Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Го изгледав Out of Furnace сега и и и тапа, не дека е лошо направен или лоша глума,напротив се супер тоа ,али филм ко филм не ми се свиѓа(дејството се виде од километар). Отсекогаш сум ги мрзел тие амерички инбриди по филмовите ,па така и сеа + не го можам кејси афлек бе.
Ке земе некој оскар ,впрочем е за тоа и направен, не дека има нешто посебно во приказната али наседнуваат на вакви срања америте.
Не знам што да пишам за филмов уше нешо а да не фатам да им го кењам на другите кој не го гледале.
--- надополнето: 30 декември 2013 во 03:27 ---
Не знаев шо па The Frozen Ground седнав да го гледам, ништо ново немав на лагер.
Помеѓу Николас Кејџ и Џон Кјузак, Ванеса Хаџинс изглуми најдобро. Кјузак многу тапа одглуми, ништо психопатско ми немаше во него, Кољо being Кољо as always. Ама Ванеса баш ми се свиѓаше како одглуми, можда оти без никакви очекувања и влегов.
Како и да е филмот почна добро и баш мислев дека пријатно ќе ме изненади, ама ништо натаму многу клише моменти, многу случајности, многу at the right place in the right time.
5/10 поради позадината во која шо е снима, Ванеса и прилично добриот почеток.
Јас овој филм го ‘‘гледав‘‘ на Алфа пред некој ден ,зар е можно да давале 2013 филм?:eek:
Нешо беше курва оваа малата ,па сведок или преживеала напад од кјузак ,кејџ го бркаше или сл....

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Го изгледав Out of Furnace сега и и и тапа, не дека е лошо направен или лоша глума,напротив се супер тоа ,али филм ко филм не ми се свиѓа(дејството се виде од километар). Отсекогаш сум ги мрзел тие амерички инбриди по филмовите ,па така и сеа + не го можам кејси афлек бе.
Ке земе некој оскар ,впрочем е за тоа и направен, не дека има нешто посебно во приказната али наседнуваат на вакви срања америте.
Не знам што да пишам за филмов уше нешо а да не фатам да им го кењам на другите кој не го гледале.
--- надополнето: 30 декември 2013 во 03:27 ---

Јас овој филм го ‘‘гледав‘‘ на Алфа пред некој ден ,зар е можно да давале 2013 филм?:eek:
Нешо беше курва оваа малата ,па сведок или преживеала напад од кјузак ,кејџ го бркаше или сл....
Да могуче е Алфа да давале филм од 2013.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
The Best Offer си реков којзнае што филм е. ОК, добар е филмот како квалитет и Џефри Раш е одличен актер, го знаеме тоа... ама филмот е многу бавен и уште полошо, многу предвидлив.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
All.Is.Lost.2013.HDRip.X264-PLAYNOW

Ako ne vi se ceka, a jas procitav deka nekoja prosek gluma od Redfort, filmot ne e nisto nad 6-ka.

Inace i

Rush.2013.BluRay.720p.x264.AC3-HDWinG
Го изгледа или имаш и оценки вака унапред како очекување?

И Rush ми е ставен да се симнува.

Многу се нервирам со овие аватарите треба да читам име кој постира!

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Од овој сличен жанр, крими драма во мал американски град последен лош филм што сум го гледал е Killing Them Softly. Со исклучок на глумата се во филмот беше потпросечно особено ме иритираше ликот кој беше донесен како платен убиец

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874
The Best Offer си реков којзнае што филм е. ОК, добар е филмот како квалитет и Џефри Раш е одличен актер, го знаеме тоа... ама филмот е многу бавен и уште полошо, многу предвидлив. Немаше никаква мистерија цело време беше јасно кој го работи.
Го делам мислењето. Филмот воопшто не беше лош, ама до крај се надевав дека нема да излезе онака како што претпоставив и дека ќе има некој непредвидлив крај. Или барем некоја подобра завршна сцена. Или па превише филмови имам изгледано па ништо повеќе не ме изненадува:)
--- надополнето: 30 декември 2013 во 11:11 ---
The Best Offer си реков којзнае што филм е. ОК, добар е филмот како квалитет и Џефри Раш е одличен актер, го знаеме тоа... ама филмот е многу бавен и уште полошо, многу предвидлив.
Го делам мислењето. Филмот воопшто не беше лош, ама до крај се надевав дека нема да излезе онака како што претпоставив и дека ќе има некој непредвидлив крај. Или барем некоја подобра завршна сцена. Или па превише филмови имам изгледано па ништо повеќе не ме изненадува:)

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.403
Поени од реакции
25.266
Таман да го спуштам Out of the Furnace, си реков конечно добар филм, ко гледам пресврт во оценки, Псајсајд 6ка му лупнал, Ио го лајкнал... Ништо, ќе барам друг. :(

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
The Best Offer си реков којзнае што филм е. ОК, добар е филмот како квалитет и Џефри Раш е одличен актер, го знаеме тоа... ама филмот е многу бавен и уште полошо, многу предвидлив. Немаше никаква мистерија цело време беше јасно кој го работи.
Многу е спор и непотребно долг.....ама за предвидлив, што знам....
Можеби сум го гледал со опадната концентрација па и ме изненади малку....инаку претходно си викав „Е и овие двајца ако се опнат, не глеам више филмови“ :D

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Таман да го спуштам Out of the Furnace, си реков конечно добар филм, ко гледам пресврт во оценки, Псајсајд 6ка му лупнал, Ио го лајкнал... Ништо, ќе барам друг. :(
За тепање време ОК е, не е така лош. Бавен е, нема темпо, и од Кејси Афлек преку Тасета... Вреди да се гледа веројатно заради глумата на Вуди и Бејл.

Но во секој случај не е ништо посебно филмот.
--- надополнето: 30 декември 2013 во 11:38 ---
Многу е спор и непотребно долг.....ама за предвидлив, што знам....
Можеби сум го гледал со опадната концентрација па и ме изненади малку....инаку претходно си викав „Е и овие двајца ако се опнат, не глеам више филмови“ :D
Многу е праволиниски, нема друга опција.
Очигледно е дека го работат а нема алтернатива да е некој друг. Дури и малку смешно беше на крајот кога

прво го гледа тоа роботот (по што треба да му е кристално јасно) а после кога џуџео му кажува кој ја изнајмил вилата делува шокирано како тек тогаш да му се разјаснило :)

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
го симнав The Best Offer, ќе видиме кога ќе се има време да се гледа.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Го видов трејлерот некако ми изгледа исфорсирана темата не знам зошто ме потсети на Night Train to Lisbon.

Веројатно ќе го гледам и јас само нешто барам погодна верзија за на ТВ

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
А бе кои филмови од Кољо ги глеате? Изглеј го Leaving Las Vegas да видиш како го тоа Кољо глуми за Оскар :)
Абе океј знам дека не е толку слаб глумец, се претерува за некои работи, ама ептен погрешни одлуки носи за филмови. Инаку гледан ми е :)
--- надополнето: 30 декември 2013 во 20:36 ---
Да да тој е...

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.360
Поени од реакции
30.754
Абе океј знам дека не е толку слаб глумец, се претерува за некои работи, ама ептен погрешни одлуки носи за филмови. Инаку гледан ми е :)
Иако сето тоа е точно, типот е антипатичен за многу луѓе.

Kajgana Shop

На врв Bottom