Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
La Cara Oculta - некој го препорача пред некој ден (нека не ми се лути) - puta madre филм, прва лига!

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Ма што ве еам American Hustle е добар филм. Zero fucks: Дури и подобар од Волкот ми беше. Глума, костимографија, сценарио, режија, шминка, музика.. супер филмче. Чиста 8ка од мене. Ама сепак кражба е што Џенифер Лоренс доби номинација за Оскар за филмов.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Абе сериозни сте вие?
Еден месец помина од годинава, вие по 50-60 филма имате изгледано. Просек два филма у ден. Не знам дали да ви честитам, дали психијатар да ви препорачам...

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.117
Поени од реакции
9.067
Абе сериозни сте вие?
Еден месец помина од годинава, вие по 50-60 филма имате изгледано. Просек два филма у ден. Не знам дали да ви честитам, дали психијатар да ви препорачам...
Плус што грешат душа и гледаат на срање слика само колку да се каже дека го гледале пред да стане мејнстрим.

Јас сум член на Kajgana Blu-ray клубот и преферирам квалитет пред квантитет! Се паѓа и по некое срање филмче но што да правиш.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Абе сериозни сте вие?
Tesko vreme e so filmovi malku se raspolozuvame

Sent from my LG-E400 using Tapatalk 2

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.992
Поени од реакции
37.274
Абе сериозни сте вие?
Кога дремеш по цел ден дома, без работа и без обврски, што друго да правиш освен да гледаш филмови и да читаш книги и стрипови? Иако последниве неколку дена апстинирав од гледање филмови - морам да признаам дека ми здосади секој ден да гледам по 2-3 филма, и еве веќе 2 дена немам гледано ни еден.

H

HoT IcE

Гостин
Кога дремеш по цел ден дома, без работа и без обврски, што друго да правиш освен да гледаш филмови и да читаш книги и стрипови? Иако последниве неколку дена апстинирав од гледање филмови - морам да признаам дека ми здосади секој ден да гледам по 2-3 филма, и еве веќе 2 дена немам гледано ни еден.
Има нешто се вика Дота. Или League of Legends. Ако си гејмер.
Мене ми зависи од периоди кога како, некад ќе ме фати само серии да гледам, друг пат филмови, трет пат, книга, ама углавном некоја мешавина од се фурам кога сум без обврски.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.168
Поени од реакции
10.136
Абе сериозни сте вие?
за 15 дена имав 30 изгледано, а досега и 70 ќе стигнев, ама испитна јбг. :icon_mrgr:
--- надополнето: 2 февруари 2014 во 14:51 ---
После 7-8 месечна пауза да пишам во темава, тој период не гледав многу трејлери, повеќе се фокусирав на серии. Она што го гледав изминативе два дена не е нешто спректакуларно.
Escape plan, што да се каже за филмов, главни улоги Сталоне и Шварци. Штом ги имаш нив двајца во филм и знаеш дека филмот ќе е со пукање и тепање, кој повеќе ќе истепа. Во филмот се работи за тоа како Сталоне (Реј Бреслин) оди од затвор во затвор со цел да ги најде слабите точки на затворот и да избега. Он за тие бегства пишува книга. Емил Ротмајер (Шварци) го запознава во затвор, овој затвор е сосема поинаков од затворите во кој Реј бегал. Овој затвор се наоѓа на брод, бродот цело време е во движење.

Има еден дел во филмот кај што Шварци зборува на германски јазик, и тоа доста добро го зборува германскиот дури и чудно ми падна си велам овој научил да зборува, ама Шварци не е Шварци ако не те демантира.
Колку што знам Шварци е Австриец, па германскиот му е мајчин јазик и нормално ќе го знае одлично. :D

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.992
Поени од реакции
37.274
Има нешто се вика Дота. Или League of Legends. Ако си гејмер.
Мене ми зависи од периоди кога како, некад ќе ме фати само серии да гледам, друг пат филмови, трет пат, книга, ама углавном некоја мешавина од се фурам кога сум без обврски.
А-а! Секое следење на било каква уметност (филм, серии, музика, книга, стрип...) го сметам за продуктивно. Дота и други слични глупави игрички ги сметам само за алатки за тепање време кои воопшто не се продуктивни. Затоа - благодарам, ама не!

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
млаѓи бомба

п.с. Волкот од вол стрит не ми се допадна, ама баш ич.

За оскарите едно знам, волкот не зема.

Како да ти се допадне, не е Fast & Furious 6.

Пак wotов ти лајкнал... Кое дуо сте во последно, го дрмате подфорумов. :icon_lol:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.114
А-а! Секое следење на било каква уметност (филм, серии, музика, книга, стрип...) го сметам за продуктивно. Дота и други слични глупави игрички ги сметам само за алатки за тепање време кои воопшто не се продуктивни. Затоа - благодарам, ама не!
Не вреѓај, и јас мислам дека дотаџиите и сличнимите се peasants, silly mortals, muggles, simpletons, plebs.. оh, рековме без вреѓање, ама јас како хардкор singleplayer гејмер - морам да те демантирам. И тврдам дека некои игри се содржински далеку пред многу филмови, серии и книги. И нудат поголемо искуство, бидејќи си повеќе инволвиран, интеракцијата те впива повеќе во приказната како да си дел од истата, поготово елаборираните игри каде разгранувањето на приказната се одвива преку твои избори и секој избор има различен резултат. Додај на тоа врвни актери doing the voices, неверојатните графички достигнување.. едноставно има премногу повеќе простор за креирање атмосфера и флуиден расплет на приказните место исфорисирана истата во час ипол.

Ниеден хорор ме нема исплашено како Amnesia: The Dark Descent, како ебениот Silent Hill..
Ниеден failed science experiment филм не ми бил интересен како Half Life серијалот, со се мозокоебачката Portal.
Ниеден филм не го поседувал интензитетот да ме држи 300 часа заинтересиран како Dark Souls, или Elders Scrolls: Skyrim, ниту ебениот Смауг, ниту змејчињата на Калиси го немаат импактот dragons-wise колку што го имаа овие две игри, а впрочем дури и мене како најголем хејтер ме придобиваат за онлајн со ова:

Да не набројувам игри, верувај многу испушташ, какви приказни има само..
Ѕирни го Alan Wake, истражуваш и гледаш тв, можеш да пуштиш твајлајт епизода да изгледа, twin peaks aтмосфера.. :vozbud:

Забегав, а тоа е само фрагмент од гејмерскиот свет, од кој ти не само што испушташ, и го хејташ.

Како да ти се допадне, не е Fast & Furious 6.

Пак wotов ти лајкнал... Кое дуо сте во последно, го дрмате подфорумов. :icon_lol:
Супер е детето, шотие? :cautious:

Kajgana Shop

На врв Bottom