Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кој го изглеа All is lost?
Филмот дефинитивно треба да се гледа во период кога ти е главата мирна за гледање филм без дијалози, да се сосредоточиш само на едниот лик и неговите обиди за спасување од бродолом. Роберт Редфорт и со само еден дијалог од неполна минута во целиот филм успева да ги истиска своите актерски способности при целиот филм. Има добра музика, а и скринот e одличен како блу реј да гледаш, од мене има 7/10 пред се` поради тоа што е малку поинаков филм и го гледам од подруго гледиште без споредба со драмите.
Blue Jasimine - Досадно ми беше синоќа па само овој ми беше од 2013 симнат а не изгледан. Незнам зашто губев време, а можев да си репризирам некој друг, Стварно глуп филм, промашена приказна и гадна глума на главната актерка. Избришан веднаш штом го догледав. Просек, 6/10 мошен преценет филм.
Дека филмот не беше нешто посебно, се сложувам, а богами ќе се сложат и тие со кои го гледавме заедно на кино на Cinedays, еве, прашај го Iceboy на пример. Дури и исто како тебе сум го оценил, со 6/10. Ама дека Кејт Бланшет одглумила гадно - е тука не си во право ама ич! Типката растури во филмот и според мене нема конкуренција за Оскар за главна женска улога.
Кога спомнавте женска улога го има гледано некој Филомена ?

сандра булок лапа оскар, јасно е тоа![]()

сандра булок лапа оскар, јасно е тоа![]()

Не можам и не можам да се помирам со ова, што жити се одглуми Сандра, улогата не и е за Оскар па кој што сака нека рече, што одглуми она за да биде во конкуренција за Оскар? Филмот може да си зима Оскари за ефекти, па еве макар и за филм ако веќе гледаме севкупно визуелност но за глума никако. Пример Сандра беше маестрална во The Blind Side и заслужено си доби Оскар, годинава никако! Кејт и за мене е главен фаворит засега, едино ако Џуди Денч не ме бендиса повеќе во Филомена што викат одглумила сјајно. Ема Томпсон исто ми немаше Оскар материјал глума. Кога сме кај машки актери, не знам за кој попрво да навивам, ги има премногу![]()

Нови македонски филмови во 2014
По најновиот конкурс за финансиска поддршка на македонски филмови, од долгометражните филмови по 30 милиони денари добија филмовите:
„Цар Самоил“ на Антонио Митриќески