Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Кој го изглеа All is lost?

Филмот дефинитивно треба да се гледа во период кога ти е главата мирна за гледање филм без дијалози, да се сосредоточиш само на едниот лик и неговите обиди за спасување од бродолом. Роберт Редфорт и со само еден дијалог од неполна минута во целиот филм успева да ги истиска своите актерски способности при целиот филм. Има добра музика, а и скринот e одличен како блу реј да гледаш, од мене има 7/10 пред се` поради тоа што е малку поинаков филм и го гледам од подруго гледиште без споредба со драмите.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491

Филмот дефинитивно треба да се гледа во период кога ти е главата мирна за гледање филм без дијалози, да се сосредоточиш само на едниот лик и неговите обиди за спасување од бродолом. Роберт Редфорт и со само еден дијалог од неполна минута во целиот филм успева да ги истиска своите актерски способности при целиот филм. Има добра музика, а и скринот e одличен како блу реј да гледаш, од мене има 7/10 пред се` поради тоа што е малку поинаков филм и го гледам од подруго гледиште без споредба со драмите.

Добра музика? :D

96kbs mp3, сега симнав да видам на што ќе личи....и тоа ppv rip, снимал некој у хотел lolz :pos:

Незнам како ви се гледаат филмови во ваква бедна снимка...значи очај, тука не се работи за елитизам нити снобизам за хд снимки, ова е мизерна снимка дури и да бевме 2008, let alone 2014, ова е толкава деградација во уживањето во филм, што мислам дека 10 години да ме држат затворен пак нема да одлучам да го гледам во ваков "квалитет"

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Ах можно е да сум грешка :)

Има 3 рипа, во зависност од тоа кој го гледал, едниот е онака гледлив...не е така лошо, другите 2 се на дну дна. Да не се разбереме погрешно :D

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Ах можно е да сум грешка :)

Има 3 рипа, во зависност од тоа кој го гледал, едниот е онака гледлив...не е така лошо, другите 2 се на дну дна. Да не се разбереме погрешно :D
Скринерот што го гледав јас беше солиден не знам за кои викаш дека се дно.

Со Mylo се поклоповме со оценката и од мене 7ца

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Едниот беше ppv rip, другиот не памтам.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.983
Поени од реакции
37.259

И јас го гледав. Сум го оценил со за влакно повисока оценка - 7,5/10. Скринерот беше watchable, ама сум гледал и многу подобри скринери.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Blue Jasimine - Досадно ми беше синоќа па само овој ми беше од 2013 симнат а не изгледан. Незнам зашто губев време, а можев да си репризирам некој друг, Стварно глуп филм, промашена приказна и гадна глума на главната актерка. Избришан веднаш штом го догледав. Просек, 6/10 мошен преценет филм.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.983
Поени од реакции
37.259
Blue Jasimine - Досадно ми беше синоќа па само овој ми беше од 2013 симнат а не изгледан. Незнам зашто губев време, а можев да си репризирам некој друг, Стварно глуп филм, промашена приказна и гадна глума на главната актерка. Избришан веднаш штом го догледав. Просек, 6/10 мошен преценет филм.
Дека филмот не беше нешто посебно, се сложувам, а богами ќе се сложат и тие со кои го гледавме заедно на кино на Cinedays, еве, прашај го Iceboy на пример. Дури и исто како тебе сум го оценил, со 6/10. Ама дека Кејт Бланшет одглумила гадно - е тука не си во право ама ич! Типката растури во филмот и според мене нема конкуренција за Оскар за главна женска улога.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Дека филмот не беше нешто посебно, се сложувам, а богами ќе се сложат и тие со кои го гледавме заедно на кино на Cinedays, еве, прашај го Iceboy на пример. Дури и исто како тебе сум го оценил, со 6/10. Ама дека Кејт Бланшет одглумила гадно - е тука не си во право ама ич! Типката растури во филмот и според мене нема конкуренција за Оскар за главна женска улога.

воопшто не ми се допадна глумата, многу лошо.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Далеку од тоа дека Blue Jasmine беше лош, ама Вуди имал многу подобри.
Иако ми се свиѓаше хуморот, го правевме муабетот тогаш кога бевме на Синедејс.
7мица има од мене, а од тоа шо досега имам изгледано Кејт е во убедливо водство за главна женска.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
го немам изгледано хобитот па незнам како таму изглумија кејт, но овде во блуе јасмин изглуми навистина заникаде, според мене. Не би и дал најдобра женска улога.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Кога спомнавте женска улога го има гледано некој Филомена ?

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.983
Поени од реакции
37.259
Кога спомнавте женска улога го има гледано некој Филомена ?
Не е уште излезен скринер.

Инаку, да, тие 4 се најсериозни кандидатки за Оскар: Сандра Булок во Gravity, Ема Томпсон во Saving Mr.Banks, Кејт Бланшет во Blue Jasmine и Џуди Денч во Philomena. Помеѓу првите три, Кејт Бланшет убедливо води. Останува да ја видиме уште Денч.

Kajgana Shop

На врв Bottom