Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.977
Поени од реакции
37.248
Ауууф, филмов парче ме напраи. Немам гледано ни еден друг за да прогнозирам за најдобар филм од неанглиско говорно подрачје, ама штом ретко го спомнуваат како - "фаворитот", се прашувам само што филмови се "фаворитите"?

Само еден совет - не го гледајте во друштво со сентиментална личност од "понежниот" пол! Едвај ја смирив жена ми, упм. Дури и крив испаднав зошто сум и пуштал такви филмови.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Далас добар добар, до сега што ги видов сликите од метју беше сварно слаб али викам ај така го фатиле папараците,али кога беше во болницата по гаќи тогаш видов колку всушност беше исушен:eek: , се надевам нема да има некој трајни последици.
Филмот одлична приказна има , актерска екипа мерак, до сега што ги изгледав ‘мужите‘ од оскариве , дефинитивно заслужува Метју едно оскарче, тие некој потези што ги праеше:cuc:, одлично изглуми. Џаред исто (99% он го зима оскарот за споредна)
9/10 Meне лично повеќе ми е Август за филм на годината ,иако не е номиниран,али иам уште 4 од номинираните да изгледам.
Една мала грешка најдов али ај се простува
Телевизоров на Џен не ќе да е од 84/85 год.
dallas.buyers.club.2013.720p.bluray.x264-sparks.mkv_004686891.jpg

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Браво за Martin Scorsese. Филмот би го гледал уште 100 пати. Знае некој колку е заработката до сега за тој филм? Гледам нешто на IMDB ама 98 милиони малку ми делува..Или грешка се они...American Hustle има повеќе :(

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
а што правиш ти во Париз?

Бидејќи обожаваш да ме цитираш, се чудам како не прочита по темиве кога се спремав да идам, па и пред да тргнам вечерта пишував пост, па кога се вратив итн...? Ако толку те занима можам и многу други слики од таму да ти пратам, не е проблем за радознали како тебе...И не само од Париз, и од Лион имам...Ти само изрази желба...

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.259
Дај му го пасошот да поучи малку географија. :icon_mrgr:

И да, мислам доста е оф топик.

W

Werther

Гостин
Го гледал некој филмов ? Ако има таков, нека пише и мала рецензија, да знам дали да потрошам два саати...

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Браво за Martin Scorsese. Филмот би го гледал уште 100 пати. Знае некој колку е заработката до сега за тој филм? Гледам нешто на IMDB ама 98 милиони малку ми делува..Или грешка се они...American Hustle има повеќе :(
Да, American Hustle има повеќе од Волкот.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.114
Поени од реакции
9.064
Го изгледав Dallas Buyers Club, ок си е филмот. За мене приказната беше слабата алка, не успеа да ме вовлече и ми делуваше како веќе видена и разработена (микс на A Civil Action со Philadelphia и слични). Ми се допадна развојот на ликот на McConaghey и како влијаеше на околината, морални дилеми и пораки кои сака да ги пренесе филмот и тоа беше ок. Но она што навистина вредеше во филмот беше глумата. Искрено без Jared Leto и Matthew McConaughey не верувам дека ќе се најдеше во трка за Оскар...

Јака 7ца од мене.

Не сум хејтер. Критичар сум! :D

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.662
Поени од реакции
8.682
Волкот добар, добар, мислев дека нема да биде пошто ептен го форсираа ама сеа глеам дека заслужено е, каква комедија у пм...На овој Johan Hill у живот му се немам насмеано на некој од тие неговите "хумор" филмчиња ама тука растури, вајда е до режијата, се прснав од смеење од гудево.
Исто и за Далас бајерс клаб, одличен, каква глума на Matthew (y)

Али кога сме кај оскарите дефинитивно Matthew треба да го земе, пошто растури во филмот, ги немам гледано другите пола од номинираните ама мислам дека нема да ми го сменат мислењето и кога ќе ги изгледам, мој фаворит е сеа за сеа.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.977
Поени од реакции
37.248
ОК, сега можам и тука да шкртнам нешто, because Кајги is back!

1. La Grande Bellezza не ми направи мерак воопшто. Филмот е преконфузен - очигледно е дека Сорентино во обидот да го имитира Фелини заборавил на едно нешто кое е фактор број еден кај гледачите при оценувањето на филмовите, а кое кај Фелини никогаш не недостасува: допадливоста. Сорентино е убер-досаден, и само по 30 филмови од филмот посакуваш да го вратиш времето триесет минути наназад и наместо да го пуштиш, да го избришеш филмот од твојот хард диск. Секако - не ја коментирам артистичноста, глумата и особено кинематографијата. Сето тоа е беспрекорно сработено. Затоа доста му се 4 ѕведички. The Broken Circle Breakdown се уште бр.1 кај мене од неамериканските за Оскар.

2. The Way Way Back - предлог за ОК, feel-good филмче. ;)

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Не очекував филм номиниран за Оскар да биде толку монотон, досаден, без никакво сценарио и концепт...Цели два саати мислам дека цркнав од досада... http://www.imdb.com/title/tt1798709/?ref_=rvi_tt
Да јас до пола успеав да издржам и се мислам дали да го продолжам, многу меланхоличен филм

Kajgana Shop

На врв Bottom