо гледаш и шо играш). Пример влечиш од филмот поука за смислата на животот да речеме, овде влечиш поука од областа на криминалистика(да речиме Шерлоков со сите продолженија). Импактот го имаш и во двете, само на различен начин.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
+ Call of duty MW 1-3. Ili so drugi zborovi ako se trgne fps delot vo koj ucestvuvaat igracite ke bese filmska trilogija na ramnisteto na Lotr, Matrix i sl. :)
--- надополнето: 3 февруари 2014 во 02:24 ---
Има ли некој што не се дрогира у Холвиуд, сите ќе испоумрат од дрога да ги ебам глупите.
Drogava im e nekoj tip na eliksir da gi zadrzit vo normala, posto normalna osoba za da dolovit nekoj lik tolku identicno na filmskoto platno treba da se sozivee so likot sto go tolkuva a toa sozivuvanje mora da snosvit posledici so nego. Sea dali e posledica od toa ili nesto drugo(da se predoziras na 46god. so heroin mi e ne sfatlivo) vo ovoj moment e najmalce bitno zosto nisto vekje nema da go vrati nazad. Neka pocivat vo mir.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Drogava im e nekoj tip na eliksir da gi zadrzit vo normala, posto normalna osoba za da dolovit nekoj lik tolku identicno na filmskoto platno treba da se sozivee so likot sto go tolkuva a toa sozivuvanje mora da snosvit posledici so nego. Sea dali e posledica od toa ili nesto drugo(da se predoziras na 46god. so heroin mi e ne sfatlivo) vo ovoj moment e najmalce bitno zosto nisto vekje nema da go vrati nazad. Neka pocivat vo mir.
Во Холивуд и општо во шоу бизнисот, артистите се експонирани на секаков тип на дрога, за жал дрогата е закоравена во оваа индустрија.
Зошто се дрогираат, тука има повеке фактори, да бидеш глумец треба да бидеш емотивен и покрај таа емотивност едноставно многу често се доага до емотивна нестабилност па мислам дека самиот ментален склоп им има предиспозиции за вакво нешто, но да не би биле толку експонирани на секаков тип на дрога не би се дрогирале толку многу актери, едноставно во кругот каде што се движат кружи многу дрога.
Други фактори се парите и слободното време што го имаат послем снимање на филм, само мое мислење.
А тоа да се одржат во нормала малце не ми држи логика, поради тоа што дрогата ти го прави баш спротивното, губиш осет од реалноста.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.677
Поени од реакции
34.161

Не биди игнорантен. Верувај ни, ја зимав цел писи само за гејмање, и не кантераш и доташ не е гејмер.
Во план ми е конзола само ради неколку ексклузиви, да не ги гледам на јутуб, па ти види.

Нејсе, и те како се уметност. Не само при креирање/прикажување на приказните, тука треба да се создаде флуидност, оптимизација, финоќа за око, имаш пејсажи и сценографија која сама по себе те внесува во тој свет. Имаш култни ликови на рамниште на.. Walter White. Имаш приказни кои се таков емоционален ролеркостер, што нема да пуштиш ништо игра филм серија со недели. Ти си покликал стратегија и една веб игра си дигнал раци, обично ФПС игрите мене не ми се омилени иако нудат повеќе забава од скоро сите блокбастери, ти треба тебе квалитетна RPG (Role Playing Game) со карактер и приказна и да сфатиш што си испуштал.

Не дека се убедуваме, туку ако ти се укаже некад шанса - пробај со поотворени видици. :)
Ќе отворам тема деновиве.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Злате, изгледај ја The Last Of Us на јутуб и после напиши со чист образ дека не е уметност.

Kajgana Shop

На врв Bottom